KoffieWeetje Koffiezetmethodes

Chemex koffiezethmethode

Laboratorium zuivere koffie, vrij van ongewenste vetten, oliën, residu en bitterheid? Het lijkt onhaalbaar, maar is precies wat een Chemex belooft te bereiken. De Chemex is oorspronkelijk bedacht in de jaren 1940 (en na een tijdje in de vergetelheid te zijn geraakt) is deze ‘slow down coffee maker’ de laatste jaren hard bezig een comeback te maken.


Net als bij een filtermachine, maakt de Chemex gebruik van de methode waarin heet water over gemalen koffie wordt gegoten. Wat de Chemex (naast zijn uiterlijk) bijzonder maakt is dat deze gebruik maakt van een filter die tot drie maal dikker is dan een standaard filter.

Door gebruik te maken van dit filter krijgt de bereide koffie een gladdere structuur en zuiverdere smaak welke minder vette oliën bevat dan wanneer koffie bereid is met een filterkoffiemachine.


Gerelateerde berichten

KoffieWeetje Koffiezetmethodes

KoffieWeetje – Melk of geen melk?

Op Amerikaanse koffiedrinkers wordt vaak neergekeken vanwege hun gewoonte koffie te mengen met een (redelijk) grote dosis melk. Soms is
KoffieWeetje Koffiezetmethodes

KoffieWeetje – Wat betekend Robusta

Wanneer jij een liefhebber bent van sterke krachtige koffie, dan ben jij waarschijnlijk bekend met de Robusta koffieboon welke bekend