Blog Koffie Recepten

Recept: Drie Dalgona alternatieven

Dalgona koffie moe? Maak kennis met deze drie alternatieven

Ondanks dat Dalgona-koffie in geen enkele 2020 koffietrend lijst werd voorspeld is het toch echt ‘de’ koffiesensatie van dit moment.

En dat is niet zo gek. Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met deze ultra-romige latte – die er op Instagram heerlijk uitziet en smaakt alsof een barista het gemaakt heeft – snapt precies waarom menig persoon verslaafd is geraakt aan deze wereldwijde koffie hit.


Doordat een groot deel van Nederland al geruime tijd thuis koffie drinkt kan de koffie verveling, ondanks Dalgona, op een bepaald moment de kop opsteken. Om die reden delen wij in dit bericht graag drie alternatieve koffie recepten.

Alle drie de koffierecepten passen perfect in deze tijd. doordat ze makkelijk en snel te bereiden zijn en vrijwel volledig bestaan uit ingrediënten die jij waarschijnlijk standaard in de kast hebt staan.


Espresso Shakerato

Shakerato is een Italiaanse koffiedrank op basis van espresso en ijsklontjes. Deze ijskoude klassieker staat bekend om zijn mooie schuimlaag en verfrissende effect. Net als Dalgona is ook een Shakerato simpel om te bereiden en super snel klaar.

Recept Espresso Shakerato:

Ingrediënten:

 • 2 shotjes espresso
 • 1 theelepel suiker

Bereiding:

 1. Bereid twee shotjes espresso.
 2. Voeg hier één theelepel suiker aan toe en roer tot deze is opgelost.
 3. Vul een shakebeker met vier ijsklontjes en de espresso.
 4. Schud het geheel minimaal 30 seconde en giet het vervolgens over in een martini glass.

Weekendtip: Espresso Shakerato gemengd met Baileys is een populair zomerdrankje die garant staat voor een instant weekendgevoel. Ook de bereiding van deze variant is vrij simpel. Vervang één shot espresso voor 30 ml Baileys en het weekend kan beginnen.


Nutella-slagroommelk met koffie

Op Instagram en TikTok heeft de Dalgona trend inmiddels al plaats gemaakt voor twee nieuwe trends namelijk de Whipped Nutella Milk en de Whipped Strawberry milk.

Wie mee wilt doen aan deze trend maar (net als wij) toch het liefst koffie drinkt hoeft zich geen zorgen te maken. De Whipped Nutella Milk smaakt namelijk ook super goed met een shot espresso.

Recept Nutella-slagroommelk met koffie

Ingrediënten:

 • 2 eetlepels oploskoffie
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels heet water
 • 400 ml melk
 • 1 eetlepel Nutella
 • IJsklontjes

Bereiding:

 1. Mix in een mengkom de oploskoffie, suiker, Nutella en het hete water.
 2. Vul een groot glas met flink wat ijsblokjes en melk.
 3. Schenk hier het koffie, suiker en Nutella mengsel overheen.

Weense IJskoffie

Met name het laatste koffie recept is niet geschikt voor wie de hoop op een strak zomerlijf nog niet heeft verloren. Dat gezegd hebbende is deze Weense IJskoffie perfect voor iedereen die zichzelf in deze pittige periode wel iets extra’s gunt.

Recept Weense IJskoffie

Ingrediënten:

 • 200 ml (koude) koffie
 • 2 bolletjes vanille ijs
 • 40 ml verse slagroom

Bereiding:

 1. Bereid 200 ml koffie en laat deze (enkele uren) in de koelkast goed koud worden.
 2. Vul een mooi en groot glas met 2 bolletjes vanille ijs.
 3. Schenk de koude koffie over de bolletjes ijs.
 4. Klopt de slagroom flink stevig op en gebruik deze als topping.

Deel jouw eigen koffie creatie:

Natuurlijk kunnen wij niet wachten tot onze favoriete koffiebar haar deuren weer open kan en mag zetten. Om de wachttijd nuttig (en vooral lekker) te benutten experimenteren wij erg graag op los.


Opmerking KoffieDuoHeb jij het ideale koffie recept in handen? En vind jij het leuk om deze met ons en onze bezoekers te delen? Dan nodigen wij je graag uit deze met ons te delen.


 

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort