Blog

Persbericht: Nederland luidt klokken met bekende D.E tune

Thuis waar je Douwe Egberts drinkt

Om het jubileum van Douwe Egberts te vieren, spelen beiaardiers van verschillende Nederlandse kerken gedurende drie dagen de bekende D.E tune. Onder meer in de Domtoren in Utrecht waar de branderij van Douwe Egberts gevestigd is en in Joure, daar waar D.E ooit is begonnen.

Het is de start van het jubileumjaar waarin Douwe Egberts viert al 265 jaar het bekendste koffiemerk van Nederland te zijn. Van 17 t/m 19 mei wordt de bekende tune middels kerkklokken ten gehore gebracht.

Herinnert u zich deze nog?

Altijd weer een gezellig moment, met de lekkerste koffie die je kent. Je voelt je thuis waar je Douwe Egberts drinkt.

De koffiebrander steekt voor haar jubileum ook haar beroemde D.E tune uit de jaren tachtig in een nieuw jasje. De remake van de D.E song is onderdeel van een jubileumcampagne waarin Douwe Egberts op verschillende manieren koffieverhalen ophaalt met het Nederlandse publiek. Het bekende koffiemerk speelt immers al 265 jaar lang een grote rol in het dagelijks leven van veel Nederlanders. De 2.0 variant van de reclameklassieker is ingezongen door singer/songwriter Steven de Geus, bekend van The voice of Holland. De tune is ook te horen in de nieuwe tv-commercial die vanaf 28 mei live gaat.

Koffieverhalen tijdens jubileumjaar

De rijke geschiedenis van Douwe Egberts begint in 1753 in Joure, Friesland. Anno 2018 is het merk niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving, jong en oud is ermee bekend. Al 265 jaar is zo’n oer-Hollands kopje koffie onmisbaar in het leven van miljoenen Nederlanders – tijdens speciale, ontroerende of gelukkige contacten tussen mensen of gewoon als onderdeel van de dagelijkse routine.

Samen koffie drinken verbindt. Dat doen we al 265 jaar – John Brands, general manager Jacobs Douwe Egberts Nederland

“Samen koffie drinken verbindt. Dat doen we al 265 jaar”, vertelt John Brands, general manager Jacobs Douwe Egberts Nederland. “Ons jubileumjaar is een mooi moment om stil te staan bij de jarenlange kwaliteit, expertise en historie van ons typisch Hollandse merk. En om vooruit te kijken naar de toekomst.

Dat gaan we op verschillende manieren doen de komende maanden.” Omdat veel mensen een bijzondere herinnering hebben aan Douwe Egberts koffie, roept de koffiebrander Nederlanders op om tijdens dit bijzondere jaar hun koffieverhaal te delen op social media door #DEkoffieverhaal te gebruiken. Daarnaast is een jubileumverpakking geïntroduceerd. Deze is gebaseerd op een Aroma Rood verpakking uit 1950 en verkrijgbaar bij Superunie-leden als Plus, COOP en Dirk van den Broek.

Tijdschema luiden kerkklokken
Donderdag 17 mei
Meppel – Grote Mariakerk – 10:45 uur
Vlissingen – Stadhuistoren – 11:00 uur

Vrijdag 18 mei
Breda – Onze Lieve Vrouwetoren – 11:45 uur
Utrecht – Domtoren – 12:45 uur
Dokkum – Stadhuis – 19:00 – 20:00 uur

Zaterdag 19 mei
Schoonhoven – Stadhuistoren – 10:00 uur
Groningen – Martinitoren – 11:00 – 12:00 uur
Bergambacht – Laurentiustoren – 11:30 uur
Gouda – Sint Janstoren – 13:00 uur
Joure – Hobbe van Baerdt Tsjerke – 14:00 – 14:45 uur
Harderwijk – Grote Kerk – 14:00 uur
Dordrecht – Grote kerkstoren – 15:00 uur
Dordrecht – Stadhuistoren – 16:00 uur
Amsterdam – Oudekerkstoren – 16:30 uur
Amsterdam – Zuiderkerk – 19:00 uur

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort