Espresso Machines

Review: Saeco PicoBaristo

De Saeco PicoBaristo is een premium compacte koffiemachine met een geïntegreerd melksysteem. Dit melksysteem zorgt ervoor dat deze espressomachine in staat is om maar liefst 11 koffiespecialiteiten te bereiden met slechts 1 druk op de knop.

Naast de keuze uit 11 koffiespecialiteiten beschikt de Saeco PicoBaristo (afhankelijk van het gekozen type) ook over 5 tot 10 verschillende maalinstellingen om de koffiesterkte te bepalen en 3 temperatuurstanden. Je kunt het door jouw gekozen kopje koffie dus helemaal naar je persoonlijke wensen aanpassen.

De Saeco PicoBaristo is bovenop al deze functionaliteiten tevens uitgerust met het gepatenteerde Aqua Clean Filter. Dit geïntegreerde waterfilter zorgt ervoor dat je pas na 5.000 kopjes het uitgebreide ontkalkings traject hoeft te doorlopen.


Uiterlijk en stijl van de Saeco PicoBaristo

De Saeco PicoBaristo is verkrijgbaar in 2 verschillende varianten namelijk de ‘piano zwarte’ variant met het type nummer HD8925/01 en de RVS variant met het type nummer HD8927/01.

Het ontwerp van beiden varianten is geïnspireerd op Italiaans design en vakmanschap, en past mooi in zowel een klassieke als moderne keuken. Door de compacte afmetingen van de Saeco PicoBaristo past de machine daarnaast op bijna ieder aanrecht.

Wat direct opvalt aan het ontwerp van de Saeco PicoBaristo is het aantal zichtbare knopjes aan de voorzijde*. Waar de meeste concurrenten ervoor hebben gekozen om (zichtbare) bedieningsknopjes zoveel mogelijk te beperken, is dat bij deze machine niet van toepassing.

Of dit gezien kan worden als een voor of nadeel hangt erg af van jouw persoonlijke voorkeur. Toch kunnen wij zeggen dat het de machine in ieder geval erg gebruiksvriendelijk maakt.


 

Redenen om te kiezen voor de Saeco PicoBaristo

De Saeco PicoBaristo is, wat betreft prijs, een machine uit het midden segment. Dit betekend dat er absoluut goedkopere koffiemachines te vinden zijn, maar zeker ook een groot aantal met een relatief hoger prijskaartje.

Dat de Saeco PicoBaristo zich niet in het ‘budget’ segment bevind is volgens ons wel goed verklaarbaar doordat dit espresso apparaat beschikt over een groot aantal luxe en gebruiksvriendelijke mogelijkheden. Voorbeelden van deze mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: Het geïntegreerde melksysteem, het gepatenteerde Aqua Clean Filter en de 100% keramische molens.

Saeco PicoBaristo – het geïntegreerde melksysteem

De Saeco PicoBaristo is uitgerust met Saeco’s Latte Perfetto-technologie. Dankzij de latte Perfetto-technologie word elke latte macchiato en cappuccino die je zet bedekt met een heerlijke melk laag. De melkbeker zorgt er voor dat de melk twee keer wordt opgeschuimd. Vervolgens wordt er een schuimlaag van precies de juiste temperatuur in je koffie gegoten.

Een voordeel van dit type melkbeker is dat deze gemakkelijk van de machine is los te koppelen. Hierdoor kun je de melkopschuimer in de koelkast bewaren, waardoor zure melk tot het verleden behoort.

Saeco PicoBaristo met het gepatenteerde Aqua Clean Filter

Het Saeco AquaClean Filter zorgt ervoor dat je pas na 5000 kopjes koffie de machine hoeft te ontkalken. Het slimme AquaClean filter klik je gemakkelijk in het waterreservoir en vervolgens wordt het water slim en efficiënt gezuiverd.

Zelf ‘gokken’ wanneer het filter vervangen dient te worden is niet nodig. De Saeco PicoBaristo geeft via een knipperend lampje op de machine zelf een seintje dat het filter aan vervanging toe is*.

Het ‘echte’ ontkalken hoeft pas na het gebruik van 8 filters. Hierdoor geniet jij 5000 kopjes koffie lang van de heerlijkste koffie, gemaakt met het helderste water.

