KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Ervaringen Ascaso Dream

Ascaso-Dream-Espresso-Machine-kleinDe Ascaso Dream espressomachine heeft iets speciaals. Deze machine wordt beschouwd als het vlaggenschip van de Ascaso lijn en is uniek doordat hij moderne technologie combineert met een retro-stijl.

Deze espresso machine maakt gemakkelijk verschillende soorten koffiedranken met een ESE-serving of gemalen koffie. Door zijn grote naamsbekendheid wilden wij graag de Aseco Dream testen,
in dit artikel leest u onze ervaring.

Uiterlijk en stijl van de Ascaso Dream Espresso Machine

"Een uitstekende, simplistisch en mooie machine waardoor u blij wordt om in de ochtend uw bed uit te stappen."

De Ascaso espressomachine is een machine die in de positieve zin direct opvalt.
De machine is niet te groot of te klein en past ongeacht uw stijl gemakkelijk bij de rest van uw keuken inrichting. De machine wordt geleverd in een verscheidenheid aan kleuren en heeft een retro-stijl.

De Ascaso Dream heeft rechts aan de voorkant op de machine een temperatuurmeter die aangeeft wat de temperatuur van het water is. De temperatuur wordt aangegeven in Celcius en Fahrenheit.

Aan de achterzijde heeft hij een afneembaar waterreservoir van 1,3 liter. De professionele portafilter is gemaakt van chroom messing en de professionele filters zijn gemaakt van roestvrijstaal en hebben een diameter van 58 mm.

blockheadericonU ontvangt bij de Ascaso Dream 2 filters, 1 voor 1 kopje gemalen koffie en 1 voor 2 kopjes gemalen koffie.
In het filter voor 1 kopje past ook een ESE-serving. De Ascasco Dream is handgemaakt in Barcelona.

De Ascaso Dream Espresso Machine in gebruik

De Ascaso Dream espressomachine bevat eenvoudige schakelaar bedieningen.
Er zijn drie professionele knoppen die het gemakkelijk maken om te gebruiken. De schakelaar op de uiterst linker zijde regelt de stoomfunctie van het apparaat. In het midden zit de aan het uit knop. Als deze schakelaar wordt omgedraaid, begint hij meteen met opwarmen. De schakelaar rechts regelt het daadwerkelijk brouwen van de koffie.

Als alles is opgestart, zijn er verschillende lampjes die laten zien wanneer het tijd is voor het kloppen van melk of brouwen van espresso.

Voor wie bekend is met een piston espressomachine is espresso bereiden met de Dream een koud kunstje. De machine hoeft enkel met water gevuld te worden. Na het plaatsen van de (met koffie gevulde) piston drukt u de schakelaar naar beneden waarna u in slechts 30 seconden een goede espresso bereidt.

Melk schuimt u op doormiddel van het stoompijpje, net als bij iedere machine vergt dit een beetje oefening.

blockheadericon Het bereiden van goed melkschuim is voor ons persoonlijk met ieder stoompijpje een uitdaging – maar voor de geoefende (thuis) barista zal dit bij de dream geen extra belemmering opleveren.

Voor en nadelen van de Ascaso Dream Espresso Machine

Voordelen Ascaso Dream:

  • Het thermoblok verwarmt heel snel het water.
  • Robuuste handgemaakte behuizing van gegoten aluminium.
  • De kopjesverwarmer zorgt ervoor dat de kopjes goed voor verwarmd wordt voor een heerlijke warme koffie.

Nadelen Ascaso Dream:

  • De prijs valt in het hogere segment.
  • De machine beschikt over 1 thermoblok, waardoor het maken van meerdere cappuccino's langer kan duren dan bij een espressomachine met twee thermoblokken of boilers.

Voor wie is de Ascaso Dream Espresso Machine ideaal

"Wanneer u opzoek bent naar kracht, een strak ontwerp, stevige bouw, eenvoudige bediening en consistente koffiekwaliteit, is dit de machine voor u"

De Ascaso Dream is ideaal voor mensen die opzoek zijn naar een piston machine / of een piston machine die gebruik maakt van ESE-Servings. Deze machine is perfect voor het bereiden van versgemalen bonen en heeft (naast zijn mooie ontwerp) het voordeel dat hij zeer simpel is in gebruik.

Bent u opzoek naar een (semi) automatische espressomachine dan is de Dream niet de ideale keuze aangezien deze machine geen bonen maalt of melk automatisch opschuimd.