KoffieWeetje Koffiezetmethodes

Koffie bereiden met een single serve

Single Serve koffiemachines zijn in Nederland bekend (en geliefd) geworden door de komst van het Senseo apparaat. Single-serve machines werken net als de standaard filterkoffiemachines. Het verschil met een filterkoffiemachine is dat single serve machines gebruik maken van pads of pods met daarin voorgemalen en pre-geportioneerde koffie.


Het voordeel van een Single Serve machine is met name het gemak en de tijdswinst (wanneer er slechts een beperkt aantal kopjes koffie wordt gedronken).

Filterkoffie met een filterkoffiemachine heeft even de tijd nodig om door het filter te lopen. Doordat Single Serve machines dit proces per kopje doorlopen is het eerste kopje koffie in de ochtend dan ook het snelst gezet met een single serve.


 

Gerelateerde berichten

KoffieWeetje Koffiezetmethodes

KoffieWeetje – Melk of geen melk?

Op Amerikaanse koffiedrinkers wordt vaak neergekeken vanwege hun gewoonte koffie te mengen met een (redelijk) grote dosis melk. Soms is
KoffieWeetje Koffiezetmethodes

KoffieWeetje – Wat betekend Robusta

Wanneer jij een liefhebber bent van sterke krachtige koffie, dan ben jij waarschijnlijk bekend met de Robusta koffieboon welke bekend