Espresso Machines

Onderweg koffie zetten met de PortoPresso – Gastblog

Wat is de PortoPresso?

De PortoPresso is een kleine Nespresso maker voor onderweg. Je zult misschien bekend zijn met de NanoPresso van Wacaco, over dit product staat ook een artikel op onze blog. Dit apparaat heeft echter de mogelijkheid om het water op te warmen in tegendeel tot de NanoPresso.


Dit apparaat beschikt over een 12 volt kabel waardoor je gemakkelijk warme koffie kunt zetten in de auto. Er wordt ook een adapter meegeleverd zodat je het apparaat kunt verbinden met een stopcontact. Dat is nog niet alles, er wordt namelijk ook nog een kopje meegeleverd. Dit kopje sluit perfect aan met het apparaat, je zult dus niks meer nodig hebben dan je PortoPresso en een aantal capsules.

Wat voor capsules gebruikt de PortoPresso?

Dit apparaat maakt gebruik van Nespresso capsules. Dit was een bewuste keuze, deze capsules zijn namelijk gemaakt van aluminium, dit materiaal zorgt ervoor dat de koffie zijn aroma’s behoudt.

Naast dit materiaal zijn de capsules erg klein en gemakkelijk mee te nemen. Erg handig dus voor wanneer je koffie mee op reis gaat nemen!

 


Welke soorten koffie kan ik maken met de PortoPresso?

Je kunt in principe alle soorten koffie maken die de Nespresso capsules aanbieden. Echter gaat dit bij bijvoorbeeld een lungo net even anders.
Dit apparaat heeft een watertank van 80 ml, en voor een lungo heb je 110 ml water nodig. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen. Je kan namelijk met dezelfde Nespresso capsule tweemaal koffie zetten. Makkelijk opgelost dus.


Compact design

Zoals je op de afbeeldingen al kan zien, is de PortoPresso een bijzonder klein koffiezetapparaat. De PortoPesso heeft een diameter van 7,5 cm en een hoogte van 23 cm. Met dit formaat kan je dit apparaat gemakkelijk mee in elke reistas nemen, of in de bekerhouder van je auto laten liggen.

Door dit compacte design kun je dit apparaat ook gemakkelijk meenemen wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen of in een hotel verblijft. Niet alleen op reis maar ook thuis kan de PortoPresso goed als standaard koffiezetapparaat gebruikt worden! Dit zal vooral handig zijn wanneer je weinig ruimte in keuken hebt voor een groot koffiezetapparaat.


Centen besparen

Bedenk je eens al die keren dat jij een tussenstop hebt moeten maken bij bijvoorbeeld een café of tankstation voor een duur kopje koffie. Door gebruik te maken van de PortoPresso zal je hier op zijn minst 70% van de kosten mee besparen. Je zult de aanschaf van de PortoPresso dus ook als een investering kunnen zien.


De PortoPresso schoonmaken.

Het schoonmaken van dit apparaat is eenvoudig. Na gebruik zal je de gebruikte Nespresso cup moeten verwijderen en deze ruimte kort onder de kraan moeten spoelen. Vervolgens laat je dit drogen en klaar.

 

 

Benieuwd naar de PortoPresso? Bekijk (en/of koop) de PortoPresso op Portoffee


Dit bericht is een gastblog welke is geschreven door: Alec Kleine Staarman


 

Gerelateerde berichten

Espresso Machines

Review: Delonghi Icona Vintage

Onlangs hebben wij het genoegen gehad de Delonghi Icona Vintage te testen. Deze test mogelijkheid ontstond doordat een bevriende koffie
Espresso Machines

Review: DeLonghi EC680M Dedica

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe espresso machine (door ons espresso verbruik een vaak terugkerend moment) ontdekten wij dat DeLonghi