Blog

Gordon: Nieuwe vestiging koffiezaak Blushing toch niet in Almere

Blushing Koffie

Slecht nieuws voor koffie-minnende bezoekers en inwoners van Almere: Presentator en voormalig zanger Gordon laat vanaf zijn vakantie adres in zuid Afrika weten af te zien van zijn plan om een filiaal van zijn koffiezaak Blushing te openen in Almere.

Gordon brengt dit nieuws naar buiten nadat zijn plannen voor een Almeerse Blushing eerder deze week te lezen waren in een interview over hem in het weekblad Story.


Huur in stadshart Almere te hoog

“De volgende Blushing-vestiging komt over twee maanden in Almere, in het stadshart. Almere is een ongelóóflijk leuke gemeente, waar veel jonge mensen wonen en voormalige Amsterdammers. Dus ik denk dat Blushing daar zeker toegevoegde waarde heeft.” – Citaat Gordon interview Story.

Hoewel de, eerder zo enthousiaste, presentator en Blushing eigenaar Gordon zijn mening over Almere vast niet heeft bijgesteld, laat Gordon vanuit Zuid-Afrika weten dat de huurprijs in het Stadshart van Almere dusdanig hoog is dat het niet rendabel is om daar een zaak te beginnen.

Geplande groei Blushing ook zonder vestiging in Almere fors

In het eerder genoemde artikel kwam ook naar buiten dat de opening van de Rotterdamse vesting van zijn koffieketen vertragingen heeft opgelopen. Ondanks deze vertraging gaat de vestiging, pal naast het stadhuis op Coolsingel nummer 6, wel gewoon later dit jaar open.

De opening in Rotterdam zal volgens de zanger ook zeker niet de laatste zijn; De zanger heeft namelijk het voornemen om nog dit jaar een vestiging in Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Den Haag, Maastricht, Eindhoven en Breda te openen.

Almere heeft nog geen “koffie geluk”

Het is niet voor het eerst dat koffie liefhebbers uit Almere een koffieketen aan zich voorbij zien gaan. Tot op heden heeft de twitter actie “breng Starbucks naar Almere” een intitatief van twee Almeerse scholieren, nog niet het gewenste resultaat bereikt. Deze actie is een aantal jaar geleden opgezet met als koffieketen Starbucks en de gemeente Almere ervan te overtuigen een filiaal van Starbucks te openen in Almere.

Dat Almere het inmiddels niet helemaal meer zonder Starbucks hoeft te doen is wellicht een schrale troost. Het volledige vernieuwde Shell station Kaspers in Almere Buiten verkoopt namelijk sinds de heropening in november 2016 naast versgebakken broden en gezonde snacks ook Starbucks On The Go koffie.

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort