Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Krups Dolce Gusto Movenza

De Krups Dolce Gusto Movenza is een (de naam verraad het al) in het najaar van 2016 geïntroduceerde Dolce Gusto capsule machine. Dat de Movenza geen standaard capsule machine is wordt direct bij de eerste aanblik duidelijk. De Dolce Gusto Movenza is namelijk niet alleen voorzien van alle nieuwe technische luxe, maar beschikt ook over een functie die het mogelijk maakt de machine (een soort van) dicht te klappen.

Het ontwerp van een Dolce Gusto machines is vanaf de eerste machine altijd “net even anders” geweest. De laatste jaren heeft deze insteek ertoe geleid dat Dolce Gusto machines niet slechts dienst doet als koffiezetapparaat maar daarnaast ook gezien kan worden als een eyecatcher in de keuken.


Opmerking KoffieDuoDe Dolce Movenza heeft naast het design nog meer pluspunten. Bijv. dat de Dolce Movenza gebruik maakt van Dolce Gusto capsules waardoor deze koffiemachine instaat is minimaal 30 verschillende soorten warme (en koude) dranken te bereiden.


Uiterlijk en stijl van de Dolce Gusto Movenza

De Dolce Gusto Drop en de Dolce Gusto Stelia bewezen eerder al dat Dolce Gusto niet bang is om hun machines te ontwerpen in een bijzonder, modern, strak en opvallend design.

De Dolce Gusto Movenza volgt deze ontwerp lijn volledig. Nieuw aan de Movenza is dat deze is voorzien van een functie die wij nog niet eerder terug zagen namelijk; de optie om de machine dicht te vouwen.

Open of dicht? Deze machine blijft opvallend

Wat leuk is aan deze Dolce Gusto is dat, wanneer de machine is gesloten, de ronde vormen van de Dolce Gusto Movenza ‘net’ even iets meer tot uiting komen dan wanneer deze geopend is. Hierdoor ziet deze machine er weer net een stapje bijzonderder uit dan eerdere modellen. 

Ook geopend is het design van de Dolce Movenza zeker niet onopvallend te noemen.

Leuk detail bij deze machine is dat het lijkt of er heel subtiel kenmerken van eerdere machines in zijn verwerkt. Zo heeft de machine wanneer je deze van voren bekijkt (heel erg) in de verte iets weg van Dolce Gusto Genio, en heeft het zet gedeelte gelijkenissen door zijn ronde vormen en touch display met het ontwerp van de Dolce Gusto Stelia en Drop.

Als laatste is ook het ontwerp van het water waterreservoir net even anders en nieuw. Bij de Dolce Drop was het reservoir al netjes weg gewerkt aan de achterzijde maar de Movenza brengt deze ontwerp keuze door zijn afsluitbare effect weer een stapje verder.


De Krups Dolce Movenza is verkrijgbaar in minimaal twee verschillende kleuren:


Hoe werkt de Krups Dolce Gusto Movenza

Wanneer de Dolce Gusto Movenza is gesloten opent deze zichzelf na een enkele druk op het touch display. Wanneer de machine is geopend is het slechts een kwestie van drie stappen om de drank naar keuze te bereiden:

  1. Plaats een Dolce Capsule.
  2. Stel doormiddel van het touchdisplay de aangeraden of jouw persoonlijke sterkte/volume in.
  3. Kies tussen de optie “warm” of “koud”

Wanneer stap een tot drie zijn uitgevoerd is het slechts even (kort) wachten tot de machine klaar is met het bereiden van het gekozen drankje.

Een van de pluspunten van de Dolce Movenza is dat deze voorzien is van een auto stop functie. Deze functie is nog niet zolang geleden geïntroduceerd. De auto stop functie zorgt ervoor dat de machine per capsule, middels het touch display, is in te stellen wat betreft volume. Hiermee is het risico van te veel of te weinig water verdwenen.

Opmerking KoffieDuoDe Movenza is net als andere recente Dolce Gusto machines voorzien van een “auto off” functie. Deze functie zorgt ervoor dat de machine zichzelf al na vijf minuten uitschakelt. Hierdoor staat de machine nooit onnodig lang aan.

Krups Dolce Gusto Movenza onderhouden

Traditie getrouw is het onderhoud van de Dolce Gusto Movenza een simpel en snel klusje. De machine met een doekje afnemen en eens per week de capsulehouder doorspoelen zou buiten het ontkalken voldoende moeten zijn.


Voor wie is de Dolce Gusto Movenza ideaal

De Dolce Gusto Movenza is ideaal voor wie opzoek is naar een opvallende machine die is voorzien van de laatste ontwerp en technische snufjes. De Dolce Gusto Movenza valt namelijk op door zijn design en beschikt over de laatste technische mogelijkheden.

Meer nog dan bij andere machines is zeker ook het uiterlijk een van de belangrijkste redenen om wel of niet te kiezen voor de Movenza, met name ook omdat de Movenza behoort tot de duurdere modellen in de Dolce Gusto lijn.

Wie kan de Dolce Gusto Movenza beter laten staan?

Spreekt het design van deze machine jou niet (enorm) tot de verbeelding? Of ben jij op zoek naar een machine die ‘enkel’ instaat is om alle Dolce Gusto capsules te bereiden zonder extra functies? Dan zouden wij persoonlijk eerder de goedkopere Dolce Gusto Mini Me of Oblo aanraden.


 

Gerelateerde berichten

Dolce Gusto Capsules
Dolce Gusto

Dolce Gusto capsules

strong>Een Dolce Gusto machine maakt doormiddel van capsules binnen een minuut talloze koffie en espresso specialiteiten. De keuze in cups
Dolce Gusto Dolce Gusto Machines

Dolce Gusto voor en nadelen

Een Dolce Gusto machine is al verkrijgbaar vanaf € 50,- waardoor Dolce Gusto op dit moment een van de goedkoopste