Douwe Egberts

L’OR Espresso: The Insiders Campagne

Omdat wij graag zoveel mogelijk te weten willen komen over koffie (en de smaak van zoveel ”mogelijk proberen” flink te pakken hebben). Hebben wij ons onlangs aangemeld voor de L’or EspressO campagne van The Insiders*.

Tot ons grote geluk behoorde wij tot de geselecteerde die mee mocht werken aan de test, en ontvingen wij afgelopen weekeinde het werkelijke grote proefpakket.


Nieuwe smaak L’or Espresso Ristretto

De aanleiding van deze campagne is om de nieuwe L’or EspressO smaak Ristretto onder de aandacht te brengen.
Een nieuwe variant die ons met zijn sterkte cijfer 10 direct aansprak. Voor deze test ontvingen wij maar liefst drie doosje Ristretto capsules. Hierdoor konden niet alleen wij maar ook onze visite erg goed proeven en genieten van deze nieuwe variant.

Opvallende goede doorloop

Wat ons aan deze capsules als eerste opviel was echter niet als eerste de smaak maar het feit dat onze Nespresso Machine geen probleem had om deze espresso te bereiden. In het verleden was de doorloop bij alternatieve capsules nogal eens een probleem, maar deze nieuwe capsules hadden daar bij ons in verrassend genoeg totaal geen last van.

De smaak van de nieuwe L’or Espresso Ristretto

De smaakomschrijving van de nieuwe variant Ristretto luid als volgt;

”Ristretto, ontdek de meest perfecte expressieve blend met een fris, krachtig en kruidig aroma. Expressiviteit met een krachtig karakter.”

Met name in het kruidige gedeelte konden wij ons direct goed vinden. Tijdens het drinken komt deze er namelijk direct (maar subtiel en niet overheersend) goed uit. Ook het krachtige gedeelte van de beschrijving kunnen wij onderschrijven – maar moeten wij toegeven dat Ristretto na een aantal weken L’or Espresso Onyx bonen te hebben mogen drinken – toch terecht een lagere sterkte cijfer heeft gekregen.

Het lagere sterkte cijfer heeft echter ook zijn voordelen, waar Onyx voor een deel van onze eerdere koffie visite net iets aan de de sterke kant bleek, blijkt Ristretto voor hen precies sterk genoeg te zijn.

Nog meer L’or Espresso testen

Naast de drie doosjes Ristretto ontvingen wij in het the Insiders pakket ook nog;

1 doos L’OR EspressO Splendente
1 doosje L’OR EspressO Profondo
1 doosje L’OR EspressO Lungo Mattinata
1 doosje, L’OR EspressO Lungo Elegante
1 doosje L’OR ImpressO Lungo Onyx.

Omdat wij sommige smaken nog niet eerder hebben geprobeerd zullen wij ook deze zo snel mogelijk gaan proeven. Uiteraard delen wij daarna ook graag binnenkort onze ervaring met de andere L’or Espresso capsules.


*The Insiders is een bedrijf die consumenten in de gelegenheid brengt om producten te testen en hun hierover hun mening laat geven en delen.
**Heb jij zelf ervaringen met deze of andere L’or EspressO capsules? Dan hopen wij zoals altijd dat ook jij jouw mening met ons zou willen delen.


 

Gerelateerde berichten

Douwe Egberts

L’OR Espresso capsules

Douwe Egberts staat al jaren bekend om zijn heerlijke filter en Senseo koffie. Na het succes van de Senseo Pads
Douwe Egberts

L’or Espresso: Nieuwe (N)Espresso capsules

Nadat Nespresso onlangs haar vaste assortiment Nespresso capsules met drie ‘nieuwe’ varianten heeft uitgebreid volgt nu ook L’OR EspressO deze