Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

DeLonghi Nescafé Dolce Gusto Eclipse

Dolce Gusto Eclipse

De DeLonghi Nescafé Dolce Gusto Eclipse is een van de nieuwste, en opvallendste, koffiemachines welke gemaakt is voor het bereiden van Dolce Gusto capsules. Het ontwerp is zeer opvallend en futuristische te noemen. Opvallend, maar niet helemaal uniek, aangezien wij een vergelijkbaar ontwerp al eerder terug zagen in zijn voorgangers waaronder de Dolce Gusto Stelia en de Dolce Gusto Drop.


Opmerking KoffieDuoDe Dolce Eclipse heeft naast het design nog meer pluspunten. Bijv. dat ook deze Dolce Eclipse gebruik maakt van Dolce Gusto capsules waardoor deze koffiemachine instaat is minimaal 30 verschillende soorten warme (en koude) dranken te bereiden.


Uiterlijk en stijl van de Dolce Gusto Eclipse

Verrassend en anders, dat zijn de twee woorden die bij ons het eerste opkwamen na het zien van de Dolce Gusto Eclipse. Hoewel Dolce Gusto machines vrijwel altijd voorzien zijn van een enorm opvallend ontwerp lijkt het of de ontwerpers van deze machine net een stapje verder wilde gaan.

“Design geïnspireerd door moderne kunstwerken”

De ontwerpers van deze koffiemachine hebben zich tijdens het ontwerpen laten inspireren door moderne kunstwerken. De gedachte hierachter is dat de machine (wanneer deze gesloten is) zelf dienst doet als modern kunstwerk op het aanrecht.

Het is ontwerp is volledig rond met een opening in het midden. Deze vorm zorgt ervoor dat hij iets weg heeft van een donut of een UFO op zijn kant. Mooi? Dat hangt (meer dan anders) af van persoonlijke smaak. Opvallend en futuristisch is het in ieder geval wel.

Opmerking KoffieDuo

 Misschien hebben wij iets teveel fantasie, maar persoonlijk vonden wij de Eclipse op het eerste gezicht wel iets weg hebben van de (veel) oudere Dolce Gusto Circolo.

“Tijdens het gebruik wordt de cirkel doorbroken”

Wanneer je deze koffiemachine ingeschakeld voor gebruik wordt de cirkel doorbroken en opent een deel van de machine naar buiten.

Wanneer de machine geopend is wordt de cuphouder zichtbaar (en bereikbaar). Handig, maar voor ons een beetje onwennig. Hoewel vrij gemakkelijk uit te vinden is hoe je de capsules moet plaatsen moesten wij even puzzelen hoe het precies in elkaar stak.

 

 


Hoe werkt de Nescafé Dolce Gusto Eclipse

Ondanks dat het ontwerp van Eclipse ervoor zorgt dat het gebruik iets lastiger lijkt dan normaal is dit niet het geval. Deze Dolce Gusto koffiemachine volgt namelijk vrijwel volledig de bereidingswijze van zijn voorgangers.

Wanneer de Dolce Gusto Eclipse is gesloten opent deze zichzelf na een enkele druk op het touch display. Wanneer de machine is geopend is het slechts een kwestie van drie stappen om de drank naar keuze te bereiden:

1. Plaats een Dolce Capsule.
2. Stel door middel van het touchdisplay de aangeraden of jouw persoonlijke sterkte/volume in.
3. Kies tussen de optie “warm” of “koud”

Wanneer stap één tot drie zijn uitgevoerd is het slechts even (kort) wachten tot de machine klaar is met het bereiden van het gekozen drankje.

Pluspunt is de autostop

Een van de pluspunten van de Dolce Eclipse is dat deze voorzien is van een auto stop functie, een functie die nog niet zolang geleden is geïntroduceerd.

De auto stop functie zorgt ervoor dat de machine per capsule, middels het touch display, is in te stellen wat betreft volume. Hiermee is het risico van te veel of te weinig water verdwenen.

Net als wij eerder zagen bij de Movenza is ook de Eclipse voorzien van een “auto off” functie. Deze functie zorgt ervoor dat de machine zichzelf al na vijf minuten uitschakelt, waardoor de machine nooit onnodig lang ingeschakeld is.

De Nescafé Dolce Gusto Eclipse onderhouden

Net als de manier waarop je de koffie met deze machine bereid is ook het onderhoud vrijwel volledig in lijn met zijn voorgangers. Dit zorgt ervoor dat, ook, het onderhoud van de Dolce Gusto Eclipse een simpel en relatief vlug klusje is.

De machine met een doekje afnemen en eens per week de capsulehouder doorspoelen zou buiten het ontkalken voldoende moeten zijn. Wanneer de machine toe is aan een ontkalk beurt hoef je niet zelf in de gaten te houden. De machine geeft dit namelijk zelf aan door middel van een ‘ontkalk alert’.


Voor wie is de Dolce Gusto Eclipse ideaal

Net als de Dolce Gusto Movenza is ook de Dolce Gusto Eclipse ideaal voor wie opzoek is naar een opvallende machine die voorzien is van het nieuwste ontwerp en technische snufjes.

De Dolce Gusto Eclipse valt voornamelijk op door zijn design en beschikt over de laatste technische mogelijkheden. Doordat de machine, hoewel deze voorzien is van veel snufjes, eigenlijk precies hetzelfde kan als een goedkopere Dolce Gusto variant, is het uiterlijk een van de belangrijkste redenen om wel of niet te kiezen voor de Eclipse,

Wie kan de Dolce Gusto Eclipse beter laten staan?

Ben jij op zoek naar een machine die instaat is om alle Dolce Gusto capsules te bereiden maar hecht jij minder waarde aan het ontwerp van de machine? Dan zouden wij persoonlijk eerder de goedkopere Dolce Dolce Gusto Mini Me of Oblo aanraden.


 

Gerelateerde berichten

Dolce Gusto Capsules
Dolce Gusto

Dolce Gusto capsules

strong>Een Dolce Gusto machine maakt doormiddel van capsules binnen een minuut talloze koffie en espresso specialiteiten. De keuze in cups
Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto voor en nadelen

Een Dolce Gusto machine is al verkrijgbaar vanaf € 50,- waardoor Dolce Gusto op dit moment een van de goedkoopste