Filter koffieapparaat

Krups KM442D

De Krups KM442D is een filterkoffieapparaat met een eigentijdse vormgeving. De Krups KM442D machine is voorzien van een timer. Deze timerfunctie is direct de functie die dit apparaat ‘echt’ bijzonder maakt. De timer maakt het namelijk mogelijk om vooraf in te stellen op welk tijdstip het apparaat van start zal gaan – Hierdoor is het (bijv.) mogelijk ‘net’ iets langer in bed te blijven liggen, omdat de koffie al klaar staat op het door jou gekozen tijdstip.

Naast de timer is de Krups KM442D ook voorzien van alle andere laatste opties. Zo is dit koffieapparaat bijvoorbeeld ook voorzien van een druppelstop en duo-aromafilter.


Opmerking KoffieDuoHet is niet voor het eerst dat de Krups KM442D op KoffieDuo verschijnt. Eerder noemde wij deze filterkoffiemachine al in het bericht “Terug naar het (filter)koffie apparaat?”. Doordat wij deze machine nog steeds bijzonder (leuk) vinden, vonden wij dat deze machine ook een uitgebreidere eigen introductie op deze site verdiende.


Uiterlijk en stijl van het Krups KM442D Filterkoffieapparaat

Het Krups KM442D filterkoffieapparaat is, wat betreft onderwerp, alles behalve standaard te noemen. Het eerste wat opvalt aan deze machine is het rechthoekige ontwerp wat een leuke afwisseling is ten opzichte van de standaard vorm van een koffiezetapparaat.

Door deze vorm lijkt de machine een beetje op een eenkops-koffieapparaat, mede doordat met name in die categorie een rechthoekig ontwerp vrij gangbaar is (bijv. de Senseo Philips Senseo Quadrante).


Krups KM442D met timer klokje

Na de vorm springt direct het, duidelijk aanwezige, klokje aan de voorzijde in het oog. In het geval van deze machine is een klokje (in verband met de timer functie) erg logisch. Toch valt de aanwezigheid van een klokje op een koffiezetapparaat direct op. Onder het klokje bevinden zich 5 ronde knopjes waarmee de machine te bedienen is. Deze knopjes zijn mooi afgewerkt en sluiten erg mooi aan bij het ontwerp.

Water niveau direct zichtbaar, koffie filter niet

Aan de beide voorzijde bevinden zich waterindicatie punten. Het gegeven dat deze aan de (beide) voorzijde is af te lezen is niet alleen een leuke design keuze. Het zorgt er ook voor dat het zeer makkelijk is om snel even het waterniveau te controleren.

Waar de uitwendige waterindicator direct zichtbaar is, is het koffiefilter dat juist niet. Deze filter is weg gewerkt onder het klepje aan de bovenzijde. Misschien niet heel erg uniek, toch een erg mooie manier om deze uit het zicht te plaatsen.

De Krups KM442D in het kort:

 • Capaciteit: 1,25 liter (10 – 15 kopjes)
 • Optimale aromaontwikkeling door duo-filtersysteem
 • Druppelstop voor onderbreking van koffiezetten
 • Automatische activering dankzij timer
 • Automatische uitschakeling

Hoe werkt de Krups KM442D

De Krups KM442D is op 2 manieren te gebruiken namelijk handmatig of door gebruik te maken van de timer functie(s).

De Krups KM442D handmatig gebruiken

 1. Steek de stekker in het stopcontact.
 2. Open het klepje aan de bovenzijde en vul de machine met water tot aan het gewenste aantal kopjes.
 3. Plaats het koffiefilter
 4. Vul het koffiefilter met de hoeveelheid koffie die nodig is voor het gewenste aantal kopjes.
 5. Sluit de klep aan de bovenzijde.
 6. Start de machine door op het middelste (ronde) knopje te drukken.

De Krups KM442D middels de timer functies gebruiken

De Krups KM442D beschikt over 2 timer functies (de eerste en tweede ronde knop). Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld één timer in te stellen voor door de weeks en één timer in te stellen voor het weekend. Beide programmeer toetsen werken op dezelfde manier, dus het gebruik went redelijk snel.

Wanneer je de machine middels de timer functie wilt gebruiken dan gaat dit als volgt.

 1. Volg de eerste 5 stoppen van het handmatige brouwproces.
 2. Druk op een van de 2 timer programmeer toetsen en het schermpje gaat knipperen. Indien in de volgende 10 seconden geen instelling wordt ingevoerd, keert het schermpje terug naar de huidige tijd.
 3. Stel de tijd in met de “H”- (uren) en “MIN”-toets (minuten). De geprogrammeerde tijd wordt na ongeveer 5 seconden automatisch opgeslagen als er verder geen handeling meer wordt uitgevoerd. Het schermpje keert terug naar de huidige tijd.
 4. Nadat de timer functie is geactiveerd blijft het knopje van de gekozen timmerfunctie branden.
 5. Op de geprogrammeerde tijd stelt het koffiezetapparaat zich in werking.

Krups KM442D onderhouden

Het onderhoud van de Krups KM442D verreist niet meer werk in vergelijking tot andere koffiefiltermachines en is globaal een kwestie van; Het koffiefilter na ieder gebruik legen, de machine afnemen met een doekje en de machine van tijd tot tijd ontkalken.

Een voordeel aan deze machine is dat de koffiekan, het deksel, de maatlepel en de filterhouder vaatwasmachine bestendig zijn.
Een nadeel aan deze machine is dat de machine niet beschikt over een ‘ontkalk herinnering’. Wanneer de machine ontkalkt moet worden is hierdoor een kwestie van ‘gevoel’*.

*Krups raad aan de machine na iedere 20 tot 30 cycli of eens per maand te ontkalken.


Voor wie is de Krups KM442D ideaal

De Krups KM442D is ideaal voor wie opzoek is naar een filterkoffieapparaat en het voordeel ziet van het gebruik van een timer. Daarnaast is ook het uiterlijk erg belangrijk. De RVS look en de strakke vormgeving zorgen voor een luxe uitstraling en zorgt ervoor dat deze machine in menig keuken niet zal misstaan.

Spreekt het design van deze machine niet (enorm) tot de verbeelding? Maar wel opzoek naar een filterkoffieapparaat met timerfunctie? Dan zijn er op dit moment meerdere alternatieven, die veelal iets gunstiger van prijs zijn zoals bijvoorbeeld de;


Gerelateerde berichten

Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Phillips Senseo Latte Duo

De Phillips Senseo Latte Duo is alweer een tijdje verkrijgbaar, maar tot op heden waren wij niet eerder in de
Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Philips Senseo Viva Café

De Philips Senseo Viva Café is een van de jongste Philips Senseo machines. Deze Pad machine is net als zijn