Filter koffieapparaat

Espressions Junior – Filterkoffieapparaat

De Espressions Junior is een filterkoffieapparaat die volgens de kenners* het perfecte kopje filterkoffie brouwt. Of je nu 1 kopje zet of juist een hele kan, dit koffiefilterapparaat zorgt altijd voor een kwalitatief goede kop filterkoffie. Kwaliteit van de koffie is het belangrijkste argument om deze filterkoffiemachine te kopen. Niet onprettig is echter daarnaast ook dat deze machine is voorzien van een mooi ontwerp.


* Het onafhankelijke en toonaangevende testorgaan ECBC uit Oslo bekroonde de in de koffiewereld met achting ontvangen Junior met het felbegeerde keurmerk: ‘’Optimale extractie vanwege de waterverdeling en doorlooptijd, gecombineerd met de perfecte temperatuur’’.

Uiterlijk en stijl van het Espressions Junior Filterkoffieapparaat

De Espressions Junior filterkoffiemachine is uitgevoerd in strakke lijnen. Deze lijnen geven het design van de machine ‘net dat beetje meer’ aangezien het ontwerp zelf redelijk standaard aanvoelt. Wat opvalt aan de machine is dat hij kwalitatief en duurzaam overkomt – iets wat past bij het imago van de maker van deze machine Espressions of Australië aangezien zij aangeven te streven naar “Duurzaamheid, topkwaliteit en een optimaal gebruiksgemak”


Filterkoffieapparaat met instelbare doorlooptijd

Een van de meest opvallende eigenschappen van de Espressions Junior is dat deze is voorzien van een instelbare doorlooptijd die programmeerbaar is per hoeveelheid. Een functie die zeker niet zinloos is doordat de doorlooptijd invloed heeft op de smaak van de koffie. Kies voor twee tot vijf koppen of selecteer zes tot tien koppen en de Junior past zijn doorlooptijd automatisch aan. Door de draaiknop dicht, deels open en helemaal open te zetten maak je de koffie sterk of minder sterk.


Filterkoffieapparaat met 16 nauwkeurig ingepaste watergaatjes

De Espressions Junior is uitgevoerd met 16 nauwkeurig ingepaste watergaatjes. Deze watergaatjes zorgen ervoor dat het water optimaal wordt verdeelt over de gemalen koffiebonen. Hierdoor is er tijdens het brouwen nergens in het filter sprake van een onevenredig (te lang of te kort) contact, wat zorgt voor een continu optimaal en aromaresultaat.

De Espressions Junior in het kort:

  • Capaciteit: 1,25 liter (10)
  • Optimale aroma ontwikkeling door 16 punts waterverdeling
  • Instelbare druppelstop
  • Automatische uitschakeling (na 38 of 60 minuten)

Hoe werkt de Espressions Junior filterkoffiemachine

  1. Neem het waterreservoir uit het koffiezetapparaat en vul het afneembare waterreservoir tot het gewenste niveau met vers, koud water.
  2. Plaats als het waterreservoir op de juiste manier op het apparaat terug en sluit de deksel.
  3. Open de filterhouder en plaats de papieren koffiefilter in de filterhouder. Vul de koffiefilter met de gewenste hoeveelheid gemalen koffie en sluit vervolgens de filterhouder.
  4. Stel de doorstroomregelaar in. Je kunt kiezen voor 0,75 of 1,25 liter. Wanneer je tot 6 kopjes koffie wilt zetten, is het advies om de doorstroomregelaar op 0,75 liter te zetten. Wanneer je meer kopjes koffie wilt zetten, stelt je de regelaar in op 1,25 liter.
  5. Plaats de koffiekan op de warmhoudplaat en druk eenmaal op de START/STOP knop om de bereidingscyclus te starten.
  6. Laat het koffiezetapparaat werken tot het waterreservoir leeg is. Zodra alle koffie is doorgelopen, is de koffie gereed om te serveren.


Espressions Junior Filterkoffieapparaat onderhouden

Het onderhoud van de Espressions Junior Filterkoffieapparaat is iets uitgebreider in vergelijking tot andere koffiefiltermachines. Aangeraden wordt om na ieder gebruik het koffiefilter te legen en de machine af te nemen met een doekje. Anders dan bij andere machines wordt bij de Espressions Junior Filterkoffiemachine ook aangeraden het de deksel (van de filterhouder) en de sproeikop te verwijderen met de speciale sproeikopsleutel. Wanneer deze zijn verwijderd is het advies om deze vervolgens beiden met heet zeepsop te reinigen.

Net als ieder andere koffiemachine moet ook de Espressions Junior van tijd tot tijd worden ontkalkt. Deze machine beschikt helaas niet over een automatische ontkalk waarschuwing. Hierdoor is het noodzakelijk zelf in te schatten wanneer de machine ontkalkt dient te worden

* Espressions raad aan de machine na iedere 60 bereidingen te ontkalken.


Voor wie is de Espressions Junior ideaal

De Espressions Junior is ideaal voor wie opzoek is naar een filterkoffieapparaat die instaat is op ieder moment een optimaal kopje filterkoffie te bereiden. Deze machine is gezien zijn prijs (gemiddeld rond de €199,-) echt een machine voor de kritische filterkoffie liefhebber.

Opzoek naar een goedkopere filterkoffieapparaat? De Espressions Junior bereid een geweldig kopje filterkoffie en dat zie je terug in de prijs. Wanneer jij echter iets minder hoge eisen stelt aan jouw kopje koffie dan is deze machine misschien niet direct de meest ideale keuze. Filterkoffiemachines zijn er al vanaf €15,- Goedkopere machines zijn echter over het algemeen genomen niet in staat om slechts 1 kopje te bereiden – ben jij daar wel naar opzoek? Dan is de Senseo Switch wellicht een leuk alternatief.


 

Gerelateerde berichten

Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Phillips Senseo Latte Duo

De Phillips Senseo Latte Duo is alweer een tijdje verkrijgbaar, maar tot op heden waren wij niet eerder in de
Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Philips Senseo Viva Café

De Philips Senseo Viva Café is een van de jongste Philips Senseo machines. Deze Pad machine is net als zijn