Blog Koffie Recepten

Proffee – De nieuwe virale koffietrend

Proffee of proteïne koffie is de nieuwste koffietrend die trending is geworden door (onder andere) TikTok, Instagram en Twitter.

In dit bericht vertellen wij graag wat een ‘proffee coffee’ precies is en, zeker net zo belangrijk, hoe jij deze zelf kunt bereiden.


Move over Dalgona

Dalgona-koffie was ‘De’ koffie sensatie die in 2020 het internet bestormde. Deze super simpele koffie trend sloeg wereldwijd zo goed aan dat het zelfs de eerste positie bemachtigd heeft op de lijst van Google’s Year In Search 2020.

2020 ligt achter ons – en zo ook de koffietrend van Dalgona. Nu 2021 alweer een tijdje in volle gang is was het wachten op ‘De’ koffie sensatie van 2021 – en deze is er (althans zo lijkt het nu) in de vorm van Proffee.


Wat is Proffee

“Proffee dankt zijn naam aan zijn/haar ingrediënten – Proteïne en Coffee.”

De Proffee koffietrend begon op TikTok en sloeg al snel over naar Instagram en Twitter. In een mum van tijd was de hashtag #proteincoffee trending op meerdere social media platformen en was een nieuwe koffietrend geboren.

Proffee is eigenlijk niets anders dan een combinatie van een eiwitshake en koffie. Het eiwitgehalte geeft de koffie extra body, waardoor deze verzadigender wordt en langer een verzadigd gevoel geeft.

Deze nieuwe trend is vooral onder fitnessliefhebbers een ware rage. Eiwitten zijn immers belangrijk voor de opbouw van spieren en voor de koffie liefhebbende sporters combineert Proffee het beste van twee werelden.


Proffee voor de lijn?

Niet alleen voor sporters is eiwit een van de belangrijkste macronutriënten in voeding. Ook mensen die op hun gewicht letten hebben (volgens kenners) baat bij (extra) eiwitten.

Voedingsdeskundigen en experts raden aan om eiwitten in de eerste maaltijd van de dag op te nemen, om vroegtijdige hongergevoelens te voorkomen en de drang om te snacken te beteugelen. Eiwitkoffie of Proffee is dus een heerlijke combinatie om de dag goed te beginnen.


Proffee zelf maken?

Na een korte blik op TikTok wordt al snel duidelijk dat je Proffee op talloze manieren kunt maken.

De snelste manier is een paar shots espresso in een extra grote kop met ijs te gieten en er vervolgens een eiwitshake doorheen te mixen.

Heb jij iets meer tijd? Dan kun jij jouw Proffee naar een hoger niveau tillen door een eiwitshake op te schuimen tot een latte-achtige drank.

Door het enorme aanbod eiwitpoeders kun je daarnaast eindeloos experimenteren totdat jij jouw perfecte coffee-match hebt gevonden.

 


Opmerking KoffieDuo Tip: Wil jij een echte stevige Proffee Coffee maken? Dan is de Smart Eiwitpoeder van Body&Fit een absolute aanrader vanwege zijn stevigheid.


 

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort