Blog Koffie Recepten

Recept: Zomerse Cointreau Koffie Cocktail

Nu de lente echt begonnen lijkt te zijn. En nu de eerste BBQ (feestjes) inmiddels al voorbij zijn gekomen, is het moment aangebroken stiekem een beetje te gaan dromen over de zomer. Warm weer, mooie stranden en, als wij de trendwatchers mogen geloven, de ‘coffee cocktail trend’ van 2018.

Een trend waar wij persoonlijk nu al enorm naar uit kijken. 

Geïnspireerd door het mooie namen wij alvast een voorschot op de coffee cocktail zomertrend en delen wij graag (nu alvast) dit bijzondere recept voor een (mier) zoete cointreau koffie cocktail.


Ingrediënten

  • 40 ml Cointreau (of vergelijkbare sinaasappellikeur)
  • 80 ml IJskoude en zeer sterke koffie
  • 1 theelepel (bruine) suiker (of zoetstof / zoetjes in verhouding)
  • 20 ml Kokos Melk (Jumbo en AH verkopen inmiddels kokosmelk van hun eigen huismerk)
  • 5 IJsblokjes

Bereiding Cointreau Koffie Cocktail

Stap 1

Vul met uitzondering van 2 ijsblokjes een shake beker met alle ingrediënten.

Stap 2

Shake de Shakebeker kort en krachtig (ongeveer 8 tot 10 seconden).

Stap 3

Schenk het drankje in een leuk cocktail glas. Voeg de overgebleven ijsblokjes toe en maak het drankje eventueel net iets feestelijker door er een rietje en stukje sinaasappel schil aan toe te voegen.


Het resultaat

Na het volgen van deze drie korte stappen is het resultaat een zoete ijskoude koffie traktatie. Dit drankje smaakt natuurlijk altijd lekker, maar komt het beste tot zijn recht als afsluiten van een gezellige BBQ op een mooie zomeravond.


Opmerking KoffieDuoHeb jij dit zomerse Cointreau koffie cocktailrecept geprobeerd? Dan nodigen wij je graag uit om te vertellen hoe het jou gesmaakt heeft.

Opmerking KoffieDuoHeb jij zelf een leuk en lekker koffie (cocktail) recept? Dan nodigen wij je uiteraard heel erg graag uit om deze met ons te delen.


 

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort