Blog Koffie Recepten

Recept: IJskoffie Amandelmelk en Alcoholvrije Rum

IJskoffie met amandelmelk en alcoholvrije rum? Het smaakt (zelfs) nog lekkerder dan het klinkt. Dit verfrissende alchohol vrije koffie recept maakte wij na aanleiding van een recept die wij toegestuurd kregen van koffieduo bezoeker Laurens.

Na het bereiden en proeven wisten wij twee dingen direct zeker: 1 – Ik lust er nog wel een en 2 – Dit simpele, maar ontzettend lekkere, recept zetten wij zo snel mogelijk op onze site.

Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.


Een hele coole ice coffee

“Alle ingrediënten in de vriezer?”

In vrijwel alle ijskoffie recepten is het gebruikelijk om ijs(klontjes) te gebruiken.

Soms om de koffie af te koelen en soms om de afgekoelde koffie nog kouder te maken. Dit recept is net even anders. Alle ingrediënten worden namelijk diepgevroren.

Deze ‘alles in de vriezer’ aanpak zorgt voor een ijskoffie die echt ijs en ijskoud is. Zo koud zelfs dat je het haast een ice coffee slushie recept zou kunnen noemen.


Alcohol vrije rum

Wij wisten van het bestaan van alcoholvrije wijn, cocktails en whiskey. Alcoholvrije rum kenden wij persoonlijk echter nog niet. Na wat online onderzoek blijkt (ook) deze te bestaan maar… na het recept nog eens goed na te lezen, bleek onze zoektocht overbodig.

De rum smaak uit dit recept is namelijk afkomstig van Rum Aroma. Voor rum aroma is geen lange zoektocht nodig – aangezien deze in vrijwel iedere supermarkt verkrijgbaar* is.

*Rum Aroma van Dr. Oetker is ondermeer verkrijgbaar in de AH, Jumbo, C1000 en de Plus.


Een super simpel ijskoffie recept waar je even op moet wachten

Het ijskoffie recept zelf is bijzonder snel gemaakt. Dat gezegd hebbende, het bevriezen van de ingrediënten vraagt echter wel om een klein tikje geduld.

Wie, net als wij, niet over een supersnelle diepvriezer beschikt zal even moeten wachten voordat alle ingrediënten bevroren zijn. Wachten is lastig, maar in dit geval vonden wij het het wachten meer dan waard.

Een ijsblokjesvorm, koffie, amandelmelk*, en rum aroma** – dat zijn alle ingrediënten die nodig zijn voor het bereiden van dit ijskoffie recept.

* Je kunt de amandelmelk probleemloos vervangen door bijvoorbeeld ‘normale’, kokos of soja melk.
** Alcoholvrij is een optioneel, je kunt de rum aroma namelijk vrij gemakkelijk vervangen door normale rum.


Ingrediënten ijskoffie met amandelmelk en alcoholvrije rum recept:

  • 250 ml sterke koffie (filter of espresso)
  • 50 ml amandelmelk
  • 3 theelepels rum aroma
  • Suiker, zoetjes of zoetstof zijn optioneel en naar smaak

Het ijskoffie met amandelmelk en alcoholvrije rum recept:

  • Bereid de koffie zoals je gewend bent en voeg vervolgens de rum (en eventueel de suiker of de zoetjes), aan de koffie toe. Laat het drankje vervolgens even (in de koelkast) afkoelen.
  • Schenk de drank en de amandelmelk vervolgens in een ijsblokjesvorm. Deze twee ingrediënten kun je uiteraard voor het bevriezen mengen, maar apart bevroren (amandel) melk blokjes geeft volgens ons net een iets leuker effect.
  • Wanneer alle blokjes zijn bevroren plaats je deze in een blender*** of ice crusher totdat er een soort slush ontstaat. Verdeel het resultaat over het gewenste aantal glazen en geniet.

Duurt het smelten iets te lang? Dan raden wij aan een deel van de koffie (ongeveer 75 ml) niet mee te bevriezen. Bewaar deze koffie in plaats daarvan in de koelkast en voeg het toe aan wanneer de ijsblokjes gemalen zijn.

*** Erg belangrijk – niet iedere blender is gemaakt voor het malen van ijs. Om schade te voorkomen is het daarom verstandig om eerst even te controleren of jouw blender in staat is deze klus te klaren.


Via deze weg willen wij Laurens opnieuw bedanken voor dit recept. Wij hebben dit recept zelf inmiddels een aantal keer gemaakt en blijven steeds opnieuw verbaasd over het enorm smaakvolle resultaat.

Opmerking KoffieDuoHeb jij dit ijskoffie recept zelf gemaakt? Dan hopen wij dat jij jouw mening met ons, en met de bezoekers van deze site, wilt delen.

Opmerking KoffieDuo Heb jij, net als Laurens, een (ijs)koffie recept waar jij bijzonder enthousiast over bent? Dan nodigen wij je graag uit om het recept naar ons te versturen zodat wij het recept kunnen maken en op KoffieDuo kunnen delen.


Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort