Filter koffieapparaat

Russell Hobbs Clarity Thermos Filterkoffiemachine Review

Russell Hobbs is al 60 jaar een begrip in keukenapparatuur en staat bekend om zijn stijlvolle en tijdloze keukenapparatuur. Met de Russell Hobbs Clarity Thermos filterkoffiemachine weet Russell Hobbs deze naam hoog te houden. Het ontwerp van deze machine is namelijk niet alleen stijlvol en tijdloos, maar tevens, ook modern en strak te noemen. Dat het niet enkel om het uiterlijk draait heeft Russel Hobbs ook begrepen. De Clarity Thermos filterkoffiemachine is namelijk, naast het mooie uiterlijk, ook voorzien van diverse innovatieve technologieën zoals bijvoorbeeld het ingebouwde BRITA-filter.


“De Clarity Coffee Maker valt op in elke keuken en dankzij de doorzichtige behuizing kunt u precies zien welke innovatieve technieken er aan het werk zijn.” – Russel Hobbs

Uiterlijk en stijl van de Russell Hobbs Clarity Thermos Filterkoffiemachine

Het ontwerp van de Russel Hobbs Clarity Thermos wijkt, in grote lijnen, niet erg ver af van de gebruikelijke vormgeving van een filterkoffiemachine. Wat deze machine opvallend maakt zit dus voornamelijk verborgen in de kleine details. Het gebruik van glimmend RVS is hier een goed voorbeeld van. Waar de meeste andere koffiezetapparaten van, bescheiden, mat RvS worden voorzien, heeft Russel Hobbs voor de iets gewaagdere glimmende variant gekozen. Deze keuze, in combinatie met bijv het transparante waterreservoir, maken dit apparaat net even iets strakker, moderner en opvallender dan die van de concurrent.

Een van belangrijkste verkoop argumenten van de Russel Hobbs Clarity Thermos is dat deze voorzien is van een timer functie. Zonder iets op de functie zelf aan te merken, viel ons op dat de timer minder mooi (of strak) is afgewerkt dan de rest van de machine.


Redenen om te kiezen voor de Russell Hobbs Clarity Thermos Filterkoffiemachine

Wie opzoek is naar een (nieuwe) filterkoffiemachine, komt al snel tot de ontdekking dat het aanbod enorm is. De fabrikant moet dan ook enorm zijn best doen om zijn koffieapparaat, d.m.v. bijvoorbeeld een lage prijs of unieke functies, binnen dit enorme aanbod te laten opvallen. In het geval van de Clarity Thermos (vermoeden wij) heeft Russel Hobbs ervoor gekozen de machine op te laten vallen door deze te voorzien van een aantal unieke functies waaronder; een ingebouwd BRITA-filter, een bewegend waterreservoir en een programmeerbare 24-uurstimer.


Koffiezetapparaat met waterfilter

De Russell Hobbs Clarity Thermos Filterkoffiemachine is voorzien van een waterfilter. Hoewel bijna alle, volautomatische, espressomachines tegenwoordig van een waterfilter zijn voorzien, is deze toevoeging bij filterkoffieapparaten vrij uitzonderlijk te noemen.

Het voordeel van het ingebouwde BRITA-filter is dat deze onzuiverheden uit het water afvoert. En hoe zuiverder het water des te beter is de smaak. Dit komt doordat schoner water zorgt voor een puurdere smaak waarin de natuurlijke en intense aroma’s van de koffie beter tot hun recht komen.


Het bewegende waterreservoir

Een ander ‘unique selling point’ van de Russell Hobbs Clarity Thermos Filterkoffiemachine is het bewegende waterreservoir. Dit bewegende waterreservoir zorgt ervoor dat het water onder druk door het verwarmingselement wordt gestuwd, waardoor de temperatuur continu optimaal blijft. Een constante temperatuur komt de smaak van de koffie ten goede, maar dit is niet het enige voordeel. Een constante temperatuur zorgt er namelijk ook voor dat het koffiezetapparaat 75% sneller zijn optimale temperatuur bereikt.


De timer functie van de Russell Hobbs Clarity Thermos

Het aantal filterkoffiezetapparaten, welke zijn voorzien van een timer functie, is de afgelopen jaren enorm toegenomen. ‘Uniek’ is deze functionaliteit dan misschien ook niet meer te noemen. Toch vonden wij dat wij deze functionaliteit niet onbenoemd konden laten doordat juist deze functie, volgens ons, onderdeel uitmaakt van zijn belangrijkste verkoop functionaliteiten.

Het voordeel van deze timer spreekt waarschijnlijk voor zich; Deze timer stelt de gebruiker in staat de machine op een, vooraf gekozen, tijdstip in te schakelen. Handig, zeker wanneer je bijvoorbeeld in de ochtend niet kunt of wilt wachten op een kopje koffie.


De Russell Hobbs Clarity met of zonder Thermoskan

De Russell Hobbs Clarity is verkrijgbaar in 2 verschillende varianten namelijk; De Russell Hobbs Clarity en de Russell Hobbs Clarity-Thermos. Er zijn (met uitzondering van de naam) slechts 2 verschillen. Het eerste verschil is dat alleen de Russell Hobbs Clarity Thermos (zoals de naam wellicht al doet vermoeden) beschikt over een thermoskan. Ook het tweede verschil is hiervan afgeleid, de Russell Hobbs Clarity zonder thermoskan is iets goedkoper geprijsd.


De Russell Hobbs Clarity Thermos Filterkoffiemachine in het kort:

 • Geavanceerd sproeisysteem voor verbeterde temperatuur en koffie-extractie
 • Optimale temperatuurtechnologie
 • 75% sneller op optimale temperatuur
 • Inclusief gratis BRITA MAXTRA-waterfilterpatroon
 • Thermoskoffiekan met een inhoud van 1 liter
 • Blauwe ring licht op tijdens het koffiezetten
 • Met maatschepje, 1,6 gr per schep
 • Voor 8 grote koppen
 • Uitneembare filterhouder
 • Programmeerbare 24-uurstimer
 • Pauzeer & schenk-functie

Voor wie is Russell Hobbs Clarity Thermos Filterkoffiemachine ideaal?

Ben jij een op zoek naar een filterkoffiemachine met een waterfilter? En zie jij meerwaarde in de timer functionaliteit? Dan zijn de Russell Hobbs Clarity Thermos Filterkoffiemachine en de, iets goedkopere Clarity zonder thermoskan, beiden erg goede keuzes.

Ben jij op zoek naar het bovenstaande, maar niet onder de indruk van het design van deze machine? Dan zouden wij graag de AEG KF7900 als gelijkwaardig, en ongeveer gelijk geprijsd, alternatief willen benoemen.


 

Gerelateerde berichten

Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Phillips Senseo Latte Duo

De Phillips Senseo Latte Duo is alweer een tijdje verkrijgbaar, maar tot op heden waren wij niet eerder in de
Filter koffieapparaat Koffiepadmachines

Philips Senseo Viva Café

De Philips Senseo Viva Café is een van de jongste Philips Senseo machines. Deze Pad machine is net als zijn