Opmerking KoffieDuoOm hygiënische redenen, raad Saeco het aan, om het filter ten minste eens in de 3 maanden te vervangen (ook wanneer het lampje nog niet is gaan knipperen).

Saeco PicoBaristo met 100% keramische molens

De Saeco PicoBaristo is uitgerust met 100% keramische maalschijven, welke je volledig af kunt stemmen op jouw smaak. De bonen zijn in maar liefst 10 standen te malen en zelfs voor de sterkte van je koffie heb je een vijftal keuzes.

De meeste volautomaten (met uitzondering van de duurdere varianten) hebben stalen maalschijven. De Saeco PicoBaristo is echter uitgerust met 100% keramische maalschijven. Het nadeel van metalen maalschijven is dat ze warm worden door de wrijving tijdens het malen. Wanneer dit gebeurt kan het gebeuren dat de koffiebonen verhit raken wat de smaak nadelig beïnvloedt.

Het voordeel van keramische maalschijven is dat koffiebonen juist minder snel verhit raken. Daarnaast gaan keramische schijven (over het algemeen) langer mee. Doordat het keramische materiaal de ideale korrel creëert ben jij daarnaast verzekerd van een heerlijk kopje koffie.


De Saeco PicoBaristo espressomachine in het kort:
 • Gewicht: 7,3 kg
 • Breedte: 33 cm
 • Diepte: 21,5 cm
 • Hoogte: 42,9 cm
 • Inhoud waterreservoir: 1,8 liter
 • Inhoud bonenreservoir: 250 gram
 • Inhoud melkreservoir: 500 milliliter
 • Pompdruk: 15 bar
 • Vermogen: 1850 watt
 • De machine is (afhankelijk van het type nummer) gemaakt van kunststof of RVS
 • Je kunt zelf het melkvolume en de koffie hoeveelheid instellen
 • Je hebt de mogelijkheid om de koffiesterkte en de temperatuur aan te passen
 • Vooringestelde programma’s voor: Latte Macchiato, Espresso, Espresso Macchiato, Koffie Verkeerd, Melkschuim, Koffie en Cappuccino

Voor wie is de Saeco PicoBaristo volautomatische espressomachine ideaal?

Ben jij een koffieliefhebber die op zoek is naar een compacte volautomatische koffiemachine? En zoek jij een machine die, door het geïntegreerde melkreservoir, met 1 druk op de knop, een cappuccino of latte macchiato kan bereiden? Dan is de Saeco PicoBaristo absoluut een overweging waard.

Ben jij een koffieliefhebber die zo min mogelijk tijd wilt besteden aan het schoonmaken van de machine? Ook dan is de Saeco PicoBaristo een aanrader. Het reinigen en het onderhoud van deze machine is zoveel mogelijk geautomatiseerd d.m.v het automatische ontkalkings- en spoelprogramma. Doordat de de Saeco PicoBaristo tevens is uitgerust met AquaClean waterfilter, welke voor zorgt dat je de machine pas na 5000 kopjes koffie hoedt te ontkalken, is zelf het ontkalken geen grote opgave.

Wie kan de Saeco PicoBaristo volautomatische espressomachine beter laten staan?

Ben jij een koffieliebber die opzoek is naar een machine die werkt via een App? Of een machine die per gebruiker apart instelbaar is? Dan is de Saeco PicoBaristo niet precies waar jij na opzoek bent. Ondanks dat iedere koffie variant is af te stemmen naar jouw persoonlijke smaak beschikt deze machine niet over aparte gebruikersprofielen (zoals bijv. wel bij de De’Longhi PrimaDonna Elite).

Ben jij een koffiedrinker die voornamelijk zwarte koffie of espresso drinkt? Dan raden wij je aan ook deze iets goedkopere Saeco PicoBaristo te overwegen. Deze versie is iets goedkoper doordat de machine niet is voorzien van een geïntegreerde melkbeker maar met cappuccinatore.


 

Bekijk de Saeco PicoBaristo op Bol.com

 

Gerelateerde berichten

Espresso Machines

Review: Delonghi Icona Vintage

Onlangs hebben wij het genoegen gehad de Delonghi Icona Vintage te testen. Deze test mogelijkheid ontstond doordat een bevriende koffie
Espresso Machines

Review: DeLonghi EC680M Dedica

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe espresso machine (door ons espresso verbruik een vaak terugkerend moment) ontdekten wij dat DeLonghi