Blog

Starbucks Chilled Classics

Goed nieuws voor Starbucks liefhebbers die houden van icecoffee; Aan de Starbucks Chilled Classics lijn is onlangs de smaak Caffè Americano toegevoegd. Met de toevoeging van Caffè Americano, bestaat de lijn met Chilled coffee to-go varianten nu uit vijf verschillende smaak variaties.

Alle Starbucks Chilled Classics varianten zijn gebaseerd op de favoriete coffees uit de Starbucks coffee houses. Geen Starbucks in de buurt? Geen probleem, het hele assortiment van de Chilled Classics zijn namelijk verkrijgbaar in de supermarkt. 

Ondanks dat Ice Coffee natuurlijk het beste smaakt op een warme zomerse dag, konden wij niet wachten de nieuwe variant uit te testen. Gelukkig bleek wachten niet nodig doordat wij (blij) verrast werden door het bericht dat wij alle varianten via het Insiders programma mochten uitproberen en uitdelen. 


Ice coffee to-go is voor Starbucks geen onbekend terrein, vorig jaar vulde zij bijvoorbeeld al de supermarkt schappen met de Starbucks Discoveries variaties. Verwacht wordt dat Starbucks dit jaar iets meer concurrentie krijgt in de supermarkt, trendwatchers voorspelde eind vorige jaar dat Kant en Klare (supermarkt) ijskoffie een van de 5 grootste koffietrends van 2016 zal gaan worden.


Starbucks Chilled Classics – Caffé Americano

Het nieuwste lid van de Starbucks Chilled Classics lijn is de Caffé Americano. Deze (volgens ons) bijzonder lekkere icecoffee is geïnspireerd op het bekende drankje “Coffee Americano”. De basis van dit drankje is een rijke en volle Starbucks espresso aangevuld met een prettige hoeveelheid melk.

Wat ons persoonlijk direct opviel aan de Caffé Americano variant is de prettige espresso smaak die bij iedere slok de boventoon voert. De duidelijke smaak van espresso maakt dat deze variant net iets sterker proeft dan zijn voorgangers. Wij vonden dit zelf een heel groot voordeel maar ontdekten, tijdens het uitdelen aan vrienden en collega’s, dat (zoals altijd) smaak heel persoonlijk blijkt te zijn. De zoete cacao achtige smaak van de Starbucks Chilled Classic Cappuccino bleek bij onze mede testers toch nog steeds op nummer 1 te eindigen.


Starbucks Chilled Classics Range

Naast de nieuwe Caffé Americano zijn ook de ‘oude’ smaak variaties onderdeel gebleven van de Starbucks Chilled Classics lijn. De complete lijn van vijf variaties bestaat op dit moment uit de:


Starbucks Chilled classic cappuccino

De Starbucks Chilled classic cappuccino is een mix van Starbucks authentieke Espresso Roast, melk en een vleugje cacao. Deze icecoffee is geïnspireerd op het alom bekende Starbucks cappuccino recept.

Wat ons direct opviel aan tijdens het proeven van de cappuccino variant was de duidelijk aanwezige tonen van cacao. Deze variant viel bij veel van onze medetesters juist om die reden direct enorm in de smaak. Nog opvallender vonden wij echter dat ook niet-koffieliefhebbers deze smaak konden waarderen. Zij gaven tijdens het proeven aan dat de cacao zo sterk (en prettig) aanwezig is waardoor de smaak van koffie niet overheersend is.


Starbucks Chilled classic caramel macchiato

De Starbucks Chilled caramel macchiato is een romige mix van Starbucks eigen espresso roast net een zoete stroperige karamel. Deze classic is letterlijk een echte klassieker doordat deze is geïnspireerd op de in 1987 geïntroduceerde populaire en gelijknamige Starbucks koffie variant.

De caramel macchiato was de variant, waarover bij ons tijdens het proeven, de meeste onenigheid was. Wij konden het eens worden dat zowel de smaak van koffie als ook de smaak van karamel heel duidelijk aanwezig zijn in deze classic, maar wij konden het niets eens worden over welke smaak nu het meest overheersend is. Deze smaak is in ieder geval erg geschikt voor de liefhebber van koffie gecombineerd met de smaak van (donkere) karamel.


Starbucks Chilled classic caffè latte

Geïnspireerd op de originele Starbucks caffè latte maakt dat deze chilled classic een mix is van een rijke espresso en romige melk.

Wat ons opviel aan deze variant was de romige melksmaak en de prettige koffiesmaak. Ondanks dat deze variant (als enigste) door iedereen unaniem als ‘lekker’ werd omschreven, eindigde de latte bij niemand direct boven aan het favoriete lijstje. De reden hiervoor is (volgens ons) dat deze variant een iets minder uitgesproken smaak heeft dan de overige varianten, waardoor je deze minder snel wel/niet in de smaak valt.


Starbucks Chilled classic skinny latte

Starbucks heeft ook aan de calorie bewuste icecoffee liefhebber gedacht. De classic skinny latte is namelijk geïnspireerd op het originele Starbucks Latte recept, maar voorzien van magere melk en minder suiker. Het resultaat is een latte met een fijne romige koffiesmaak en minder calorieën.

Wij vonden deze variant heel erg lekker, en vreemd genoeg nog net iets lekkerder dan de ‘volle’ variant. De smaak van de melk is iets minder aanwezig, waardoor deze variant ook letterlijk iets luchtiger van smaak is geworden. Ondanks dat wij niet bewust met calorieën bezig zijn, heeft de lagere voedingswaarde toch bij ons stiekem gezorgd voor het psycholigische effect van “het is light, dus we kunnen er nog wel eentje nemen”.


Starbucks Chilled Classics – Laat de zomer maar komen

Natuurlijk kun je iedere dag, ongeacht welk weer het is, genieten van de Starbucks Chilled Classics. De to-go verpakking maakt dat dit drankje ook onderweg makkelijk te drinken is. Toch smaken deze ice coffee klassiekers ijskoud het beste op een zonovergoten dag.


The insiders

Dit grote Starbucks Chilled Classics proef pakket ontvingen wij van The Insiders. The Insiders is een netwerk van consumenten, met meer dan 600.000 leden. Als Insider test je gratis interessante producten, en deel je je ervaring met vrienden, familie en collega’s. Vind ook jij het leuk om producten te testen? Aanmelden (en testen voor) The Insiders is volledig gratis.


 

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort