Dolce Gusto

Dolce Gusto: Assortiment capsules krimpt

Opvallend nieuws van Dolce Gusto; In 2018 krimpt het assortiment Dolce Gusto capsules. Opvallend nieuws, omdat de afgelopen jaren het aantal koffie leveranciers en het assortiment van koffiebonen, koffiecapsules en koffiepads alleen maar toe leek te nemen. De reden die Dolce Gusto voor deze krimp geeft (zoals te lezen is op de Dolce Gusto Facebook pagina) is overigens vrij simpel; “Er is niet voldoende vraag na deze varianten”.


Welke Dolce Gusto Capsules zullen er verdwijnen?

In totaal verdwijnen er het komende jaar 5 varianties Dolce Gusto capsules. De klap is het minst zwaar voor de koffie drinkende Dolce Gusto Fan. Slechts 2 van de 5 soorten capsules die verdwijnen zijn namelijk koffie capsules – de overige varianten waar afscheid van wordt genomen betreffen thee capsules.

Dolce Gusto neemt in 2018 afscheid van de volgende variaties:
  • De Lungo Mild
  • De Soy Cappuccino
  • De Nestea Lemon
  • De Nestea Peach
  • De Macaron Green Tea
  • Dolce Custo Capsules Weg

Wanneer verdwijnen deze Dolce Gusto Capsules?

Ben jij een enorme liefhebber van één van deze varianten? Dan is er een heel klein beetje goed nieuws. Deze variaties zijn op dit moment namelijk nog verkrijgbaar, waardoor groots inslaan nu nog mogelijk is. Is de variant die jij het lekkerst vind al uitverkocht? Dan is het nieuws helaas iets slechter. In dit geval betekend op namelijk ook letterlijk op.

Worden deze Dolce Gusto variaties vervangen?

Via Facebook heeft Dolce Gusto aangegeven dat de capsules, die verdwijnen, niet (direct) worden vervangen door nieuwe variaties. Dat betekend dat het aantal Capsules waaruit je kunt kiezen (in ieder geval tijdelijk) ook echt daadwerkelijk af neemt in het nieuwe jaar.

Dolce Gusto krimp toch niet helemaal verrassend?

Hoewel niet alle Dolce Gusto thee capsules gaan verdwijnen, is het met name het thee (capsules) assortiment die het zwaarst door deze krimp wordt getroffen. Dit maakt het nieuws iets minder opvallend en uniek aangezien ‘Thee in capsules vorm’ de afgelopen jaren al eerder niet het beloofde succes bleek waar te kunnen maken.

De vertrekkende capsules zijn zelfs in goed gezelschap – Zo verdween in het verleden bijvoorbeeld ook (al vrij snel) de Senseo Teapad, Nestle’s eigen Special T machine en bij behorende capsules, en verdween ook vrij recent de Lipton thee capsules (geschikt voor de Nespresso machine) uit de (supermarkt) schappen.


 

Gerelateerde berichten

Dolce Gusto Capsules
Dolce Gusto

Dolce Gusto capsules

strong>Een Dolce Gusto machine maakt doormiddel van capsules binnen een minuut talloze koffie en espresso specialiteiten. De keuze in cups
Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto voor en nadelen

Een Dolce Gusto machine is al verkrijgbaar vanaf € 50,- waardoor Dolce Gusto op dit moment een van de goedkoopste