Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Krups Dolce Gusto Drop

De Krups Dolce Gusto Drop is een nieuwe en zeer opvallende aanvulling op het bestaande assortiment Dolce Gusto Capsule machines. Het design van de Dolce Gusto Drop is geïnspireerd op de vorm van een druppel koffie – dit bijzondere ontwerp maakt dat deze machine zeker niet onopgemerkt zal blijven.

De Dolce drop heeft naast het design nog meer pluspunten. Zo maakt de dolce gusto gebruik van de ‘standaard’ Dolce Gusto capsules waardoor deze koffiemachine instaat is minimaal 30 verschillende soorten warme dranken te bereiden.


Uiterlijk en stijl van de Dolce Gusto Drop

De Dolce Gusto Drop is in alle opzichten een koffie machine die in het oog springt.

In eerste plaatst door het op een koffie druppel geïnspireerde design, maar daarnaast zeker ook door het verborgen waterreservoir en het zeer moderne touch display.

Deze koffiemachine straalt op de een of andere manier luxe uit. Dit zorgt ervoor dat deze machine erg goed past bij koffieliefhebbers die houden van een machine die direct opvalt.

Een groot voordeel van de Drop waar niet iedere machine over beschikt, is het verstelbare kopjes plateau. Hierdoor passen niet alleen kleine espresso kopjes, maar ook grote late glazen onder de koffietuit.

Opmerking KoffieDuoWij vinden dit een groot voordeel omdat wij bij andere koffiemachines de koffie bereiden in een klein kopje en hem daarna overgooien in het koffie glas van onze keuze.

De Krups Dolce Drop is verkrijgbaar in minimaal drie verschillende kleuren:

Hoe werkt de Dolce Gusto Drop

Dolce Gusto kon de handleiding van de drop samenvatten in slechts drie stappen:

  1. Plaats een Dolce Capsule.
  2. Stel doormiddel van het touchdisplay de aangeraden (of jouw persoonlijke) sterkte/volume in.
  3. Kies tussen de optie “warm” of “koud”

Wanneer jij stap een tot drie doorlopen hebt hoef je niets meer te doen dan even (kort) wachten tot de machine klaar is met het bereiden van het drankje. Volgens de officiële beschrijving maakt deze machine een espresso binnen slechts 20 seconden nadat de machine is opgewarmd.

Net als eerdere Dolce Gusto machines beschikt ook de Drop over een “auto off” functie. Deze functie zorgt ervoor dat de machine zichzelf al na vijf minuten uitschakelt. Onnodig energie gebruik is bij deze machine dus geen risico.

Dolce Gusto Drop onderhoud

Nescafe geeft aan dat deze machine nauwelijks gereinigd hoeft te worden. De machine met een doekje afnemen en eens per week de capsulehouder doorspoelen zou buiten het ontkalken voldoende moeten zijn.


Voor wie is de Dolce Gusto Drop ideaal

Het belangrijkste verkoop argument van de Dolce Drop is volgens ons het ontwerp. Dit is echt het meest unieke (en volgens ons) mooiste model binnen de Dolce lijn. Daarnaast valt deze machine niet alleen op binnen het eigen assortiment, maar ook in vergelijking tot zijn concurrentie is het design van deze machine ongeëvenaard vernieuwend.

De meeste functies van deze machine zijn binnen de Dolce lijn echter iets minder uniek. Een hoop van de Dolce Drop functies waren eerder al terug te vinden op andere Dolce Gusto machines.

Wie kan de Dolce Gusto Oblo beter laten staan?

Spreekt het design van deze machine jou niet (enorm) aan? 

Dan zijn er binnen de Dolce Gusto lijn goedkopere machines te vinden met soortgelijke functies (bijv. de Dolce Oblo). Bent jij opzoek naar een machine die instaat is om alle Dolce Gusto capsules te bereiden zonder extra functies? Dan is de zeer scherp geprijsde Piccolo de variant die wij aan zouden raden.


 

Gerelateerde berichten

Dolce Gusto Capsules
Dolce Gusto

Dolce Gusto capsules

strong>Een Dolce Gusto machine maakt doormiddel van capsules binnen een minuut talloze koffie en espresso specialiteiten. De keuze in cups
Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto voor en nadelen

Een Dolce Gusto machine is al verkrijgbaar vanaf € 50,- waardoor Dolce Gusto op dit moment een van de goedkoopste