KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Review Delonghi Icona Vintage

Uiterlijk en stijl van de Delonghi Icona Vintage ECOV310.AZ Handmatige Espressomachine

"De Delonghi Icona Vintage is verkrijgbaar in een passende kleur voor iedere keuken."De Delonghi Icona Vintage is in het verleden al eerder aanbod gekomen door zijn uiterlijk in ons artikel ”4 x Retro Espresso machine”.
Doordat het uiterlijk van deze machine niet is aangepast past hij volgens ons nog steeds het beste thuis in de categorie retro espresso machines. De Delonghi Icona oogt modern maar toch ook retro en valt eigenlijk het meest op door zijn bijzondere ronde vormen en strakke uiterlijk. Omdat Delonghi snapt dat niet iedere koffie liefhebber dezelfde keuken heeft - is deze espresso machine beschikbaar in de kleuren; Lichtblauw, blauw, groen, zwart en beige.

icona-vintage-lichtblauw icona-vintage-beigeicona-vintage-groenicona-vintage-blauw

 

 

De Delonghi Icona Vintage Espresso Machine in gebruik


De Delonghi Icona Vintage is een piston machine, wat betekend dat hij niet in staat is om bonen te malen en daarnaast ook niet volledig automatisch zijn werk kan doen. In sommige situaties zou dit een nadeel kunnen zijn - echter zorgt dit er ook voor dat u meer invloed heeft op de wijze waarop u espresso bereid wordt. Ondanks dat deze machine een paar handmatige handelingen van uw verwacht is het lezen van de handleiding bijna overbodig.

Na het vullen van het water reservoir kan de piston gevuld worden met (vers) gemalen espresso of met een ESE servings pads.
Het apparaat heeft na het inschakelen enkele seconden nodig om op te warmen en geeft vervolgens via een lampje aan dat hij klaar is om uw espresso te bereiden. Na het indrukken van de knop start de Delonghi Icona Vintage met het bereiden van uw espresso. blockheadericon De Delonghi Icona Vintage espresso machine beschikt naast stoompijpje over een kopjesverwarm plateau en een geïntegreerde koffietamper. Voor en nadelen van de Delonghi Icona Espresso Machine


Voordelen Delonghi Icona Espresso Machine

  • De Delonghi Icona is geschikt voor zowel gemalen als ESE servings pads.
  • De machine beschikt over een warmhoudplaatje. 
*Deze espressomachine is instaat om snel een goede espresso te bereiden.

Nadelen Delonghi Icona Espresso Machine

  • Melkopschuimen gaat via het melkopschuimpijpje - dit vereist wat oefening.
  • De geïntegreerde koffie aanstamp tamper zorgt ervoor dat machine iets sneller vuil wordt.
  • De Delonghi Icona Espresso Machine beschikt over 1 boiler waardoor tussentijds bij warmen tijd in beslag neemt.

Voor wie is de Delonghi Icona Espresso Machine ideaal

De Delonghi Icona Espresso Machine is geschikt voor de koffie liefhebber die een goede espresso wilt bereiden -
en het leuk vindt om zelf invloed te hebben op het bereidingsproces.
De prijs van deze machine is gezien zijn opties en kwaliteit gunstig te noemen en de ontbrekende opties (zoals een extra boiler) zal voor de hobby barista niet direct een nadeel opleveren. Wanneer u af en toe behoefte heeft aan het gemak van een pad/cup oplossing en eigenlijk snel een espresso van constante kwaliteit wilt bereiden - ook dan zal de Icona espressomachine u niet teleurstellen door zijn mogelijkheid tot het gebruik van ESE serving pads.Bent u echter opzoek naar een machine die het gehele bereidingsproces met slechts 1 enkele knop verricht, dan zouden wij u adviseren deze machine niet mee te nemen in uw aankoop keuze en te kiezen voor een volautomatische espresso machine.