Douwe Egberts

L’OR Espresso: Nieuwe Koffiebonen

Lor Espresso Bonen

Goed nieuws voor bezitters van een volautomatische espressomachine of bonenmaler, L’OR EspressO heeft onlangs twee nieuwe krachtige, vers verpakte espresso bonenvarianten aan haar assortiment toegevoegd.

Twee nieuwe varianten die wij al kenden uit de L’OR Espresso capsule lijn en waarvan één variant voor ons persoonlijk erg hoog stond op de lijst met “Capsules die hopelijk ook als bonen beschikbaar komen”. De twee net geïntroduceerde varianten zijn Profondo en Onyx en beiden varianten zijn vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt.


L’OR Espresso direct in de bonenmaler

Vanaf het moment dat L’OR Espresso september vorig jaar de eerste drie varianten bonen introduceerde zijn wij persoonlijk erg enthousiast geworden over deze Espresso lijn. Allereerst omdat wij de smaak van deze bonen erg konden waarderen – maar daarnaast zeker ook door het feit dat deze koffie varianten hiermee direct beschikbaar kwamen voor espresso drinkers zonder Nespresso machine.

Het nieuws van de nieuwe varianten Profondo en Onyx kwam bij ons daardoor ook als een fijne verrassing, met name omdat wij persoonlijk erg grote fan zijn van de Onyx capsule variant.

Na dit nieuws konden wij niet wachten om onze bonenmaler direct te vullen met deze nieuwe bonen – en hebben wij beiden varianten direct getest met onze Espresso visite.

De nieuwe bonen variant L’OR Espresso Profondo

De smaak omschrijving van de bonen zijn gelijk aan de die van de L’OR Espresso capsules en luid in het geval van Profondo als volgt;

“Profondo heeft een intens en geurig aroma van geroosterde amandelen en uitdagend zoethout. De bonenkoffie wordt afgerond met een glanzend bronskleurig crema met zijn onmiskenbare tonen van verfijnde caramel”

Omdat de capsule variant een Lungo betreft hebben wij deze ook bij de bonen als Lungo geserveerd. Het resultaat was een zachte en licht zoete Lungo die bij onze Espresso visite direct goed in de smaak viel. De tonen van caramel zijn zoals de omschrijving aangeeft duidelijk herkenbaar, maar overheersen niet waardoor deze de andere accenten niet overstemt.

Opmerking KoffieDuo L’OR Espresso Profondo heeft als sterkte cijfer een acht – welke ook wij een terecht cijfer vonden voor de kracht van deze bonen.

De nieuwe bonen variant L’OR Espresso Onyx

Onze persoonlijke favoriet in de L’OR Espresso capsule lijn Onyx testen wij als tweede. Net als bij de Profondo bonen is ook bij Onyx de smaak omschrijving gelijk aan die van de gelijknamige capsule variant en luid als volgt;

“De donkergebrande Arabica- en Robustabonen van de L’OR Espresso bonen Onyx variant geven deze blend zijn eigenzinnig karakter en pittig aroma dat zeker in de smaak zal vallen bij liefhebbers die van een stevige espresso houden. Espresso bonen met een vleugje bittere cacao en een geraffineerd amberkleurig crèma.”

Een smaak omschrijving waar wij en onze Espresso (test) visite ons wederom in konden vinden.

Onyx in de bonen variant viel bij de liefhebbers van een sterke espresso direct goed in de smaak, maar was iets minder geliefd bij milde espresso drinkers. Deze uitkomst is niet verrassend, gezien het feit dat L’OR Espresso deze bonen terecht het sterkte cijfer 12 heeft mee gegeven.

Opmerking KoffieDuoOnyx is als (kleine) espresso wat ons betreft net zo geslaagd als zijn capsule variant, waardoor deze bonen bij ons vaak op het boodschappenlijstje zullen belanden.

Op naar de volgende L’or Espresso Bonen

Zoals te lezen waren wij zeer enthousiast over de nieuwe bonen varianten, en zijn wij erg blij dat L’or Espresso heeft besloten het assortiment uit te breiden. (Gelukkig) blijft er natuurlijk altijd nog wel iets te wensen over, en in dit geval is dit dat wij hopen dat ook de andere varianten capsules de overstap naar het bonen assortiment zullen maken.


Wij hopen zelf het meeste op de variant Magma, maar zijn natuurlijk erg benieuwd welke variant jij nog graag in de supermarkt tegen zou willen komen?


 

Gerelateerde berichten

Douwe Egberts

L’OR Espresso capsules

Douwe Egberts staat al jaren bekend om zijn heerlijke filter en Senseo koffie. Na het succes van de Senseo Pads
Douwe Egberts

L’or Espresso: Nieuwe (N)Espresso capsules

Nadat Nespresso onlangs haar vaste assortiment Nespresso capsules met drie ‘nieuwe’ varianten heeft uitgebreid volgt nu ook L’OR EspressO deze