Blog Koffie Recepten

Recept: Herfstachtige Kastanje Karamel Espresso Latte

Afgelopen week ontdekte ik, wat Starbucks* en Nespresso** jaren geleden al hebben ontdekt namelijk dat; ‘Kastanjes en koffie een goede combinatie zijn’.  Zelf kwam ik tot deze ontdekking nadat ik terug kwam van vakantie met een hele berg tamme kastanjes (en zonder idee wat ik er mee kon maken). Kastanjes had ik nog nooit eerder ergens voor gebruikt, dus ben ik vol goede moet via google opzoek gegaan naar een leuk recept.

Ik vond talloze kastanje koffie recepten, waarbij het water mij direct in de mond liep. Omdat ik niet genoeg tamme kastanjes verzameld om al die recepten te maken besloot ik een aantal recepten te combineren. Het resultaat? Een (volgens mij) erg lekkere ‘kastanje karamel espresso latte’.


Opmerking KoffieDuo* In een aantal landen maakt de “Chestnut Praline Latte” onderdeel uit van de Red Cup selectie.
** Op de site van Nespresso is een recept voor kastanje koffie te vinden.


Hoe maak je deze herfstachtige kastanje karamel espresso latte:

Het recept voor de Kastanje Karamel Espresso Latte is vrij simpel, zeker wanneer de plaatselijke supermarkt kastanje pasta verkoopt. Wanneer dit niet (zoals bij mij helaas) het geval is, dan wordt het ietsjes ingewikkelder.

Kastanje pasta/puree is gelukkig vrij simpel zelf te maken. Zijn Kastanjes lastig te vinden of (op het moment) erg duur? Dan smaakt dit recept ook enorm lekker wanneer je in plaats van kastanjapasta hazelnootpasta gebruikt.


Ingrediënten kastanjepasta:


Ingrediënten voor de kastanje karamel espresso latte:

Opmerking KoffieDuo Wil je deze Kastanje Karamel Espresso Latte nog net ietsjes feestelijker maken? Schenk dan aan het einde één (of meerdere) theelepels karamelsaus over het melkschuim.


De kastanje puree maken:

  1. Kruis met een mesje de (ongepelde) kastanjes in en kook deze ongeveer 5 tot 10 minuten in kokend water.
  2. Laat de kastanjes even afkoelen en verwijder vervolgens de bruine schil.
  3. Doe de gepelde kastanjes samen met de melk in een steelpan en kook het op een zacht vuur in een half uur tot drie kwartier gaar.
  4. Zijn de kastanjes goed zacht? Laat het geheel even afkoelen en voeg vervolgens het vanille aroma en de suiker (of zoetstof) toe.
  5. Pureer het mengsel samen in een blender (of met een staafmixer) net zolang tot er een gladde pasta ontstaat.

De kastanje karamel espresso latte maken:

  1. Bereid het melkschuim met behulp van een melkopschuimer of met het stoompijpje van jouw (N)espresso machine.
  2. Bedek de bodem van een espresso kopje met 2 theelepels kastanjepasta.
  3. Schenk een flinke eetlepel van de opgeklopte melk samen met de karamel siroop over de kastanjepasta en roer het even zachtjes door.
  4. Schenk vanuit een ander espresso kopje, of direct vanuit de espressomachine, de hete espresso over de puree.
  5. Voeg als laatste het overgebleven deel opgeklopte melk toe en maak het geheel extra feestelijk door er 1 theelepel karamel siroop overheen te ‘gieten’.

Opmerking KoffieDuoHeb jij deze Kastanje Karamel Espresso Latte geprobeerd? Dan nodigen wij je graag uit om te vertellen hoe jij het vond smaken.

Opmerking KoffieDuoHeb jij zelf een leuk en lekker koffierecept? Dan nodigen wij jou uiteraard heel erg graag uit om deze met ons te delen.


Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort