Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Krups Dolce Gusto Lumio

De Krups Dolce Gusto Lumio is een, recent geïntroduceerde, nieuwe koffiemachine voor het bereiden van Dolce Gusto capsules. De Lumio val op de eerste plaats op door zijn zeer compacte en bijzondere vormgeving. Daarnaast sluit het ontwerp van de Lumio perfect aan bij zijn, ook zeer opvallende, voorgangers zoals de Dolce Gusto Stelia en de Dolce Gusto Drop.

Helaas blijkt deze machine niet over alle functies van zijn voorgangers te beschikken, waardoor hij in een vergelijking er toch net iets minder goed vanaf lijkt te komen. Energiezuinig (energielabel A+) is de Lumio daarentegen wel – en is deze machine de eerste Dolce Gusto koffiemachine welke voorzien is van een nieuwe capsule houder.


Uiterlijk en stijl van de Dolce Gusto Lumio

De Lumio is voorzien van een super compact design (B 18 x D 22 x H 37 cm), waardoor deze koffiemachine niet alleen opvalt, maar er ook voor zorgt dat deze machine in vrijwel ieder keuken (wat betreft formaat) past.

Objectief gezien is het ontwerp van de Dolce Gusto Lumio te omschrijven als modern, strak en opvallend. Gevoelsmatig vinden wij het ietsjes lastiger om deze machine uniek te noemen, de Lumio lijkt wat betreft vormgeving namelijk wel heel erg geïnspireerd te zijn door zijn voorgangers als de Drop en Stelia. Dit hoeft overigens absoluut geen nadeel te zijn (zo vinden wij persoonlijk beiden modellen enorm mooi) maar toch, het maakt deze machine net iets minder opvallend.


De Dolce Gusto Lumio is verkrijgbaar in minimaal twee verschillende kleuren:


Hoe werkt de Krups Dolce Gusto Lumio

Het gebruik van de Dolce Gusto Lumio laat zich in slechts drie stappen samenvatten:

  1. Plaats een Dolce Capsule in de vernieuwde capsule houder.
  2. Kies door middel van het ‘pookje’ aan de bovenzijde voor een warme of koude bereiding.
  3. Stel door middel van het scroll wieltje aan de bovenzijde de aangeraden of persoonlijke sterkte/volume in.

Het scrollwieltje van de Dolce Gusto Lumio

Een van de eerste dingen die ons aan deze machine opviel was het (bij gebrek aan een beter woord) scollwieltje aan de bovenzijde. Dit knopje is bedoeld voor het instellen van de (aanbevolen) sterkte van het door jouw gekozen drankje.

Dit wieltje valt op doordat het in (in eerste instantie) een stap terug lijkt te zijn in vergelijking tot het touchdisplay van zijn (iets duurdere) voorgangers. In praktijk blijkt deze knop echter zeer snel te wennen. En daarnaast heeft deze knop zelfs een voordeel hierdoor; er komen namelijk direct minder vingerafdrukken op het apparaat.

Automatische stop en doorloop indicatie

Wat betreft de overige functionaliteit kan de Lumio wel volledig mee komen met zijn duurdere familieleden. Zo beschikt het apparaat over een auto stop functie en een doorloop indicatie, en is de machine tevens voorzien van een ‘ontkalk’ indicatie.

Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken wanneer je wegloopt bij de machine of bang te zijn dat jij vergeet het apparaat te ontkalken.

Energiezuinig en toch in een mum van tijd op temperatuur

Door middel van het energielabel A+ toont de Lumio direct aan een bewezen (energiezuinige) koffiemachine te zijn. Door dit label hadden wij verwacht dat de opwarmtijd van deze machine langer zou zijn dan bij minder energie zuinige modellen. Niet blijkt echter minder waar, de Krups Dolce Gusto Lumio bereikt namelijk al in 30 seconden na het aanschakelen de juiste temperatuur.

Vergeet je hem uit te schakelen? Dan is dat geen enkel probleem. Deze Dolce Gusto machine beschikt over een eco modus waarmee de koffiemachine vanzelf uitschakelt wanneer je hem slechts 1 minuut niet hebt gebruikt.

De Lumio is voorzien van Dolce Gusto’s nieuwe capsule houder

De Lumio is de eerste koffiemachine die beschikt over de nieuwe capsule houder van Dolce Gusto. Deze nieuwe capsule houder is volgens Dolce Gusto met name een vooruitgang doordat deze makkelijker schoon te houden is.

Persoonlijk zijn wij nog niet helemaal overtuigd van de toegevoegde waarde van deze nieuwe capsule houder. Zo is het voor ons nog vrij onduidelijk waarom deze precies makkelijker schoon te houden is (het vorige model waste je ook al vrij snel af onder de kraan) en moesten wij erg wennen aan het ‘afsluit klepje’ aan de bovenzijde van de houder.


Voor wie is de Dolce Gusto Lumio ideaal

De Dolce Gusto Lumio is volgens ons de ideale machine voor; Alle koffieliefhebbers die houden van het gemak en de smaak van Dolce Gusto capsules. Deze machine is binnen de Dolce Gusto lijn namelijk in het midden segment geplaatst terwijl hij, ondanks zijn zeer compacte formaat, beschikt over vrijwel alle luxe functies van zijn duurdere soortgenoten.

Wie kan de Dolce Gusto Lumio beter laten staan?

Spreekt het design van deze machine niet direct tot jouw verbeelding? Of vind jij deze niet van belang? Dan is het raadzaam ook een de andere modellen binnen de Dolce Gusto machine lijn te bekijken. Er zijn binnen de Dolce Gusto lijn namelijk ook goedkopere machines te vinden met soortgelijke functies (Zoals bijv. de Dolce Oblo).

Is een basic Dolce Gusto voor jou meer dan genoeg technologie? Dan raden wij je zeker aan ook de zeer scherp geprijsde Piccolo variant te bekijken.


 

Gerelateerde berichten

Dolce Gusto Capsules
Dolce Gusto

Dolce Gusto capsules

strong>Een Dolce Gusto machine maakt doormiddel van capsules binnen een minuut talloze koffie en espresso specialiteiten. De keuze in cups
Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto voor en nadelen

Een Dolce Gusto machine is al verkrijgbaar vanaf € 50,- waardoor Dolce Gusto op dit moment een van de goedkoopste