KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Review Delonghi EC850.M Espresso Machine

DeLonghi-EC850DeLonghi EC850.M espresso machine is een traditionele koffiemachine voorzien van een verfijnd en stijlvol design. De'Longhi is een gerenommeerde fabrikant van koffiezetapparaten met meerdere jaren ervaring. Het bewijs van deze ervaring is duidelijk zichtbaar in de unieke kenmerken van deze machine. Het is een machine met grote mogelijkheden, maar laag in energieverbruik. DeLonghi EC850. M is een eenvoudig te gebruiken machine die met één enkele aanraking u voorziet van bijv. cappuccino, espresso, latte macchiato of heet water.

Uiterlijk en stijl van de Delonghi EC850.M Espresso Machine

De DeLonghi EC850 espresso machine heeft een modern design en een scala aan geavanceerde functies. Deze funties zijn makkelijk te ontdekken doordat deze machine voorzien is van duidelijke knopjes die direct een idee van de functie geven.

Alle gebruikte onderdelen zijn van metaal, wat degelijkheid en sterk uitstraalt. Daarnaast geeft het metaal de machine een modern indistriele look, wat betekend dat hij vrij makkelijk past in verschillende stijlen keukens (maar wellicht het best in een moderne keuken).

De Delonghi EC850.M maakt gebruik van een pomp zoals de meeste Espressomachines maar heeft tevens een automatische cappuccino functie. Deze espressomachine heeft de meest geavanceerde warmte circuits en per compartement geisoleerd.

Specificaties van de Delonghi EC850 Espresso machine

De hoge kwaliteit en verschillende functies maken deze machine een energiezuinig apparaat. De machine beschikt daarnaast over een automatische stand-by functie, die u kunt aanpassen om het energieverbruik nog verder te verminderen.

  • 15 bar professionele drukpomp 
  • Kan zowel met gemalen koffie of ' ESE ' pods gebruikt worden
  • Thermoblock verwarmingssysteem - klaar voor gebruik in 40 seconden
  • Gepatenteerd ' automatisch cappuccino systeem '
  • Roestvrij stalen behuizing met verlichte schakelaars

Overstroom functie

De De'Longhi espressomachine heeft een overstroom stop-functie, die u kunt aanpassen. Met deze functie kunt u de hoeveelheid koffie vooraf aanpassen. Hij slaat deze instellingen op totdat u ze weer wilt wijzigen en zo kunt u de hoeveelheid koffie per kop variëren.

Quick Espresso

De DeLonghi heeft een thermoblok verwarmings functie die u toelaat om een espresso te maken in minder dan een minuut. Deze functie is een geavanceerde vorm van een boiler, die de watertemperatuur regelt en u daardoor nauwkeurig helpt om een heerlijke warme kop koffie te maken - U kunt de temperatuur zelf instellen. De DeLonghi EC850 heeft een extra verwarmingsfunctie ontworpen om melk te verwarmen. Dit is een energiebesparende functie, want het verwarmt alleen het de hoeveelheid die u nodig heeft.

Melkopschuimer

De automatische cappuccino functie wordt geleverd met een verstelbare melkopschuimer. Deze is gemakkelijk te reinigen in de vaatwasser en kunt u demonteren voor bewaring in de koelkast .

Filter Houder

In de filterhouder kunt u zowel ESE pods als gemalen koffie gebruiken, afhankelijk van wat er beschikbaar is. De machine heeft een filterhouder die wordt geleverd met 3 roestvrijstalen filters . Deze filters zijn uitwisselbaar zodat u zowel ESE pods als gemalen koffiekunt kiezen.

Voordelen van DeLonghi EC850.M Espresso Machine:

De melkopschuimer is één van de unieke aspecten van de DeLonghi EC850 espressomachine. Omdat hij kan worden bewaard in de koelkast en erg gemakkelijk te reinigen is. Ook de keuze uit verschillende temperaturen maken deze machine erg aantrekkelijk. Erg handig aan de machine is dat je zelf de hoeveelheid koffie of heet water kunt instellen. De flexibiliteit in de mogelijkheid om dit apparaat te gebruiken met zowel gemalen koffie als ESE pads is iets wat ons persoonlijk heel erg aansprak aan deze machine.

Nadelen van de DeLonghi EC850.M Espresso Machine:

In eerste instatie was het lastig om een kop te vinden die onder de lekbak paste maar aangezien deze is te verstellen voor bekers en kopjes tot een hoogte van 10 cm is dit geen probleem wat niet overkomen is. Wat misschien voor sommige kopers een belangrijker nadeel is, dat is het ontbreken van een thermometer. Hierdoor is het niet mogelijk om te zien welke tempratuur de machine heeft bereikt.

Voor wie is Delonghi EC850.M Machine ideaal

De DeLonghi EC850 espresso machine is machine met een modern design en een scala aan geavanceerde functies. Deze functies zijn echter zo ontwikkeld dat de machine eenvoudig te bedienen is. Deze espresso machine maakt snel een goede espresso, latte of cappuccino. Het feit dat deze machine geschikt is voor zowel gemalen bonen als ESE Pods maakt deze machine voor vrij veel gebruikers een fijn apparaat.

Koffie drinkers die houden van (zelf) vers gemalen bonen lopen bij deze machine helaas tegen een struikelblokje aan – de machine beschikt helaas niet over een geïntegreerde bonenmaler. Dit is uiteraard op te lossen door de aanschaf van een aparte bonenmaler – al zou de prijs die hiervoor betaald moet worden misschien niet opwegen tegen de aanschaf van een volautomatische espressomachine.