Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto Piccolo

De Krups Dolce Gusto Piccolo is de kleinste en meest compacte Dolce Gusto “koffiemachine”. Koffiemachine staat tussen haakjes, omdat de Piccolo in staat is om nog vele andere varianten warme en koude dranken te bereiden.

Juist dit gegeven maakt de Dolce Gusto Piccolo anders dan zijn of haar concurrenten binnen de pad en capsule koffiemachines. Naast espresso en cappuccino is het onder andere mogelijk warme chocolade melk, ice tea en Chococino te bereiden.


Uiterlijk en stijl van de Dolce Gusto Piccolo

Dolce Gusto PiccoloPiccolo, letterlijk vertaald uit het Italiaans betekent het ‘kleine’. Een naam die precies past bij dit kleine koffie apparaat. Zijn kleine formaat is direct een van zijn grootste pluspunten, omdat de machine eigenlijk in iedere keuken wel een plekje zou kunnen krijgen. Het ontwerp is strak en stevig, en wanneer jij geen liefhebber bent van de kleur rood is deze machine ook in titanium verkrijgbaar.

Hoe werkt de Dolce Gusto Piccolo

De Dolce Gusto Piccolo is in gebruik vergelijkbaar met zijn concurrenten met als grootste verschil dat Dolce Gusto machines gebruik maken van special ontwikkelde melkcapsules.

Dit heeft als nadeel dat (wanneer jij liever vers opgeschuimd melk wilt gebruiken) je een aparte melkopschuimer moet gebruiken. Ook bij koffie machines geld echter dat ‘ieder nadeel zijn voordeel heeft’ omdat wanneer jij de melkcapsules gebruikt je ruimte bespaart op jouw aanrecht.

Dranken bereiden is met de Dolce Gusto Piccolo daarnaast een fluitje van een cent – je hoeft alleen de Dolce Gusto capsule van jouw keuze in de automaat te plaatsen waarna jij met een druk op het door jouw gekozen drankje bereid.


Voor wie is de Dolce Gusto Piccolo ideaal

De Dolce Gusto mist een aantal functies die zijn grote broers inmiddels wel tot hun beschikking hebben (zoals bijvoorbeeld een automatische stop wanneer het drankje klaar is). Dit hoeft echter geen overweging te zijn om te kiezen voor een duurder model omdat (wanneer je bij de machine in de buurt blijft) de Piccolo wel in staat is alle Dolce Gusto varianten te bereiden.

Opmerking KoffieDuoTip: Door zijn kleine en compacte formaat leent de Dolce Gusto Piccolo zich daarnaast erg goed voor gebruik in kleine ruimtes zoals bijvoorbeeld kantoor, hotel of studentenkamer – en is de Dolce Gusto Piccolo een uitstekende reisgenoot in de camper of caravan.


 

Gerelateerde berichten

Dolce Gusto Capsules
Dolce Gusto

Dolce Gusto capsules

strong>Een Dolce Gusto machine maakt doormiddel van capsules binnen een minuut talloze koffie en espresso specialiteiten. De keuze in cups
Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto voor en nadelen

Een Dolce Gusto machine is al verkrijgbaar vanaf € 50,- waardoor Dolce Gusto op dit moment een van de goedkoopste