Blog

Starbucks opent nieuwe speciale store op Schiphol

Voor ons voelt een bezoekje aan Starbucks altijd als een speciaal ‘uitje’, mede veroorzaakt door het feit dat wij helaas in een ‘Starbucks vrije’ omgeving wonen. Dat een bezoekje aan Starbucks nog specialer kan, ervaarde wij tijdens de opening van de nieuwe speciale Starbucks store The Pavilion op schiphol.

The Pavilion store, die op 25 april officieel zijn deuren opende, is met 470 vierkante meter de grootste Starbucks store in een luchthaven in de Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) regio, en is tevens de 2500ste store in de regio. Deze vestiging is extra speciaal omdat het de eerste store in Nederland is die het Starbucks Evenings menu aanbiedt, alsmede Starbucks Reserve® koffies, sommige van de meest zeldzame small lot koffies vanuit de hele wereld.


Starbucks Schiphol Pavillion (foto: Tycho Müller | Tycho’s Eye Photography)

“Deze nieuwe store is een bekroning van alles dat we in Nederland bereikt hebben sinds we in 2007 op Schiphol onze eerste Nederlandse vestiging openden, en brengen we de nieuwste innovaties naar onze gasten.

 

We verwelkomen graag zowel Nederlandse als internationale reizigers om het nieuwe Evenings menu en de Reserve koffies te proberen in deze prachtige store waarvan het design beïnvloed is door Nederlandse cultuur en design.” – Arjan Oudejans, vice president Branded Solutions, Starbucks EMEA


Wat maakt deze Starbucks speciaal?

De Pavilion is voorzien van alle elementen die een ‘normale’ Starbucks Store speciaal maken, waaronder bijvoorbeeld de overheerlijke New York Cheesecake en de populaire Starbucks Caramel Frappuccino®. Wat deze Starbucks speciaal maakt is dat het klassieke assortiment is uitgebreid met het aanbod de Starbucks Reserve koffies en het Starbucks Evenings menu. Ook het design van deze nieuwe Starbucks Store mag niet onbenoemd blijven, deze locatie valt op door zijn ruime en luxueuze uitstraling welke op ons zeer uitnodigend overkomt.


Starbucks Reserve

The Pavilion store zal gasten onderdompelen in een wereld van koffie.

De unieke smaakprofielen van small lot Starbucks Reserve koffies komen tot leven door premium zetmethoden zoals Clover™, pour-over, Siphon en Chemex, en worden geserveerd aan een 15-meter lange bar die dienst doet als ‘coffee theatre’.

De eerste Reserve koffies die worden aangeboden zijn Nicaragua Maracaturra, Ethiopia Guji en Kenya Kaganda.


Starbucks Evenings

The Pavilion is de eerste store in Nederland, en een van de eerste in het Europese vasteland, die het Starbucks Evenings menu serveert als een perfecte aanvulling op Starbucks Reserve koffies.

Het uitgebreide menu biedt verschillende warme en koude gerechtjes om te delen, met speciaal geselecteerde wijnen en bieren – inclusief een kaasplankje met Nederlandse kazen zoals Reypenaer VSOP, Nederlandse geitenkaas en Blanco Nederblauw, geserveerd met rozemarijn broodsticks, en Beef Chili van Nederlandse vrije uitloop rund geserveerd met Sour Cream en Tortilla Chips.

“We ondersteunen onze partner Starbucks erg graag met het introduceren van het nieuwe Evenings menu in Nederland. Het concept past perfect bij onze wens om creatieve manieren te vinden die voldoen aan de vraag van gasten op luchthavens over de hele wereld. We weten zeker dat reizigers van en naar, of die overstappen op Amsterdam Airport Schiphol zullen genieten van het drinken van heerlijke koffie in een omgeving met een erg mooi design, alsmede de mogelijkheid om te genieten van warme gerechtjes en een drankje.” – Walter Seib, CEO HMSHost International


Design

De store biedt een 360-graden uitzicht over de omliggende lounge en het platform. Het is de grootste Starbucks store op een luchthaven in de EMEA regio en het Starbucks naamlogo, gemaakt van gewoven zwart staaldraad en groene leren mouwen met Nederlandse typografie, is de grootste ter wereld.

Geïnspireerd door Nederlandse designtraditie heeft de store veel unieke design aspecten, zoals het plafond, dat doet denken aan het Nederlandse polderlandschap, zichtbaar wanneer je Schiphol in en uit vliegt. Bij de ingang staat ook een koffieboom als eerbetoon aan het feit dat de wereldwijde aanplant van koffie is begonnen met een enkele plant, die is opgekweekt in de Amsterdamse Hortus Botanicus.


Starbucks The Pavilion bezoeken

Wij waren heel erg blij (verrast) dat wij door HMS Host waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij opening van deze nieuwe speciale Starbucks locatie. De locatie van deze nieuwe Starbucks Store draagt voor ons namelijk een klein nadeel met zich mee gezien deze zich bevind achter de doaune op schiphol, een chronisch geval van vliegangst zorgt ervoor dat wij deze locatie (helaas) niet snel zouden bezoeken, en wij door deze uitnodigng toch een kijkje konden nemen.

Koffieliefhebbers zonder vliegangst (en met reis plannen), raden wij echt aan tijdens de volgende vlucht eens een bezoekje te brengen aan deze mooie nieuwe locatie en te genieten van de speciale koffie en het heerlijke nieuwe Evenings menu.


Over HMSHost

HMSHost, onderdeel van de Autogrill Group, is een van ‘s werelds meest toonaangevende vernieuwers op het gebied van luchthavenwinkels en -catering. HMSHost is actief op meer dan 100 luchthavens wereldwijd, waaronder 18 Europese luchthavens en de 20 drukste luchthavens van Noord-Amerika.

HMSHost International exploiteert restaurants op meer dan 40 luchthavens in Europa, Azië, Australië en Nieuw Zeeland waaronder Abu Dhabi, Amsterdam, Delhi, Dubai, Dublin, Ho Chi Minh, Istanbul, Kopenhagen, London Heathrow, St. Petersburg en Stockholm.


Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort