Blog

Thee zetten met een Nespresso machine?

Thee voor de Nespresso Machine

Het voelt een beetje onwennig; Het onderwerp thee op een koffie website. Doordat wij kort geleden ‘thee capsules’ ontdekten in het assortiment van (koffiewebwinkel) koffiecupster. En doordat theemerk Lipton pasgeleden 4 thee capsules introduceerde. Konden wij het toch niet laten deze ‘nieuwe’ thee capsules te proberen, te proeven, en deze vervolgens ook op koffieduo onder de aandacht te brengen.

ZIJN THEE CAPSULES COMPLEET NIEUW?

Het idee achter ‘Thee zetten met een Nespresso machine’ is niet nieuw. Nestle (ondermeer het bedrijf achter Nespresso) introduceerde in 2012 een complete theecapsule machine onder de naam de naam; Nestle Special T. Welke nog steeds te koop (b)lijkt te zijn via de website. Daarnaast worden er (vanaf de introductie) zowel ijs als gewone thee capsules verkocht voor de Dolce Gusto (tevens van Nestle) onder het merk Nestea en Nescafe (welke ook beiden voor een deel horen bij Nestle).

Opmerking KoffieDuoOok voor Nestle en voor 2012 zijn er pogingen ondernomen om thee uit ‘Eenkops koffie machines populair te maken. Met als voorbeeld de Pickwick ‘TeaPad’ voor Senseo.

THEE UIT DE NESPRESSO MACHINE… WIJ MOESTEN AAN HET IDEE ‘WENNEN’

Dolce Gusto, Tassimo en (zelfs) sommige volautomatische espresso systemen – alledrie zijn zij gemaakt om zowel thee als koffie(variaties) te bereiden. Het idee “thee uit een Nespresso” is dus eigenlijk niet eens zo ‘bijzonder’.

Toch vonden wij het een gek idee. De kans is groot dat de meeste mensen (net als wij), een Nespresso hebben gekocht met het idee deze uitsluitend voor (N)espresso capsules te gebruiken. De ‘angst’ dat espresso, na het gebruiken van een thee capsule, zou smaken naar thee (en vice versa) was bij ons erg groot.

Lipton thee capsule chai

Omdat wij het geluk hebben, dat wij speciaal voor het testen van (N)espresso cupjes een verouderde Nespresso machine hebben bewaard, durfte wij het aan het een keer te proberen (in het ergste geval moesten wij de test machine erg vaak schoonmaken). Wij geven toe dat, wanneer wij deze machine niet hadden gehad, wij misschien iets minder ‘dapper’ waren geweest.

THEE UIT EEN NESPRESSO “EIGENLIJK GEWOON BEST LEKKER”

De eerste keer thee zetten met de Nespresso machine ging volledig verkeerd. Thee zetten met een Nespresso werkt niet helemaal hetzelfde als bij het zetten van een espresso. Helaas hadden wij hier niet over nagedacht (niet goed opgelet) en waren wij bij vergeten de toen wij de eerste capsule in de machine plaatsten… Hierdoor vergaten wij het plastic folierandje van de Lipton thee capsule te verwijderen met als resultaat; een machine die heel heet werd, maar waar geen thee uitkwam.

Poging twee ook geen succes. Je zou verwachten dat wij na deze fout gemaakt te hebben beter zouden opletten. Helaas, ook bij poging twee hadden wij niet eerst goed te beschrijving gelezen. Thee uit een Nespresso heeft meer water nodig dan espresso (achteraf logisch) dit hadden wij echter niet gedaan met als resultaat; Heel weinig maar heel erg sterke thee.

Poging drie ging gelukkig wel helemaal goed. Na (nu echt) netjes de beschrijving gelezen te hebben, zette onze Nespresso een kopje thee die echt goed smaakte.

Opmerking KoffieDuoNet als bij ‘gewone’ thee speelt ook bij ‘Nespresso thee’ persoonlijke smaak een grote rol. De Lipton variant Bosvruchten bleek niet bij ons te passen, daarentegen kochten wij de Lipton Chai variant de volgende dag direct opnieuw.

HET ASSORTIMENT ‘NESPRESSO GESCHIKTE’ THEE CAPSULES

Het aanbod Lipton thee capsules bestaat op dit moment (in Nederland*) uit vier verschillende smaken;

  • Earl Grey
  • Intense Mint
  • Chai
  • Bosvruchten

Vergelijkbaar (maar iets goedkoper) is het aanbod Nespresso cups welke verkocht worden via KoffieCupster. In hun assortiment zijn theecapsules van het merk Corsini en 88° Caffè te vinden. In de smaken;

  • Earl Grey
  • Muntthee
  • English Breakfast
  • Citroen

Opmerking KoffieDuoNaast het prijsverschil hebben de cups van koffiecupster op dit moment ook op een ander vlak een streepje voor – in tegenstelling tot Lipton – bevat hun assortiment ‘groene thee’ capsules, wat (gezien de huidige groene thee trend) nu nog opvallend ontbreekt binnen het Lipton aanbod.

THEE IN EEN HERVULBARE COFFEEDUCK CAPSULE?

Direct nadat wij dit bericht op twitter hadden ‘getweet’ kregen wij de tip dat ook de hervulbare nespresso capsules van coffeeduck erg geschikt zijn voor het bereiden van thee in de Nespresso machine. Wij hebben dit nog niet zelf getest, maar (doordat het eigenlijk heel logisch lijkt) gaan dit zeker op hele korte termijn zelf proberen.

NESPRESSO MACHINES HEBBEN EEN VOORDEEL ERBIJ GEKREGEN

Nespresso thee capsules zijn in verhouding tot normale thee duurder. Het lijkt daardoor onwaarschijnlijk dat ‘dagelijkse’ thee drinkers nu direct massaal over zullen stappen op een Nespresso machine.

Toch geloven wij (na het proeven) wel echt in een Nespresso thee markt. Voor wie weinig thee drinkt en beschikt over een Nespresso machine, kunnen deze thee capsules een uitkomst zijn die eerder nog aan de Nespresso machine ontbrak.

De Lipton thee capsules zijn te vinden in het thee schap van de Albert Heijn.

De KoffieCupster theecapsules zijn te vinden op de Nespresso Pagina van de webwinkel

Gerelateerde berichten

Blog

KoffieDuo bij EditieNL

Het RTL programma EditieNL heeft op 9 oktober aandacht besteed aan espresso capsules die geschikt zijn voor Nespresso machines. Totaal
Blog Koffie

Koffie een stuk duurder

Slecht nieuws voor de liefhebbers van koffie (dus voor ons allemaal). Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort