Blog

(N)espresso Cups een tweede leven

nespresso cup sint piet

In het kader van een beter milieu begin bij jezelf – en omdat het heel erg leuk is – zijn wij onlangs opzoek gegaan naar “manieren om (N)espresso cups een tweede leven te geven.

Op internet vonden wij talloze leuke ideeën. Wij konden het zelf niet laten hier mee aan de slag te gaan, en maakten (erg op tijd) “Nespresso Sint en Pietjes” en “Jones Brothers Kerstboompjes”

Vanaf de introductie van het “Nespressocupje” verschijnt er met grote regelmaat, een artikel of nieuwsbericht waarin het vervuilende aspect van de capsules aanbod komt. Dit negatieve aspect is helaas onlosmakelijk verbonden met deze prettige manier van koffiezetten.

Waar Nespresso onverminderd zijn best blijft doen klanten aan te sporen gebruik te maken van hun recycling programma. Zijn de makers van Nespresso geschikte cups niet eens begonnen met dit (schijnbaar onhaalbare) goede voornemen.

Nespresso capsules hergebruikten wij voor “Klei Sint en Pietjes”

nespresso cup sint piet

Op internet vonden wij heel veel leuke ideeën waarmee gebruikte Nespresso cups omgetoverd konden worden in Kerstmannetjes en poppetjes voor in de kerststal. Sint en Pietjes zijn wij niet tegen gekomen – waardoor wij voor onze eerste creatie… vergeef ons gebrek aan “klei kunst”… er voor gekozen hebben om deze zelf te maken.

Jones Brothers capsules hergebruikten wij voor “Marsepein Kerstboompjes”

Jones Brothers cup kerstboom

Niet alleen van Nespresso cups kun je leuke dingen maken – ook espresso capsules van andere merken zijn geschikt voor een 2de leven. Voor de “solo” website Jeffrey (fitnessfoodie.nl) maakten wij zelfgemaakt Proteine Spijs – Het spijs bleek ook geschikt als marsepein – om dit ‘leuk’ op tafel te kunnen zetten maakten wij er deze “Jones Brothers Capsule Kerstboompjes van”.

Eindeloos veel ideeën

Op internet zijn er echt heel veel leuke manieren vinden waarmee je (N)espresso capsules zelf een tweede leven kunt geven. Pinterest (in het bijzonder) staat vol creatieve ideeën waardoor ervoor ieder seizoen wel een leuke “recycling” idee te vinden is.

Wij hebben onszelf voorgenomen hier vanaf nu bewuster op te letten en gaan vast en zeker nog veel vaker met onze gebruikte capsules aan de slag

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort