KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Denk eens aan een demo

Demo espresso machineWie opzoek is naar een (volautomatische)koffiemachine zal al snel ontdekken dat koffiemachines vaak zijn voorzien van een gepeperd prijskaartje. Een machine aanschaffen tijdens een aanbieding of kortingsactie zal dan ook snel een hoop voordeel opleveren. Er is echter nog een ander alternatief, namelijk het aanschaffen van een demo model.

Een demo model heeft de voordelen van een nieuwe machine, (zoals bijv. aanschaf garantie en 14 dagen online retourgarantie) maar met een opmerkelijk lager prijskaartje.

Wanneer valt een koffiemachine onder de noemer Demo model

Onder de noemer Demo model verstaan de meeste winkels ‘een model dat in de winkel is gebruikt om klanten kennis te laten maken met een (nieuw) model of type’. Daarnaast spreken een aantal winkels ook over een demo model wanneer het een koffiemachine betreft die eerder door een klant retour is gezonden binnen de 14 dagen zichtermijn. In de bijschrijving van het demo model staat in de regel vermeld of het een winkel of klanten retour (ook de wel 2dekans) apparaat betreft.

Een demomodel is (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld) zo goed als een nieuwe machine. Toch is het goed om bij uw keuze te onthouden rekening te houden dat uw machine;

  • Uit de verpakking is geweest (maar deze meestal wel mee geleverd zal worden).
  • Een periode buiten de verpakking is geplaatst, waardoor verkleuring kan hebben plaatsgevonden.
  • Lichte gebruikerssporen kan bevatten (wanneer deze direct zichtbaar zijn dan wordt dit vooraf kenbaar gemaakt).
  • De machine eerder in gebruik is genomen dan uw aankoop datum. Hierdoor is ook de termijn van fabrieksgarantie gestart voor uw aankoop*.

*De verbruikte fabrieksgarantie staat meestal vermeld in de advertentie – wanneer dit niet het geval is dan is het raadzaam hier voor aanschaf naar te informeren.

Een Demo koffiemachine vs. 2dehands

Ondanks het gegeven dat demo model koffiemachines voor een zeer gunstige prijs te koop worden aangeboden, is de kans zeer gering dat de prijs lager uitvalt dan wanneer u besluit uw koffiemachine 2de hands aan te schaffen. De keuze tussen een 2de hands of demo model hangt uiteraard af van uw budget en wensen. Demo koffiemachines hebben echter een aantal voordelen waardoor deze uiteindelijk voordeliger kunnen uitpakken.

  • Een demo koffiemachine valt onder het 14 dagen retour recht.
  • Een demo koffiemachine heeft op zijn minst een periode fabrieksgarantie.
  • Een demo koffiemachine is getest en goedgekeurd waardoor u verzekerd bent van een werkend apparaat (wanneer dit onverhoopt niet het geval is heeft u retour recht).
  • Een demo koffiemachine koopt u bij een (web)winkel, waardoor u (net als bij een nieuwe machine) een vertrouwd punt heeft waar u terecht kunt met u vragen of evt. klachten.

Een demo koffiemachine bestellen

Een aantal webwinkels biedt demo modellen aan doormiddel van tijdelijke actie pagina’s op hun websites. Webwinkels Coolblue.nl en KoffieDiscounter verkopen demo modellen structureel. Coolblue verkoopt deze modellen buiten de reguliere website op hun officiële markplaats profiel. KoffieDiscounter heeft het aanbod opgenomen binnen hun website waardoor de keuze overzichtelijk is terug te vinden onder het kopje “Opruimkelder

Direct naar de Opruimkelder van KoffieDiscounter