Espresso Machines

Refurbished koffiemachine

*Een Refurbished koffiemachine is een gereviseerde gebruikte machine met garantie.*

Wie opzoek is naar een (volautomatische)koffiemachine zal al snel ontdekken dat aan een goede koffiemachine vaak een hoog prijskaartje hangt. Een machine aanschaffen tijdens een kortingsactie zal al snel een hoop voordeel opleveren – maar helaas zijn deze schaars.

Een andere optie is een 2dehands machine uitkiezen. Deze zijn goedkoper, maar hebben vaak geen garantie.

Wil jij de voordelen van een nieuwe koffiemachine met garantie? Maar wil (of kun) jij niet de volle pond betalen? Dan is het wellicht een goed idee om eens te onderzoeken of een refurbished koffiemachine bij je past.


Wat houdt een Refurbished koffiemachine in?

Refurbished apparaten zijn apparaten die al eerder ‘gebruikt’ zijn en zijn terug gestuurd binnen de bedenktijd of om een andere reden zijn ingeleverd of omgeruild.

Deze apparaten worden door experts volledig onderworpen aan een kwaliteitscontrole. Na deze controle worden onderdelen die schade of mankementen vertonen volledig gereviseerd (ge-refurbished). Nadat de (koffie)machine weer volledig functioneert wordt deze tot slot gereinigd en gekeurd.

Na controle, upgrade en herstel worden refurbished koffiemachines opnieuw te koop aangeboden. Deze machines krijgen dus als het ware een tweede leven.


De voordelen van een refurbished koffiemachine:

Een refurbished: Goedkoper als nieuw en goed voor het milieu.
  • Een refurbished koffiemachine is goedkoper in aanschaf
  • Doordat de koffiemachine een 2de leven krijgt is de aanschaf van deze machines beter voor het milieu
  • Anders dan bij een machine via (bijv.) marktplaats krijg je bij de aanschaf van een refurbished koffiemachine garantie

Een Refurbished koffiemachine vs. 2dehands

Refurbished koffiemachines worden tegen een zeer gunstige prijs te koop aangeboden. Ondanks dat is de kans zeer gering dat de prijs lager uitvalt dan wanneer je besluit een de hands koffiemachine aan te schaffen.

Kijk je naar de prijs alleen? Dan is een 2dehands koffiemachine vrijwel altijd de meest voor de hand liggende keuze.

Dat gezegd hebbende hebben refurbished koffiemachines hebben een aantal voordelen waardoor deze uiteindelijk voordeliger kunnen uitpakken.

  • Refurbished koffiemachines vallen onder het 14 dagen retour recht.
  • Een refurbished koffiemachine heeft op zijn minst een periode fabrieksgarantie.
  • Refurbished koffiemachines zijn getest en goedgekeurd waardoor jij verzekerd bent van een goed werkend apparaat (wanneer dit onverhoopt niet het geval is kun jij je beroepen op jouw retour recht).
  • Een refurbished koffiemachine koop je bij een (web)winkel, waardoor jij (net als bij een nieuwe machine) een vertrouwd punt heeft waar je terecht kunt met vragen of evt. klachten.

Een refurbished koffiemachine bestellen

De meeste koffie gerelateerde webwinkels verkopen refurbished koffiemachines, maar niet altijd onder de noemer refurbished.

Sommige webwinkels noemen deze machines, in plaats van refurbished, retour artikelen of demo modellen. In vrijwel alle gevallen zijn deze koffiemachines, ongeacht de naam, geretourneerd en hersteld.

Opmerking KoffieDuo Tip: Ook Coolblue verkoopt geretourneerde koffiemachines onder de naam 2dekans – Een overzicht van het huidige 2dekans aanbod vind je hier.


Welhof refurbished en outlet aanbiedingen

Naast de gebruikelijke webwinkels kun je ook bij de webshop van Welhof terecht voor een refurbished koffiemachine.

Welhof verkoopt, in tegenstelling tot andere webwinkels, niet alleen vrijstaande refurbished koffiemachines maar ook regelmatig volautomatische inbouw koffiemachines. Dit laatste is opvallend aangezien wij deze zelf nog niet eerder zijn tegengekomen.

Tot slot vindt je bij Welhof ook verrassend veel koffiemachines uit het hogere segment waaronder bijvoorbeeld de machines van Jura.

Benieuwd naar aanbod van Welhof? Bekijk direct het hele aanbod refurbished koffiemachines bij Welhof.


 

Gerelateerde berichten

Espresso Machines

Review: Delonghi Icona Vintage

Onlangs hebben wij het genoegen gehad de Delonghi Icona Vintage te testen. Deze test mogelijkheid ontstond doordat een bevriende koffie
Espresso Machines

Review: DeLonghi EC680M Dedica

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe espresso machine (door ons espresso verbruik een vaak terugkerend moment) ontdekten wij dat DeLonghi