Illy Illy Iperespresso Machines

Illy: Y3 Iperespresso

Y3.3 Iperespresso

De Illy Y3 is de opvolger van zijn prijswinnende voorganger de Illy Iperespresso Y1. De Y1 is in 2011 beloond met de Red Dot Design Award, en door deze ontwerp trend voor te zetten richt Illy zijn pijlen met de Y3 duidelijk op het doel deze award opnieuw in de wacht te slepen.

Net als zijn voorganger is ook de Y3 speciaal gemaakt om gebruikt te worden in combinatie met Illy’s eigen cups – en is ook deze machine voorzien van het inmiddels bekende gebruiksgemak van de Illy Y-serie machines.


Uiterlijk en stijl van de Francis Y3 Iperespresso

Illy-Y3-IperEspressoDe Illy Y3 Iperespresso is op zijn zachts gezegd zeer compact en minimalistisch te noemen. Hiermee laat Illy zien dat een strak ontwerp, met zeer weinig toevoegingen, een stijlvolle machine kan opleveren.

Het ontwerp van de Illy Y-serie staat hier mee haaks op de retro ogende Illy Iperespresso X-7 waardoor Illy voor liefhebbers van beiden uiteenlopende stijlen een passende machine weet te bieden.

 

Doordat de Y3 nog compacter is dan zijn voorganger is deze espresso machine in iedere keuken te plaatsen en door zijn strakke maar neutrale ontwerp zal hij in menig keuken perfect zijn plek weten te vinden.

De Oranje Y3 variant is wellicht iets minder makkelijk onopvallend in alle keuken ontwerpen te plaatsen – waardoor deze variant misschien iets meer bedoeld is voor de koffie liefhebber die niet afschrikt van een opvallend kleurtje in de keuken.


De Illy Y3 Iperespresso is op dit moment verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en Oranje.

 


Hoe werkt de Illy Y3 Iperespresso

De Illy Y3 is wat gebruiksgemak betreft vergelijkbaar met zijn voorganger en is voorzien van dezelfde one-touch functionaliteiten. Hierdoor is het bereiden van espresso ook met deze machine binnen een druk op de knop in gang gezet. De Illy Iperespresso Y3 heeft 2 koppensteunen zodat jij zelf de hoogte en het formaat van je kopje kunt kiezen.

De Y3 van Illy heeft een reservoir voor 1 liter water en na het vullen van het reservoir hoef je nog slechts de Iperespresso capsules van jouw keuze te plaatsen. Met het touch-icoon stelt je vervolgens bijzonder gemakkelijk de hoeveelheid te bereiden espresso in en zal de Y3 beginnen jouw espresso te bereiden.

Opmerking KoffieDuoUniek aan de Illy machines is dat het extractieproces volledig binnenin de capsule plaatsvindt, hierdoor komen koffie en machine niet met elkaar in contact. Dit zorgt ervoor dat de machine minimaal onderhoud vraagt.


Voor wie is de Francis Y3 Iperespresso ideaal

De Y3 Iperespresso is zeer geschikt voor koffie liefhebbers met beperkte ruimte die toch graag op ieder moment van de dag willen genieten van een heerlijke espresso. Daarnaast is de Y3 goedkoper dan zijn voorganger waardoor Illy met dit model een instapmodel aan haar assortiment heeft toegevoegd.

Wie kan de Francis Y3 Iperespresso beter laten staan?

Voor alle Illy machines geldt dat zij alleen gebruikt kunnen worden in combinatie met de Iperespresso capsules van Illy. Het is hierdoor belangrijk om van te voren af te wegen of jij het aanbod binnen deze capsules voldoende vindt.

Dolce Gusto, Nespresso en Lavazza hebben immers een breder aanbod wat betreft espresso capsules en diversiteit.


 

Gerelateerde berichten

Illy

Illy MIE capsules

Wie van espresso of cappuccino houdt heeft vast in een restaurant of coffee-corner wel eens de espresso van het merk
Illy Iperespresso Machines
Illy Illy Iperespresso Machines

Illy Iperespresso voor en nadelen

De Iperespresso espresso machines van Illy zijn ware Eyecatchers en zijn direct herkenbaar en uniek wat betreft design. Liefhebbers van