KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Handpresso Wild Hybride

Wat is een Handpresso Wild Hybride

handpresso wild hybridDe Handpresso Wild Hybrid is een (heel) compact espresso apparaat(je) voor onderweg. Om te genieten van een espresso is niets meer nodig dan; èèn thermosfles heet water, ESE espressopads ( of gemalen koffie) en 1 of twee espresso kopjes. Waar u ook bent, in de auto, op vakantie of ‘gewoon’ in de vrije natuur. Dit apparaatje voor zal u overal voorzien van een vers kopje espresso.

 

Handpresso – dat is toch niet meer nieuw?

De handpresso is inderdaad niet meer nieuw. Omdat wij het altijd erg leuk vinden om ‘opvallende’ koffie zet methoden te proberen, en wij niet eerder in de gelegenheid zijn geweest de Handpresso Wild Hybrid uit te proberen, heeft een omschrijving (lang) op zich laten wachten.

De Handpresso Wild Hybride is (gelukkig) nog steeds verkrijgbaar, waardoor wij het leuk vonden om dit bericht alsnog (ook nu nog) te delen.

Het uiterlijk/ontwerp van de Handpresso

Wat ons direct opviel aan de Handpresso is dat deze groter is dan hij op internet foto’s doet vermoeden. De veel gehoorde vergelijking met een fietspomp (zelfs buiten het pompsysteem) snapten wij ook direct.

blockheadericon De Handpresso ziet er ‘opvallend’ uit - zijn uiterlijk is niet ‘lelijk’, maar het is duidelijk dat je dit apparaatje niet koopt om een design standpunt te maken.

 

handpresso portable espresso wild hybride 2handpresso portable espresso wild hybride

 

Hoe werkt de Handpresso Wild Hybride

Als eerste ontgrendeld u het handvat aan de onderkant (door deze tegen de klok in te draaien). Vervolgens kunt u het handvat uitschuiven en ontstaat er een ‘soort’ van fietspomp.

Als tweede stap kunt u de ontgrendelde pomp gebruiken om een druk van 16 bar op te bouwen. Dit werkt eigenlijk precies hetzelfde als bij een (hand)fietspomp. Doormiddel van het wijzer plaatje ziet u wanneer er voldoende druk is opgebouwd.

Stap drie is de stap waarbij u de keuze maakt of u gemalen of ESE espresso pads wilt gebruiken.

Kiest u voor gemalen koffie; dan draait u bij deze stap het filter los van de handpresso en vult u deze met gemalen koffie. Vervolgens drukt u de gemalen koffie goed (recht) aan. Hierbij kunt gebruik maken van de onderkant van de Handpresso.

Kiest u voor ESE Espresso pads; dan draait u bij deze stap het filter los van de handpresso. Vervolgens plaatst u eerst het ‘Pad verloop’ houdertje en daarna de ESE Espressopad hierin.

Stap vier is voor beiden opties weer gelijk. Bij deze stap vult u de Handpresso met heet water tot aan het max water indicatie niveau. Wanneer u dit heeft gedaan dekt u het water gedeelte af met het gevulde koffiefilter of de ESE espressopad houder.

Stap vijf is het moment waarop u de handpresso afsluit met het ronde plaatje. Hierna hoeft u alleen nog de Handpresso boven een kopje te houden en op het ronde knopje te drukken. De espresso stroomt vervolgens ‘vanzelf’ in uw kopje.

De voor en nadelen van de Handpresso Wild Hybride

De voordelen van een Handpresso Wild Hybride:
  • Er is geen stroom nodig voor het bereiden van een kopje espresso
  • Het aantal stappen (de moeilijkheidsgraad) is laag waardoor het snel te ‘leren’ is
  • Hij is geschikt voor E.S.E pads (wat vooral onderweg echt een meerwaarde heeft)
  • Hij is (zeker bij E.S.E pad gebruik) zeer makkelijk schoon te maken
De nadelen van een Handpresso Wild Hybride:
  • Heet water (zelfs in een thermosfles) is lastig lang ‘echt’ heet te houden
  • Het zetten van meerdere kopjes achter gaat niet heel snel
  • De handpresso heeft een (relatief) hoge aanschafprijs

Voor wie is de Handpresso Wild Hybride ideaal

Bent u vaak onderweg met de auto* of verblijft u vaak op de camping of in een hotel en bent u opzoek naar een snelle, makkelijke manier, om snel ‘overal’ te kunnen genieten van een kopje espresso? Dan kunnen wij ons voorstellen dat de handpresso voor u echt een uitkomst zal zijn.

Opzoek naar een kleine espresso machine voor thuis? Dan zouden wij u willen aanraden om toch eerder te kiezen voor een ‘compact’ espresso apparaat welke werkt op stroom.

*Bent u van plan de Handpresso met name in de auto te gebruiken? Dan zou u ook kunnen kiezen voor de ‘ Handpresso Auto ’ deze is namelijk voorzien van een 12V 'sigaretten-aansluiting' waardoor het niet nodig is handmatig druk op te bouwen.