Blog Koffie Recepten

Recept: Ode aan de Starbucks Pumpkin Spice Latte

Starbucks maakte op donderdag 7 sept bekend dat de overheerlijke Pumkin Spice Latte (tijdelijk) terug is. Gelijktijdig brachten zij ook naar buiten dat er een nieuwe (toekomstige) herfstklassieker bij is gekomen namelijk; de Caramelised Pecan Latte.

Een gebrek en gemis van een Starbucks in de buurt zorgt ervoor dat het mij niet direct lukt ze beiden te bestellen – vanuit eerdere ervaringen kan ik nu echter al niet wachten tot ik de Pumkin variant weer kan (en mag) drinken. Doordat ik echt niet kon wachten op mijn volgende Starbucks bezoekje, vooral omdat ik helaas nog niet weet wanneer ik weer in de buurt ben van een Starbucks zal zijn, kon ik het niet laten om alvast op internet opzoek te gaan naar een Pumpkin Spice Latte recept.

Nu gaat er natuurlijk niets boven het origineel – en ben ik de laatste die zal zeggen dat ik een recept heb gevonden die een bezoekje aan de Starbucks overbodig maakt. 
Toch vond ik mijn recept zoekticht een succes. Vanuit de honderden Starbucks zelfmaak recepten vond ik er namelijk een die bij mij goed in de smaak is gevallen, en mijn Pumpkin Spice Latte trek tijdelijk weet te stillen.


Opmerking KoffieDuoBelangrijk om (nogmaals) te vermelden – dit is “ode aan recept – geen perfecte vervanger voor de echte Pumkin Spice Latte.


Ingrediënten:

 • 120 ml zwarte koffie (of espresso)
 • 180 ml melk
 • 3 eetlepels pompoen puree
 • 0,5 theelepel vanille aroma
 • 3 eetlepels ahorn of esdorn siroop – eventueel zou honing ook een optie zijn
 • 0,5 theelepels zelfgemaakte pompoenkruiden (Speculaas kruiden smaakt ook erg goed)

Om het geheel echt tot een feest recept te maken geef je de latte een topping van:

 • 50 ml opgeklopte slagroom
 • 1 snufje pompoen / speculaas kruiden
 • 1 eetlepel siroop (ahorn, esdoorn of honing)

Instructies:

 1. Zet als eerste de koffie. Het kan zijn dat jij van iets sterkere koffie houdt, maak daarom iets meer dan dat er voor het recept nodig is.
 2. Verwarm in een kleine pan, op middelmatige temperatuur, 2/3 van de melk, esdoornstroop, pompoen kruiden en pompoenpuree. Klop de ingrediënten totdat de melk aan de zijkanten begint te bubbelen.
 3. Haal de pan van het vuur / kookplaat en uit en voeg de vanille aroma toe.
 4. Meng het geheel met een mixer (of in een blender) met samen met de koffie tot een goed gemengde pompoen koffie.
 5. Schuim de overgebleven melk op in een melkopschuimer naar keuze. En schenk het melkschuim vervolgens in een mooi koffieglas of een leuke kop.
 6. Schenk hier vervolgens de pompoen koffie overheen.
 7. Schep de opgeklopte slagroom met een eetlepel over de pompoen koffie.
 8. Schenk hier de eetlepel stroop, siroop honing overheen en maak het af door er nog een snufje kruiden overheen te strooien.
 9. Serveer jouw zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte warm en zo snel mogelijk.

Opmerking KoffieDuoHeb jij al dit jaar al kunnen genieten van de echte Starbucks Pumpkin Spice Latte? Of heb jij de nieuwe Caramelised Pecan Latte al geproefd? Dan nodigen wij je graag uit jouw ervaring(en) via een berichtje met ons te delen.


 

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort