Blog

Koffie Trends 2016

Koffie trend 2016

Het jaar loopt ten einde en voor veel mensen betekent dat: tijd voor goede voornemens, plannen maken en vooruitblikken op het nieuwe jaar. Doordat ook wij al volop bezig zijn met 2016’, vonden wij dit het ideale moment voor een lijstje met “de vijf belangrijkste koffietrends voor 2016”.

Deze top 5 is samengesteld op basis van verschillende voorspellingen van trendwatchers – deze lijst bevat de top 5 van meest ‘voorspelde’ trends. Als bron voor deze lijst gebruikte wij onder anderen de lijst van foodnavigator-usa en CBC News


1. Cold Brew coffee

Cold Brew CoffeeVerrassend op nummer 1 “Cold Brew coffee” – Verrassend omdat; Cold Brew in 2015 al een ware trend leek te zijn. Wij hadden deze trend dan ook eerder verwacht op een lijst als bijv. “Dit waren de koffie trends van 2015”. 

Trendwatchers zijn het er echt unaniem over eens; “Cold Brew coffee wordt hip en (niet) hot in 2016.

Opmerking KoffieDuoCold Brew coffee; is een koffiezet methode waarin gemalen koffie wordt vermengd met koud water. Het koffiemengsel moet een 12 tot 24 uur rusten waarna het gefilterd en gedronken kan worden.

2. Slow Coffee

Slow Coffee trendDe nummer 1 uit 2015 is een plaatsje naar beneden gezakt. Toch voorspellen de trendwatchers dat, de Slow Coffee Trend van de afgelopen jaren ook 2016 onverminderd van kracht blijft.

Slow Coffee; Net als bij een snelfilter wordt er bij slow coffee heet water op de versgemalen koffie in het filter geschonken. Door het water niet (meer) kookt en de koffie met deze zetmethode niet onder drukt staat krijgt de koffie een heerlijke milde smaak.

Opmerking KoffieDuoOnlangs verscheen op KoffieDuo een lijst met “5 leuke slow coffee Cadeautjes”

3. Limited Edition – Koffie

Limited Edition Coffee TrendTerug van weg geweest, de Limited Edition – Koffietrend.

Deze trend zakte (tijdens de crisis) de afgelopen jaren zover naar beneden waardoor het een tijd lang geen trend meer was te noemen.

In 2016 maakt Limited Edition – Koffie volgende de trendwatchers zijn/haar comeback. Zij verwachten dat wij massaal zullen vallen voor tijdelijke/lastig te krijgen koffie bonen, koffiepads en (N)espresso capsules.

4. Meeneem koffie bekers

Coffee To Go Trend 2016Niet helemaal nieuw op de lijst is de nr 4 – de trend van “Meeneem koffie bekers”.

Ook in 2016 nemen wij massaal weer een kop koffie mee voor onderweg, waardoor het aantal leuke meeneem bekers wederom zal toenemen.

Wijzelf omarmen deze trend meer dan graag – en zijn blij dat wij (hopelijk) uit kunnen kijken naar een hele hoop nieuwe, leuke, goede coffee-to-go bekers.

5. Kant en Klare (supermarkt) ijskoffie

Kant en klaar koffie trend 2016De nummer 5 is een IJskoude koffie trend. 2016 krijgt hopelijk een mooie en warme zomer. De top 5 koffietrend lijst wordt namelijk afgesloten door de voorspelde opkomst van “mee neem ijskoffie”. In 2014 en 2015 zagen wij het assortiment gekoelde (ijs)koffie al opvallend toenemen in de supermarkten.

Toch is het koffie leveranciers tot nog toe niet gelukt om deze koffie variaties tot een trend te maken.

Voorspeld wordt dat ‘koude koffie to go’ in 2016 voet aan de grond gaat krijgen – en drinken wij deze zomer massaal de ijskoffie uit de supermarkt.


Opmerking KoffieDuo

Welke trends ‘echt’ door zullen breken in 2016 weten wij pas weer aan het einde van het nieuwe jaar. Toch zijn wij nu alvast benieuwd welke trends u het liefst een succes ziet worden in 2016?

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort