Blog Koffie Recepten

Recept: Koffie Tiramisu

De winter (en kerst) stemming begint er langzaamaan aan te komen. En wat past er beter bij deze koude dagen dan een heerlijk warm kopje koffie of espresso. December is echter een bijzonder feestelijke maand, dus leek het ons een leuk moment om ook de koffie feestelijk te presenteren.

Feestelijk kent vele vormen, maar het recept voor Tiramisu koffie past wat ons betreft volledig bij de december maand. Voor de bereiding van Tiramisu wordt normaal al koffie gebruikt – maar in dit geval gaat het niet over het hemels lekkere toetje – maar over een koffie-recept variant die heerlijk is om ‘gewoon’ van te genieten, maar zeker ook niet zal misstaan tijdens het kerst diner.


Ingrediënten

  • 50 gram chocoladeroom ijs
  • 8 halve lange vingers of 6 (kleine) bitterkoekjes
  • 40 ml sterke espresso
  • 30 ml stevig warm melkschuim
  • 2 theelepels geschaafde donkere chocolade

Bereiding Koffie Tiramisu

Stap 1

Vul een koffie glas met 1 bolletje roomijs en bedek deze met een laagje halve lange vingers, of een laagje gekruimelde bitterkoekjes.

Stap 2

Schenk over het ijs en de koekjes 40 ml hete espresso.

Stap 3

Voeg als laatste 30 ml stevig opgeklopt melkshuim toe en bestrooi het geheel met een 2 eetlepels geschaafde chocolade.


Het resultaat

Na het volgen van deze drie korte stappen is het resultaat een feestelijke traktaktie die wat betreft  luxe niet onderdoet voor een heerlijk dessert.  Uiteraard is de smaak van tiramisu net even anders, maar doet deze zoete koffie variant zeker niet onder voor zijn naamgever.


Opmerking KoffieDuoTip: Wil jij de smaak van echte Tiramisu dichter benaderen?
Voeg dan kan een klein scheutje amaretto aan uw koffie creatie toe. 


 

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort