Espresso Machines

Review: Melitta Caffeo Barista T Smart

De Melitta Caffeo Barista T Smart is een volautomatische koffiemachine die in staat is om maar liefst 18 koffiespecialiteiten te bereiden. Deze machine heeft meerdere unieke functies waardoor hij direct in het oog springt.

Een goed voorbeeld hiervan is dat je deze machine niet alleen via het apparaat zelf, maar ook via jouw smartphone kunt bedienen. Jij en je viste drinken voortaan samen een warm kopje koffie. Want deze machine bereid namelijk niet alleen 2 espresso’s in een keer, ook 2 melkspecialiteiten bereid je met slechts een druk op de knop.


Wat deze machine volgens ons echt bijzonder maakt? Dat zijn niet de technische snufjes waarmee deze machine mee is uitgerust, maar het feit dat deze koffiemachine ruimte bied aan niet 1 maar 2 soorten koffiebonen.


Uiterlijk en stijl van de Melitta Caffeo Barista T Smart

Het ontwerp van de Melitta Caffeo Barista T Smart valt op door zijn compacte vormgeving en de mooie afgeronde hoeken. Een groot aantal van de knopjes zijn standaard zichtbaar aan de voorzijde. Dit zou het ontwerp naar beneden kunnen halen maar doordat het ‘touch’ knopjes zijn, die mooi zijn weg gewerkt, is dat zeker niet het geval.

Het materiaal waar deze machine uit is opgebouwd is voornamelijk kunststof. Wij kunnen ons voorstellen dat dit een materiaal keuze is die niet bij iedere in de smaak zal valt. Hier hopen wij echter niemand mee af te schrikken, want door de gebruikte materialen en de glanzende afwerking ziet deze koffiemachine er (ondanks al het kunststof) echt uit als een premium koffiemachine.

Opmerking KoffieDuoDe Melitta Caffeo Barista T Smart is verkrijgbaar in een volledig zwarte variant en in een zwart/zilveren versie – beiden met een glanzende afwerking.


Redenen om te kiezen voor de Melitta Caffeo Barista T Smart

De Melitta Caffeo Barista T Smart is een koffiemachine die beschikt over een hoop handige en luxueuze functies. Dat deze functies niet alleen het gebruiksgemak, maar ook het prijskaartje verhogen, dat is spijtig maar niet verwonderlijk. Dat gezegd hebbende is deze machine, zeker gezien het aantal functies, niet het duurste koffieapparaat binnen dit segment.

Deze koffiemachine koop je volgens ons dan ook voornamelijk voor zijn uitgebreide mogelijkheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: De 18 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten, De Melitta Connect app, de fluisterstille bonenmaler en natuurlijk het dubbelzijdige bonen compartiment.

Melitta Caffeo Barista T Smart – 18 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten

De Caffeo Barista Smart T heeft 18 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten. Via het paneel aan de voorzijde kies je snel uit een van de vier klassieke koffievarianten: Espresso, cappuccino, café crème, en latte macchiato. De 14 overige koffiespecialiteiten vind je bijna net zo gemakkelijk en snel. Je vind deze allemaal direct terug in het recepten menu. Dit menu is te vinden op het menu-display aan de voorzijde.

Aan de voorzijde vind je ook heet water en het melkschuim/warme melk knopje.


In totaal beschikt de Melitta Caffeo Barista T Smart over 18 voorgeprogrammeerde koffie opties en bestaat de hele lijst uit:

5 keuzes voor de liefhebbers espresso:

 • Een standaard Espresso
 • Een Ristretto
 • 
Een Lungo
 • 
Een Espresso doppio
 • 
Een Ristretto doppio

5 keuzes voor de café crème koffieliefhebber:

 • Een standaard Café crème
 • Een 
Café crème doppio
 • Een Americano
 • Een Americano extra shot
 • 
Een long black

5 keuzes voor de liefhebbers van koffie met een beetje melk:

 • Een standaard cappuccino
 • Een espresso macchiato
 • 
Een café latte
 • 
Een café au lait
 • Een flat white

3 keuzes voor de liefhebbers van koffie met melk:

 • Een latte macchiato
 • Een latte macchiato extra shot
 • 
Een latte macchiato triple shot

Vind jij de vooringestelde koffiesterkte te sterk of niet sterk genoeg? Of drink jij jou espresso misschien liever net een beetje heter? Geen probleem. Je kunt iedere drank zelf aanpassen en vervolgens opslaan via de My Coffee Memory-functie. Deze optie kun je gebruiken voor het opslaan van de voorkeuren van maar liefst vier personen.


Melitta Caffeo Barista T Smart – De Melitta connect app

Stel je wilt je kop koffie graag aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren, maar wilt hiervoor niet te lang bij je machine hoeven staan?

Dan is dat bij de Melitta Caffeo Barista T Smart geen enkel probleem. Via de Melitta Connect app kunt jij namelijk met jouw smartphone heel veel functies instellen en gebruiken.

Zo stel je met deze app bijvoorbeeld snel jouw eigen My Coffee-profielen samen die je vervolgens op kunt slaan.

In jouw eigen koffieprofiel kun jij ook alle standaard recepten aanpassen. Hiermee is het dus mogelijk om je eigen koffiespecialiteiten te creëren.


Melitta Caffeo Barista T Smart – De koffiebonenmaler

De bonenmaler van de Melitta Caffeo Barista T Smart is stil – volgens de fabrikant zelfs fluisterstil.

Nu zijn wij ons ervan bewust dat ‘stil’ voor iedereen een andere betekenis heeft, maar toch kunnen wij met zekerheid zeggen dat de bonenmaler van deze machine een stuk minder geluid maakt als die van vergelijkbare koffiemachines.

Melitta Caffeo Barista T Smart – Het dubbele bonen reservoir

Wil jij afwisselen tussen twee soorten bonen, of drink jij graag af en toe een kopje caffeine vrije koffie tussendoor?

Dan is dat bij deze koffiemachine geen enkel probleem doordat deze machine is uitgerust met een dubbel bonenreservoir. Hierdoor wissel jij doormiddel van schuifnopje gemakkelijk tussen een van de twee koffie compartimenten in het bonenreservoir.

Wisselen gaat overigens bijzonder simpel. Je hoeft enkel het schuifknopje bij het bonenreservoir van links naar rechts (of andersom) te schuiven.


De Melitta Caffeo Barista T Smart koffiemachine in het kort:

 • Type machine: Volautomaat
 • Pompdruk: 15 bar
 • 
Melkopschuimsysteem: Melkbeker
 • Verwarmingssysteem: Thermoblok
 • Inhoud: 1,8 liter
 • Bonenreservoir: 250-300 gram
 • Geschikt voor: Koffiebonen
 • 
Aantal kopjes per keer: 2 tegelijk
 • Hoogte: 37 cm
 • Breedte: 26 cm
 • Diepte: 47 cm
 • Kleur: Zwart of Zilver/Zwart

Voor wie is de Melitta Caffeo Barista T Smart espressomachine ideaal?

Ben jij een koffieliefhebber die op zoek is naar een compacte volautomatische koffiemachine? En zoek jij een machine waarmee jij met 1 druk op de knop 1 of 2 koffiespecialiteiten waaronder bijv. cappuccino of latte macchiato kunt bereiden? Dan is de Melitta Caffeo Barista T Smart absoluut een overweging waard.

Ben jij een koffieliefhebber die op zoek is naar een machine die werkt via een App? Of een machine die je per gebruiker apart kunt personaliseren? Ook dan is de Melitta Caffeo Barista T Smart exact waar jij na opzoek bent. Iedere koffievariant is namelijk apart in te stellen en op te slaan onder maar liefst vier verschillende gebruikers profielen.

Wie kan de Melitta Caffeo Barista T Smart espressomachine beter laten staan?

Ben jij een koffiedrinker die voornamelijk alleen koffie drinkt? En ben jij niet op zoek naar een koffiemachine die via een app te bedienen is? Dan heeft deze machine misschien net iets meer functies dan jij zoekt.

Aangezien deze functies het prijskaartje omhoog duwen raden wij je, in plaats van deze machine, aan de Melitta Caffeo Solo Black of (voor de melk liefhebber) de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk Black eens te bekijken.

 

Bekijk de Melitta Caffeo Barista T Smart op Bol.com

 

Gerelateerde berichten

Espresso Machines

Review: Delonghi Icona Vintage

Onlangs hebben wij het genoegen gehad de Delonghi Icona Vintage te testen. Deze test mogelijkheid ontstond doordat een bevriende koffie
Espresso Machines

Review: DeLonghi EC680M Dedica

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe espresso machine (door ons espresso verbruik een vaak terugkerend moment) ontdekten wij dat DeLonghi