Espresso Machines

Review: Delonghi Icona Vintage

Onlangs hebben wij het genoegen gehad de Delonghi Icona Vintage te testen. Deze test mogelijkheid ontstond doordat een bevriende koffie liefhebber de Delonghi Icona Vintage had aangeschaft (waardoor wij helaas deze machine niet stiekem mee konden nemen na afloop).

Voor ons was het liefde op het eerste gezicht en vlinders bij de eerste slok – waardoor wij graag meer informatie over deze machine met onze bezoekers wilde delen. Net als bij iedere prille liefde hebben wij geprobeerd niet alleen de voordelen van deze machine te omschrijven, maar ook de nadelen van deze machine te belichten. 


Uiterlijk en stijl van de Delonghi Icona Vintage ECOV310.AZ Handmatige Espressomachine

“De Delonghi Icona Vintage is verkrijgbaar in een passende kleur voor iedere keuken.”

De Delonghi Icona Vintage is in het verleden al eerder aanbod gekomen door zijn uiterlijk in ons artikel ”4 x Retro Espresso machine”. Doordat het uiterlijk van deze machine niet is aangepast past hij volgens ons nog steeds het beste thuis in de categorie retro espresso machines.

De Delonghi Icona oogt modern maar toch ook retro en valt eigenlijk het meest op door zijn bijzondere ronde vormen en strakke uiterlijk. Omdat Delonghi snapt dat niet iedere koffie liefhebber dezelfde keuken heeft – is deze espresso machine beschikbaar in de kleuren; Lichtblauw, blauw, groen, zwart en beige.


De Delonghi Icona Vintage Espresso Machine in gebruik

De Delonghi Icona Vintage is een piston machine, wat betekend dat hij niet in staat is om bonen te malen en daarnaast ook niet volledig automatisch zijn werk kan doen. In sommige situaties zou dit een nadeel kunnen zijn – echter zorgt dit er ook voor dat jij meer invloed heeft op de wijze waarop jouw espresso bereid wordt.

Ondanks dat deze machine een paar handmatige handelingen van jou verwacht is het lezen van de handleiding bijna overbodig.

Na het vullen van het water reservoir kan de piston gevuld worden met (vers) gemalen espresso of met een ESE servings pads.

Het apparaat heeft na het inschakelen enkele seconden nodig om op te warmen en geeft vervolgens via een lampje aan dat hij klaar is om jouw espresso te bereiden. Na het indrukken van de knop start de Delonghi Icona Vintage met het bereiden van jouw espresso.

Opmerking KoffieDuoDe Delonghi Icona Vintage espresso machine beschikt naast stoompijpje over een kopjesverwarm plateau en een geïntegreerde koffietamper.


Voor en nadelen van de Delonghi Icona Espresso Machine

Voordelen Delonghi Icona Espresso Machine

  • De Delonghi Icona is geschikt voor zowel gemalen als ESE servings pads.
  • De machine beschikt over een warmhoudplaatje.
  • Deze espressomachine is instaat om snel een goede espresso te bereiden.

Nadelen Delonghi Icona Espresso Machine

  • Melkopschuimen gaat via het melkopschuimpijpje – dit vereist wat oefening.
  • De geïntegreerde koffie aanstamp tamper zorgt ervoor dat machine iets sneller vuil wordt.
  • De Delonghi Icona Espresso Machine beschikt over 1 boiler waardoor tussentijds bij warmen tijd in beslag neemt.

Voor wie is de Delonghi Icona Espresso Machine ideaal

De Delonghi Icona Espresso Machine is geschikt voor de koffie liefhebber die een goede espresso wilt bereiden en het leuk vindt om zelf invloed te hebben op het bereidingsproces.

De prijs van deze machine is gezien zijn opties en kwaliteit gunstig te noemen en de ontbrekende opties (zoals een extra boiler) zal voor de hobby barista niet direct een nadeel opleveren.

Wanneer je af en toe behoefte hebt aan het gemak van een pad/cup oplossing en eigenlijk snel een espresso van constante kwaliteit wilt bereiden – ook dan zal de Icona espressomachine niet teleurstellen door zijn mogelijkheid tot het gebruik van ESE serving pads.

Bent jij echter opzoek naar een machine die het gehele bereidingsproces met slechts 1 enkele knop verricht? Dan zouden wij je willen adviseren deze machine niet mee te nemen in jouw aankoop keuze en te kiezen voor een volautomatische espresso machine.

 

Bekijk de Delonghi Icona Vintage op Bol.com

 

Gerelateerde berichten

Espresso Machines

Review: DeLonghi EC680M Dedica

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe espresso machine (door ons espresso verbruik een vaak terugkerend moment) ontdekten wij dat DeLonghi
Espresso Machines

Review: Handpresso Wild Hybride

De Handpresso Wild Hybrid is een (heel) compact espresso apparaat(je) voor onderweg. Om te genieten van een espresso is niets