Blog Koffie Recepten

Recept: Drie Zomerse Koffie Recepten

3 (alcoholische) koffierecepten voor een instant vakantiegevoel

Ga jij dit jaar niet (of niet ver) op vakantie? Maar wil jij wel graag genieten van ‘het’ vakantiegevoel? Dan weten wij zeker dat jij dit gevoel direct zult ervaren wanneer jij jezelf op een van de drie koffierecepten uit dit bericht trakteert. 

Ieder recept uit dit bericht staat in het teken van een bekend vakantieland. Hierdoor wordt het extra gemakkelijk om, tijdens het drinken van een kopje koffie, jouw vakantiegevoel tot leven te wekken.


Opmerking KoffieDuoAlle drie de koffierecepten uit dit bericht bevatten alcohol. Ben jij geen alcohol drinker? Dan kun je bij veel koffie recepten de alcoholische drank vervangen door bijvoorbeeld koffie siroop of Dr. Oetker aroma.


Spaanse koffie

Ben jij opzoek naar een (Spaans) vakantiegevoel? Dan weten wij zeker dat jij deze zult vinden tijdens het drinken van deze Spaanse koffie traktatie.

De oplettende koffiedrinker ziet direct dat dit niet het recept is voor een ‘standaard’ Spaanse koffie. Dit koffierecept betreft een aangepaste variant welke, zelfs met slecht weer, garant staat voor een zomers vakantiegevoel.


Recept Spaanse Koffie:

Ingrediënten per glas:

 • 90 ml koffie (het liefst sterke espresso)
 • 8 ml Triple Sec
 • 25 ml Rum
 • 25 ml Kahlua
 • 2 Eetlepels opgeklopte slagroom
 • 1 tl Cacaopoeder

Bereiding:

 1. Bereid 90 ml koffie of drie shotjes espresso.
 2. Schenk (in een hittebestendig koffie) glas de Rum, Triple Sec en Kahlua.
 3. Schenk hier vervolgens de 90 ml koffie overheen.
 4. Maak het geheel extra feestelijk door als laatste de slagroom toe te voegen met daaroverheen een theelepel cacao.

Franse koffie

Reis jij dit jaar niet af naar jouw favoriete Franse vakantie stemming, maar ben jij toch opzoek naar het Franse vakantie gevoel? Dan is dit recept voor een French Coffee helemaal voor jou.

Ook dit recept wijkt een klein beetje af van het traditionele ‘french coffee’ recept. Grand Marnier is in dit recept namelijk vervangen door Cointreau.


Recept Franse koffie:

Ingrediënten:

 • 2 shotjes espresso (of 60 ml sterke zwarte koffie)
 • 30 ml Cointreau
 • 1 eetlepel opgeklopte slagroom

Bereiding:

 1. Bereid 2 shotjes espresso.
 2. Vul een warmte bestendig glas met 30 ml Cointreau en schenk hier de koffie overheen en schep tot slot de slagroom in het glas.

IJskoude Ierse Koffie

Vrijwel iedereen is bekend met de klassieke Irish Coffee. Deze warme koffie klassieker is niet voor niets een van de meest geliefde alcoholische koffiedranken.

Een bezoeker van deze site gaf ons onlangs de tip dat Irish Coffee ook heerlijk smaakt in een ijskoffie variant. Deze tip delen wij, na meerdere malen van dit recept genoten te hebben, op onze beurt graag weer met alle andere bezoekers.


Recept Iced Irish Coffee:

Ingrediënten:

 • 1 theelepel (bruine) suiker
 • 30 milliliter Irish Whisk
 • 150 milliliter sterke koffie of espresso
 • 60 milliliter koffie (voor het maken van koffie-ijsklontjes)
 • 2 eetlepels slagroom

Bereiding:

 1. Bereid 60 ml koffie. Laat deze koffie iets afkoelen en schenk het vervolgens over in een ijsblokjes vorm en plaats deze 1 nacht in de vriezer.
 2. Meng (de volgende dag) de suiker samen met de koffie en de Irish Whisky en laat het geheel ongeveer 1 uur in de koelkast afkoelen.
 3. Wanneer er een uur verstreken is het tijd om de koffie ijsblokjes uit de vriezer te halen en deze in een mooi glas te plaatsen.
 4. Schenk hier vervolgens de Koffie met Whisky en suiker overheen.
 5. Maak het geheel vervolgens compleet door 2 flinke eetlepels slagroom in het glas te scheppen.

Deel jouw eigen koffie creatie:

Heb jij een koffie recept welke jou direct in een vakantiestemming brengt? Dan hopen wij dat jij deze met ons wilt delen.

Ook koffierecepten zonder alcohol, suikervrij en of ‘gewoon heel bijzonder’ zijn meer dan welkom en enorm gewenst.


 

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort