Espresso Machines

Review: Handpresso Wild Hybride

De Handpresso Wild Hybrid is een (heel) compact espresso apparaat(je) voor onderweg. Om te genieten van een espresso is niets meer nodig dan; èèn thermosfles heet water, ESE espressopads ( of gemalen koffie) en 1 of twee espresso kopjes. Waar jij ook bent, in de auto, op vakantie of ‘gewoon’ in de vrije natuur. Dit apparaatje zal je overal voorzien van een vers kopje espresso.


Handpresso – dat is toch niet meer nieuw?

De Handpresso is inderdaad niet meer nieuw. Omdat wij het altijd erg leuk vinden om ‘opvallende’ koffie zet methoden te proberen, en wij niet eerder in de gelegenheid zijn geweest de Handpresso Wild Hybrid uit te proberen, heeft een omschrijving (lang) op zich laten wachten.

De Handpresso Wild Hybride is (gelukkig) nog steeds verkrijgbaar, waardoor wij het leuk vonden om dit bericht alsnog (ook nu nog) te delen.


Het uiterlijk/ontwerp van de Handpresso

Wat ons direct opviel aan de Handpresso is dat deze groter is dan hij op internet foto’s doet vermoeden. De veel gehoorde vergelijking met een fietspomp (zelfs buiten het pompsysteem) snapten wij ook direct.

Opmerking KoffieDuoDe Handpresso ziet er ‘opvallend’ uit – zijn uiterlijk is niet ‘lelijk’, maar het is duidelijk dat je dit apparaatje niet koopt om een design standpunt te maken.


Hoe werkt de Handpresso Wild Hybride

Als eerste ontgrendeld je het handvat aan de onderkant (door deze tegen de klok in te draaien). Vervolgens kun jij het handvat uitschuiven en ontstaat er een ‘soort’ van fietspomp.

Als tweede stap kun jij de ontgrendelde pomp gebruiken om een druk van 16 bar op te bouwen. Dit werkt eigenlijk precies hetzelfde als bij een (hand)fietspomp. Doormiddel van het wijzer plaatje zie jij wanneer er voldoende druk is opgebouwd.

Stap drie is de stap waarbij je de keuze maakt of jij gemalen of ESE espresso pads wilt gebruiken.

Kies jij voor gemalen koffie; dan draai je bij deze stap het filter los van de Handpresso en vul jij deze met gemalen koffie. Vervolgens druk jij de gemalen koffie goed (recht) aan. Hierbij kun jij gebruik maken van de onderkant van de Handpresso.

Kies jij voor ESE Espresso pads; dan draai je bij deze stap het filter los van de Handpresso. Vervolgens plaats je eerst het ‘Pad verloop’ houdertje en daarna de ESE Espressopad hierin.

Stap vier is voor beiden opties weer gelijk. Bij deze stap vul jij de Handpresso met heet water tot aan het max water indicatie niveau. Wanneer je dit gedaan hebt dekt je het water gedeelte af met het gevulde koffiefilter of de ESE espressopad houder.

Stap vijf is het moment waarop je de handpresso afsluit met het ronde plaatje. Hierna hoef jij alleen nog de Handpresso boven een kopje te houden en op het ronde knopje te drukken. De espresso stroomt vervolgens ‘vanzelf’ in jouw kopje.


De voor en nadelen van de Handpresso Wild Hybride

Voordelen van een Handpresso Wild Hybride:

  • Er is geen stroom nodig voor het bereiden van een kopje espresso
  • Het aantal stappen (de moeilijkheidsgraad) is laag waardoor het snel te ‘leren’ is
  • Hij is geschikt voor E.S.E pads (wat vooral onderweg echt een meerwaarde heeft)
  • Hij is (zeker bij E.S.E pad gebruik) zeer makkelijk schoon te maken

Nadelen van een Handpresso Wild Hybride

  • Heet water (zelfs in een thermosfles) is lastig lang ‘echt’ heet te houden
  • Het zetten van meerdere kopjes achter gaat niet heel snel
  • De handpresso heeft een (relatief) hoge aanschafprijs

Voor wie is de Handpresso Wild Hybride ideaal

Ben jij vaak onderweg met de auto* of verblijf jij vaak op de camping of in een hotel en ben jij opzoek naar een snelle, makkelijke manier, om snel ‘overal’ te kunnen genieten van een kopje espresso? Dan kunnen wij ons voorstellen dat de handpresso voor jou echt een uitkomst zal zijn.

Opzoek naar een kleine espresso machine voor thuis? Dan zouden wij je willen aanraden om toch eerder te kiezen voor een ‘compact’ espresso apparaat welke werkt op stroom.

Opmerking KoffieDuoBen jij van plan de Handpresso met name in de auto te gebruiken? Dan zou je ook kunnen kiezen voor de ‘ Handpresso Auto ’ deze is namelijk voorzien van een 12V ‘sigaretten-aansluiting’ waardoor het niet nodig is handmatig druk op te bouwen.

 

Bekijk de Handpresso Wild Hybride op Bol.com

 

Gerelateerde berichten

Espresso Machines

Review: Delonghi Icona Vintage

Onlangs hebben wij het genoegen gehad de Delonghi Icona Vintage te testen. Deze test mogelijkheid ontstond doordat een bevriende koffie
Espresso Machines

Review: DeLonghi EC680M Dedica

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe espresso machine (door ons espresso verbruik een vaak terugkerend moment) ontdekten wij dat DeLonghi