Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto Genio

De Krups Dolce Gusto Genio is net als de Krups Dolce Gusto Piccolo een van de meest compacte Dolce Gusto machines die gebruik maakt van de Dolce Gusto capsules. De Dolce Gusto Genio heeft echter een streepje voor op zijn eerder genoemde kleine broertje omdat de Genio wel beschikt over een automatisch stop systeem. Deze functie zorgt ervoor dat jij niet langer bij de automaat hoeft te blijven staan wanneer jou drankje wordt bereid.


Uiterlijk en stijl van de Dolce Gusto Genio

Het uiterlijk van de Dolce Gusto Genio is in veel opzichten vergelijkbaar met de Krups Piccolo. Het apparaat is klein van formaat en bestaat voor het grootste deel uit solide kunststof materialen.

Het bedieningspaneel bestaat uit een modern led display waarop jij direct kunt zien hoeveel water er nog aanwezig is in het waterreservoir.

Opmerking KoffieDuoDolce Gusto maakt gebruik van speciaal ontwikkelde melkcapsules waardoor ook bij de Genio een aparte melkopschuimer onnodig is en daardoor ontbreekt.

Hoe werkt de Dolce Gusto Genio

Ongeacht welk drankje je wilt bereiden (De Genio is in staat om naast espresso onder anderen ook warme chocolademelk of ijsthee te bereiden) het apparaat werkt steeds op dezelfde eenvoudige wijze. Je hoeft alleen te zorgen dat er voldoende water in het waterreservoir zit en, nadat jij het apparaat ingeschakeld hebt, de Dolce cup van jouw keuze in het apparaat te plaatsen.

Met slechts een druk op de knop zal het apparaat vervolgens het drankje van jouw keuze bereiden.

Opmerking KoffieDuoBijkomstig voordeel van dit apparaat is dat hij zichzelf na vijf minuten zal uitschakelen, waardoor hij energie zuiniger in gebruik is en je nooit kunt vergeten het apparaat uit te zetten.


Voor wie is de Dolce Gusto Genio ideaal

De Dolce Gusto Genio is ideaal voor de koffieliefhebber die meer van zijn apparaat verwacht dan alleen espresso en cappuccino.

Daarnaast is dit apparaat met name geschikt voor huishoudens die opzoek zijn naar een klein en compact apparaat.
De prijs van de Dolce Gusto Genio valt wat betreft zijn prijs net iets hoger uit dan het budget segment, maar hiervoor krijg je wel de automatische waterdoseringsfunctie voor terug.

Wie kan de Dolce Gusto Genio beter laten staan?

Wanneer je het geen probleem vindt om even bij het apparaat te wachten. En verwacht je geen gebruik te zullen maken van de waterdosering of energie besparende functie? Dan is de Krups Dolce Gusto Piccolo en zeer goed en gunstiger geprijsd alternatief.


 

Gerelateerde berichten

Dolce Gusto Capsules
Dolce Gusto

Dolce Gusto capsules

strong>Een Dolce Gusto machine maakt doormiddel van capsules binnen een minuut talloze koffie en espresso specialiteiten. De keuze in cups
Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto voor en nadelen

Een Dolce Gusto machine is al verkrijgbaar vanaf € 50,- waardoor Dolce Gusto op dit moment een van de goedkoopste