Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

De’Longhi Dolce Gusto Stelia

De De’Longhi Stelia is een koffiemachine met een hyper modern design, gemaakt om te worden gebruikt met Dolce Gusto capsules. De De’Longhi Stelia (ontdekten wij na veel googlen) is gelijktijdig geïntroduceerd met Dolce Gusto’s andere design pronkstuk de Krups Dolce Gusto Drop.

De De’Longhi Stelia en de Krups Drop zijn beiden geïnspireerd op de vorm van een druppel koffie. Het ronde onderwerp van de bovenkant is bij beiden machines dan ook erg vergelijkbaar. De overeenkomst stopt echter bij het gebruik en de ronde bovenkant. Wat er voor gezorgd heeft dat (ook) de De’Longhi Dolce Gusto Stelia opvalt, uniek is en echt een machine is voor mensen die houden van een modern (bijna futuristisch) design.


Uiterlijk en stijl van de Dolce Gusto Stelia

Het ontwerp van de Dolce Gusto Stelia is absoluut te omschrijven als modern, strak, opvallend en uniek. Voor sommige koffieliefhebbers is het design misschien net iets te ‘opvallend’ maar voor de liefhebber van moderne koffiemachines is de Stelia een Dolce Gusto machine die het absoluut waard is te bekijken.

Het ontwerp van de Dolce Gusto Stelia zal in de meeste keukens zal deze Dolce Gusto direct de aandacht weten te trekken (de plek waar de De’Longhi Dolce Gusto Stelia het minst opvalt is volgens ons in een SiFi film). Wanneer je kiest voor de De’Longhi Dolce Gusto haal je niet alleen een goede en luxe Dolce Gusto machine in huis, maar voeg je daarnaast ook direct een opvallend design toe aan jouw interieur.


Opmerking KoffieDuoZelf zijn wij meestal liefhebbers van koffiemachines met een Retro design. In het geval van de Stelia bleek dat niet het geval te zijn.

Wij waren zelf zo onder de indruk van het ontwerp dat wij tijdens de aanschaf van een nieuwe Dolce Gusto direct voor deze machine hebben gekozen.


De Krups Dolce Stelia is verkrijgbaar in minimaal drie verschillende kleuren:

Hoe werkt de Dolce Gusto Stelia

Net als de Dolce Gusto Drop laat ook het gebruik van de Dolce Gusto Stelia zich in slechts drie stappen samenvatten:

  1. Plaats een Dolce Capsule.
  2. Stel doormiddel van het touchdisplay de aangeraden (of jouw persoonlijke) sterkte/volume in.
  3. Kies tussen de optie “warm” of “koud”

Wanneer jij stap een tot drie doorlopen hebt hoef je niets meer te doen dan even (kort) wachten tot de machine klaar is met het bereiden van het drankje. Volgens de officiële beschrijving maakt deze machine een espresso binnen slechts 20 seconden nadat de machine is opgewarmd.

Net als eerdere Dolce Gusto machines beschikt ook de Drop over een “auto off” functie. Deze functie zorgt ervoor dat de machine zichzelf al na vijf minuten uitschakelt. Onnodig energie gebruik is bij deze machine dus geen risico.

Dolce Gusto Drop onderhoud

Nescafe geeft aan dat deze machine nauwelijks gereinigd hoeft te worden. De machine met een doekje afnemen en eens per week de capsulehouder doorspoelen zou buiten het ontkalken voldoende moeten zijn.


Voor wie is de Dolce Gusto Stelia ideaal

Net als bij de Dolce Gusto Drop is ook bij de Stelia het belangrijkste verkoop argument volgens ons het ontwerp. Eerder bestempelde wij de Dolce Drop als ‘het meest unieke en het mooiste model binnen de Dolce lijn’. Na het zien van de Dolce Gusto Stelia zijn wij iets minder zeker van deze uitspraak.

De Dolce Gusto Stelia is volgens ons namelijk, op zijn minst, net zo mooi is als de Dolce Gusto Drop. Kijken wij praktisch naar alleen de functies, dan is deze machine iets minder opvallend. De meeste functies van de Stelia zagen wij al eerder terug bij ‘oudere’ modellen.

Wie kan de Dolce Gusto Stelia beter laten staan?

Spreekt het design van deze machine niet direct tot jouw verbeelding? Dan zijn er binnen de Dolce Gusto lijn goedkopere machines te vinden met soortgelijke functies (bijv. de Dolce Oblo), of ben jij opzoek naar een machine die instaat is om alle Dolce Gusto capsules te bereiden zonder al te veel poespas? Dan raden wij jij aan de zeer scherp geprijsde Piccolo variant eens te bekijken.


 

Gerelateerde berichten

Dolce Gusto Capsules
Dolce Gusto

Dolce Gusto capsules

strong>Een Dolce Gusto machine maakt doormiddel van capsules binnen een minuut talloze koffie en espresso specialiteiten. De keuze in cups
Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto voor en nadelen

Een Dolce Gusto machine is al verkrijgbaar vanaf € 50,- waardoor Dolce Gusto op dit moment een van de goedkoopste