Espresso Machines

Review: DeLonghi EC680M Dedica

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe espresso machine (door ons espresso verbruik een vaak terugkerend moment) ontdekten wij dat DeLonghi nog niet zo lang geleden een nieuwe espresso machine op de markt heeft gebracht onder de naam DeLonghi EC680 Dedica.

DeLonghi staat bij ons bekend als een merk met goede degelijke espresso machines die vaak zijn voorzien van een zeer strak en mooi ontwerp. En deze reputatie maken zij met de Dedica ook zeker weer waar.


Uiterlijk en stijl van de DeLonghi EC680 Dedica Espresso Machine

Het uiterlijk van deze espresso machine springt direct in het oog. De DeLonghi EC680 Dedica is voorzien van een zeer strak ontwerp en oogt stoer en solide door zijn metalen behuizing en afwerking in chroom. Het meest opvallende is echter zijn formaat, want met een breedte van slechts 15 cm is deze espressomachine gerust klein te noemen.

Zijn formaat (en zijn lagere prijs) is ook direct het geen waarin deze machine zich onderscheid in verhouding tot zijn grote broer de Delonghi EC850 Espresso Machine.

De DeLonghi EC680 Dedica is verkrijgbaar in (minstens) drie neutrale kleuren waardoor de kleur altijd past bij de stijl van uw keuken.


Specificaties van de Delonghi EC680 Dedica Espresso machine

De De’Longhi EC680M Dedica is een halfautomatische espressomachine met een pompdruk van 15 bar en een afneembaar waterreservoir van 1 liter. Deze machine is geschikt voor zowel gemalen koffie als voor het gebruik van ESE servings en beschikt daarnaast over een cappuccinosysteem met stoompijpje.

Belangrijkste specificaties van de Delonghi EC680 Dedica Espresso machine
  • Pompdruk (bar): 15 bar
  • Aantal kopjes per keer: 1 of 2 kopjes
  • Systeem: cappuccinosysteem met stoompijpje
  • Heet water functie
  • Instelbare koffietemperatuur
  • Warmhoudplaat
  • Geschikt voor gemalen espressokoffie en ESE-servings

Voor en nadelen van de DeLonghi EC680 Espresso Machine

Voordelen DeLonghi EC680 Espresso Machine

Een van de grootste voordelen van deze machine is zijn kleine formaat. Zijn compacte formaat is vergelijkbaar met die van een Nespresso machine, maar in tegenstelling tot Nespresso machines is dit apparaat in staat om uw espresso te bereiden vanuit gemalen koffie of ESE-Servings.

Nadelen DeLonghi EC680 Espresso Machine

Voor de ware (thuis)barista zal het volgende punt hoogstwaarschijnlijk niet als nadeel worden gezien, maar voor ons blijft het melkopschuimen met een apart pijpje een uitdaging. Ondanks dat het stoompijpje de meest gangbare manier is om melkschuim te bereiden vonden wij het toch jammer dat er niet voor een vergelijkbaar melkschuimsysteem was gekozen als bij de Delonghi EC850 Espresso Machine.


Voor wie is de Delonghi EC680 Machine ideaal

Door zijn strakke ontwerp, kleine formaat en de mogelijkheid tot het gebruiken van ESE servings denken wij dat de Delonghi EC680 Machine een hoop espresso liefhebbers gelukkig kan maken. Deze machine beschikt over alle functies die jij mag verwachten bij een half automatische espresso machines en bied deze functies aan in een zeer compacte behuizing.

Bent jij echter op zoek naar een machine die ook in staat is om direct melkschuim te bereiden en toe te voegen aan jouw drankje? Dan raden wij je aan om zeker ook een kijkje te nemen naar de Delonghi EC850 Espresso Machine.

 

Bekijk de Delonghi EC680 op Bol.com

 

Gerelateerde berichten

Espresso Machines

Review: Delonghi Icona Vintage

Onlangs hebben wij het genoegen gehad de Delonghi Icona Vintage te testen. Deze test mogelijkheid ontstond doordat een bevriende koffie
Espresso Machines

Review: Handpresso Wild Hybride

De Handpresso Wild Hybrid is een (heel) compact espresso apparaat(je) voor onderweg. Om te genieten van een espresso is niets