Espresso Machines

Review: Wacaco Nanopresso

De Wacaco Nanopresso is de opvolger van de Wacaco Minipresso. Net zoals zijn voorganger is de Wacaco Nanopresso een kleine ‘(N)espresso maker’ voor onderweg. Het maakt niet uit waar je bent, bijv. op de camping, de skipiste of in de auto, met de Wacaco Nanopresso bereid jij in een handomdraai overal een vers kopje espresso of Nespresso.

Het enige wat jij hiervoor nodig hebt (naast gemalen espresso of een Nespresso cup) is kokend water. Ideaal voor de espresso liefhebber die vaak van huis is.


Uiterlijk en stijl van de Wacaco Nanopresso

Wat betreft uiterlijk en stijl laat de Wacaco Nanopresso zich vrij lastig in woorden vatten. De beste omschrijving die wij konden bedenken bij het “normale” model is dat je hem zou kunnen verwarren met een zaklamp of thermosbeker.

Een positief punt om te vermelden is dat deze nieuwe versie vergeleken met de Minipresso, wat betreft vormgeving, iets compacter is geworden. Nu was het formaat van zijn voorganger al niet enorm groot maar, vooral tijdens een flinke wandeling, is hoe kleiner hoe beter.


Wacaco Nanopresso Tattoo

Voor wie de Wacaco Nanopresso net iets te alledaags of onopvallend vind is er goed nieuws. Tijdens de introductie van Nanopresso heeft Wacaco namelijk een extra opvallende variant toegevoegd aan haar assortiment. Deze bijzondere uitvoeringen draagt de naam Wacaco Nanopresso Tattoo. Deze versie is op zijn minst uniek en, volgens ons ook, erg mooi te noemen.

De Tattoo variant is verkrijgbaar in de kleuren geel en oranje – Wat laat zien dat Wacaco in ieder geval zijn best heeft gedaan de klant keuze opties te bieden.


Wacaco Nanopresso Barista Kit

Is de normale of tattoo versie van deze espresso maker voor jou te klein? Geen nood. Met de barista kit van Wacaco maak je de Nanopresso namelijk een stukje groter.

Deze extra ruimte zorgt voor een hele handige optie, namelijk de mogelijkheid om ook dubbele espresso’s te kunnen bereiden. Deze mogelijkheid is niet het enigste wat deze kit brengt want de kit bevat meerdere onderdelen die het apparaat letterlijk uitbreiden.

De barista kit bevat ondermeer:

 • Een waterreservoir van 140 ml
 • Een grote espresso cup
 • Twee koffiefilters met kap voor een dubbele espresso
 • Een dubbele espresso adapter ring
 • Een koffie tamper

Redenen om te kiezen voor de Wacaco Nanopresso

Compact en portable

De Nanopresso van Wacaco is een espressomachine in zakformaat welke het mogelijkheid maakt om met de hand espresso te brouwen. Dit is erg handig wanneer je niet genoeg ruimte hebt om een espressomachine van normaal formaat plaatsen in de keuken of bijvoorbeeld caravan maar is natuurlijk helemaal handig wanneer jij vaak koffie drinkt onderweg.

Opmerking KoffieDuoNu vermoeden wij dat de meeste mensen dit apparaat zullen kopen voor onderweg, maar zelfs voor thuisgebruik vonden wij de Nanopresso een verrassend waardig alternatief voor een ‘normale’ machine.

Geen draden of batterijen

Een belangrijk verkoop argument van de Nanopresso van Wacaco is dat deze volledig werkt zonder snoeren of batterijen. De 18 bar druk die deze kleine machine weet te bereiken is namelijk volledig afkomstig van het handmatige pompsysteem. Allereerst enorm handig voor onderweg maar, daarnaast, ook erg praktisch voor wie geen extra stopcontact meer vrij heeft.

De smaak van de koffie

De belangrijkste reden die wij konden bedenken voor het kiezen van dit apparaat is de smaak van de koffie. Deze is kort door de bocht opvallend goed te noemen. Met name in combinatie met een Nespresso capsule vinden wij de koffie erg goed smaken. Oké, dit apparaat wint het niet van de duurde espresso of Nespresso machines. Dat gezegd hebbende kunnen wij, zeker wanneer je de prijs in gedachten houdt, dit apparaatje zeker geen miskoop noemen.

De Wacaco Nanopresso espressomachine in het kort:

 • Breedte: 7,1 cm
 • Diameter: 6,2 cm
 • Diepte: 6,2 cm
 • Hoogte: 15,6 cm
 • Inhoud in ml: 0,08
 • Materiaal: Kunststof, Plastic
 • Vaatwasserbestendig: Nee

Redenen om niet te kiezen voor de Wacaco Nanopresso

Oké helemaal perfect is de Nanopresso (logisch verklaarbaar) niet. Het belangrijkste ‘minpunt’ is dat je altijd kokend water nodig hebt om het apparaat te kunnen gebruiken. Met dit punt is thuis, op de camping en zelfs in de auto best te leven. Koop jij het apparaat echter voor het gebruik tijdens een lange wandeling of op de skipiste – dan zouden wij ons kunnen voorstellen dat dit punt wel tot enige frustratie kan leiden.


Voor wie is de Wacaco Nanopresso espressomachine ideaal?

Ben jij een koffieliefhebber die altijd onderweg is en regelmatig een kopje espresso mist? Dan is de Wacaco Nanopresso absoluut een goede aankoop. Je neemt het apparaat namelijk erg gemakkelijk mee in je (rug)tas en kunt hem op ieder moment vrij gemakkelijk (zonder stroom) gebruiken.

Ben jij een koffieliefhebber die vaak kampeert of geen ruimte heeft in de keuken? Ook dan is Wacaco Nanopresso een prima aankoop waar je veel plezier aan zult beleven. Het kleine formaat en het handmatige oppomp systeem zijn compact en erg makkelijk in gebruik dus (na even wennen) zal deze machine al snel een onmisbaar onderdeel worden van je keukengerei.


De Wacaco Nanopresso kopen?

Het hele assortiment van Wacaco is verkrijgbaar bij Fonq.nl

Bekijk de complete Wacaco collectie bij Fonq.nl


 

Gerelateerde berichten

Espresso Machines

Review: Delonghi Icona Vintage

Onlangs hebben wij het genoegen gehad de Delonghi Icona Vintage te testen. Deze test mogelijkheid ontstond doordat een bevriende koffie
Espresso Machines

Review: DeLonghi EC680M Dedica

Tijdens onze zoektocht naar een nieuwe espresso machine (door ons espresso verbruik een vaak terugkerend moment) ontdekten wij dat DeLonghi