Blog

Starbucks Chilled Classics (Nieuwe Smaken)

Goed nieuws voor Starbucks liefhebbers die houden van ijskoude koffie maar niet van zuivel; Aan de Starbucks Chilled Classics lijn is namelijk een nieuwe plantaardige variant toegevoegd met de naam ‘Almond Ice’.

Met de toevoeging van ‘Almond Ice’, bestaat de lijn van Chilled coffee to-go varianten nu uit zeven verschillende smaak variaties.


Opmerking KoffieDuoAlle Starbucks Chilled Classics varianten zijn gebaseerd op de favoriete coffees uit de Starbucks coffee houses. Geen Starbucks in de buurt? Geen probleem, de Chilled Classics zijn namelijk (ook) verkrijgbaar in de supermarkt.


Starbucks Chilled Classics – Almond Ice

Deze ijskoffie bevat een perfecte mix van de authentieke (Fairtrade gecertificeerde) Starbucks espresso roast en romige amandel.

De Starbucks almond plant-based iced coffee is een nieuwe verfrissende plantaardige ijskoffie welke verkrijgbaar is in de supermarkt. Deze nieuwe “to-go” variant is ideaal voor koffieliefhebbers die geen (of zo min mogelijk) koemelk producten willen gebruiken.

Wat ons tijdens het proeven is opgevallen? Dat is dat deze variant minder zoet is dan wij vooraf hadden verwacht. Daarnaast vinden wij dat de smaak van Amandel aanwezig maar niet overheersend is.


Starbucks Chilled Classics Range

Naast de nieuwe plantaardige almond ice variant zijn ook de ‘oude’ smaak variaties onderdeel gebleven van de Starbucks Chilled Classics lijn. De complete lijn van zeven variaties bestaat op dit moment uit de: 

Starbucks Chilled Classic Vanilla Bean Macchiato

De Vanilla Bean Macchiato is een verfijnde mix van Starbucks espresso, romige melk en de smaak van vanille.

De Vanilla Bean Macchiato werd in 2016 geïntroduceerd als tijdelijke variant in de Starbucks coffee houses. De smaak van vanilla en koffie was direct een succes en een van de meest geliefde Starbucks drankjes. Dit succes heeft ervoor gezorgd dat het drankje niet tijdelijk is gebleven.

Starbucks ging zelfs nog een stukje verder – zij brachten deze smaak ook uit als ‘ready to drink’ variant. Het voordeel hiervan is dat nu iedereen (ook wie geen Starbucks in de buurt heeft) kan genieten van deze gekoelde drank.


Starbucks Chilled Signature Chocolate

De Signature Chocolate is een combinatie van rijke 100% fairtrade chocolade en romige melk.

Dat chocolade en melk niet alleen perfect zijn voor het bereiden van warme chocolade melk bewijst Starbucks met de Chilled Signature Chocolate. Deze ijskoffie is zoet, maar niet te zoet, en is een lust voor iedere chocolade liefhebber.

Net als de andere chilled classic varianten is ook deze ‘to-go’ variant erg lekker voor een (gekoeld) relax moment. Genieten mag zonder schuld gevoel. Starbucks gebruikt voor het bereiden van deze drank namelijk uitsluitend fairtrade chocolade.


Starbucks Chilled classic cappuccino

De Starbucks Chilled classic cappuccino is een mix van Starbucks authentieke Espresso Roast, melk en een vleugje cacao.

Deze icecoffee is geïnspireerd op het alom bekende Starbucks cappuccino recept. Wat ons direct opviel tijdens het proeven van de cappuccino variant was de duidelijk aanwezige tonen van cacao. Deze variant viel bij ons en veel van onze medetesters om die reden direct enorm in de smaak.

Ook bij onze ‘geen-koffieliefhebbende visite’ valt deze variant in de de smaak. Zij gaven tijdens het proeven aan dat de cacao zo sterk (en prettig) aanwezig is waardoor de smaak van koffie niet overheersend is.


Starbucks Chilled classic caramel macchiato

De Caramel Macchiato is een luxe combinatie van stevige espresso, romige melk en karamelsiroop.

De Starbucks Chilled caramel macchiato is een romige mix van Starbucks eigen espresso roast net een zoete stroperige karamel. Deze classic is letterlijk een echte klassieker doordat deze is geïnspireerd op de in 1987 geïntroduceerde populaire en gelijknamige Starbucks koffie variant.

De caramel macchiato was de variant, waarover bij ons tijdens het proeven de meeste onenigheid was.


Starbucks Chilled classic caffè latte

Geïnspireerd op de originele Starbucks caffè latte maakt dat deze chilled classic een mix is van een rijke espresso en romige melk.

De Caffè Latte bevat een verfrissend samenspel van Starbucks esspresso en romige melk. Wat ons opviel tijdens het testen van deze variant? Dat was de romige melksmaak en de prettige koffiesmaak.

Hoewel wij (en onze medetesters) deze variant unaniem als ‘lekker’ omschreven, stond de latte bij niemand boven aan het favoriete lijstje. De reden hiervoor is dat deze variant een iets minder uitgesproken smaak heeft dan de overige varianten.


Starbucks Chilled classic skinny latte

De Skinny Latte bevat is een ‘magere/light’ variant van de originele Starbucks klassieker.

Starbucks heeft ook aan de calorie bewuste icecoffee liefhebber gedacht. De classic skinny latte is namelijk geïnspireerd op het originele Starbucks Latte recept, maar voorzien van magere melk en minder suiker. Het resultaat is een latte met een fijne romige koffiesmaak en minder calorieën.

Wij vonden deze variant heel erg lekker, en vreemd genoeg nog net iets lekkerder dan de ‘volle’ variant. De smaak van de melk is iets minder aanwezig, waardoor deze variant ook letterlijk iets luchtiger van smaak is geworden.


Starbucks Chilled Classics – Laat de zomer maar komen

Natuurlijk kun je iedere dag, ongeacht welk weer het is, genieten van de Starbucks Chilled Classics. De to-go verpakking maakt dat dit drankje ook onderweg makkelijk te drinken is. Toch smaken deze ice coffee klassiekers ijskoud het beste op een zonovergoten dag.


The insiders

Dit grote Starbucks Chilled Classics proef pakket ontvingen wij van The Insiders. The Insiders is een netwerk van consumenten, met meer dan 600.000 leden.

Als Insider test je gratis interessante producten, en deel je je ervaring met vrienden, familie en collega’s. Vind ook jij het leuk om producten te testen? Aanmelden (en testen voor) The Insiders is volledig gratis.


Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort