Blog Koffie Recepten

Recept: Heerlijke zomerse IJskoffie

De zomer (en de hittegolf) zijn nu echt begonnen waardoor voor ons ook (weer) de liefde en zin in een ‘andere’ meer zomerse koffie is gaan groeien. Een kopje koffie is onmisbaar – maar tijdens deze dagen wisselen wij deze graag af (of in) voor een zomerse ijsvariant. Om die reden delen wij graag opnieuw een zomers ijskoffie recept. Zoals altijd nodigen wij jou graag uit om ook jouw koffie recepten met ons te delen.


IJskoffie met echt ijs

Voor wie houdt van espresso of koffie met een smaakje en houdt van ijskoffie met een volle romige smaak, is ijskoffie met een echt roomijs een snelle manier om ijskoffie te bereiden. De benodigdheden en bereidingswijze is zeer simpel en zien er per glas als volgt uit:

Benodigdheden:

 • 2 bolletjes Roomijs.
 • 80 ml koffie (of 2 espresso cups)
 • 2 eetlepels slagroom

Bereiding:

Vul een groot koffie glas met allereerst de 2 bolletjes ijs. Giet vervolgens de (afgekoelde) koffie over het ijs en roer tot de bolletjes ijs zijn opgelost. Vervolgens maakt u het geheel af met 2 volle eetlepels slagroom.


IJs koude IJskoffie (Light)

Voor wie ijskoffie met roomijs net iets te vol is – of geen liefhebber is van koffie met een smaakje is ijskoffie met koffie-ijsblokjes een snel en light alternatief. Omdat deze variant van ijskoffie het beste smaakt met ijsblokjes van echt koffie is het niet de snelste maar wel een erg lekkere oplossing.

Benodigdheden:

 • IJsblokjes gemaakt van koffie
 • Normaal kopje koffie (of espresso capsule naar keuze)
 • Opgeklopt koud melkshuim
 • Suiker of zoetjes naar keuze en indien gewenst

Bereiding:

Vul een aantal vakjes van een plastic ijsblokjes bakje (of zakje) met afgekoelde koffie of espresso, (gebruik hiervoor dezelfde koffie/espresso die u ook gaat gebruiken voor de koffie).
Na het bevriezen van de koffie ijsblokjes vult een groot koffie glas met deze koffie blokjes, vervolgens vult u het glas op met (afgekoelde) koffie of espresso. Handmatige melkschuimers en sommige ‘normale’ melkopschuimers (waaronder die van Nespresso) zijn instaat om koud melkschuim te bereiden, hiermee maakt u uw ijskoffie helemaal compleet (en koud).


IJskoffie met een smaakje

Voor wie niet van roomijs houdt maar wel van ijskoffie met een smaakje is er nog een derde variant voor het bereiden van ijskoffie. Hierbij gebruikt u in plaats van een ijs met een smaakje een koffie siroop naar keuze. Ook deze ijskoffie is klaar in een hand om draai.

Benodigdheden:

 • Scheutje koffie siroop
 • Normaal kopje koffie (of espresso capsule naar keuze)
 • Opgeklopt koud melkshuim
 • Suiker of zoetjes naar keuze en indien gewenst

Bereiding:

Vul een groot koffie glas met gekoelde ijskoffie (u kunt hiervoor de koffie ijsblokjes gebruiken uit het voorgaande recept). Voeg een scheutje koffiesiroop naar keuze toe. Om het geheel af te maken kunt u met een melkopschuimer of melkkloper een flinke laag koude melkschuim kloppen, wanneer u deze toevoegt aan uw ijskoffie heeft u de perfecte ijskoffie met een smaakje.


Opmerking KoffieDuo Zelf een lekker ijskoffie recept of een goede tip? Wij nodigen u graag uit deze met ons te delen. 


Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort