Illy

Nespresso Capsules Illy – Review

Illy Nespresso Cups

Hoewel de Nespresso capsules van Illy niet meer ‘nieuw’ te noemen zijn, kwamen wij er onlangs achter (door berichten van bezoekers) dat wij nog geen aandacht aan deze capsules hebben besteed. Onbewust – Want er is eigenlijk best veel te vertellen valt over de Nespresso capsules van Illy.

Hoe ze smaken bijvoorbeeld, hun (relatief hoge) prijs en de beschikbaarheid van deze alternatieve Nespresso capsules. In dit bericht vind je (ons) antwoord op deze vragen en onze persoonlijke ervaring met deze (overwegend prijzige) cups.


De prijs van de Illy Nespresso cups:

Koffieproducenten Illy staat bekend als goed, maar niet goedkoop. Zowel het ‘niet goedkoop’ alsook het ‘goed’ gedeelte valt ook zeker te zeggen over de capsules van Illy die gemaakt zijn voor het gebruik in een Nespresso apparaat.

“Illy espresso cups duurder dan de originele Nespresso cups”

De capsules van Illy kosten gemiddelde € 4,39 voor 10 capsules. Deze prijs ligt vrijwel gelijk aan de originele Master collection capsules van Nespresso zelf. Dat is opvallend aangezien de Master collection bestaat uit Nespresso duurste (vaste) varianten*.

“Een Nespresso espresso capsules is gemiddeld gezien goedkoper”

Vergelijk je de prijs van een ‘standaard’ Nespresso espresso cup? Dan wordt dit gegeven nog opvallender. De gemiddelde prijs van originele Nespresso espresso capsules ligt namelijk lager.

Ter illustratie: Een van de meest bekende Nespresso cups is ongetwijfeld Volluto. Voor 10 Volluto capsules betaal je bij Nespresso € 3,90. De espresso capsules van Illy kosten € 4,39. Concreet betekent dit dat de prijs van de originele capsules lager is dan de Illy Nespresso espresso cups.


Goedkoper tijdens acties en aanbiedingen

Net als andere supermarkt capsules hebben ook de Illy capsules een prijsvoordeel ten opzichte van de originele capsules. Supermarkt capsules zijn zeer regelmatig onderdeel van acties en aanbiedingen waardoor de prijs op momenten tot wel 50% daalt.

Opmerking KoffieDuoDe limited editions die Nespresso door het jaar heen uitbrengt zijn vaak iets duurder. Doordat deze capsules tijdelijk zijn, en meestal uniek en/of opvallend, hebben wij deze niet meegerekend in de standaard Nespresso capsule prijs.

De smaak van de Nespresso capsules van Illy:

Zoals gebruikelijk beginnen wij ook in dit bericht met de zin “smaak is persoonlijk”. Niet iedereen zal het met onze ‘smaak ervaring’ eens zijn. Ben jij het niet met ons eens? Dan nodigen wij je graag uit om jouw persoonlijke ervaring met ons te delen.

Voor het schrijven van dit bericht proefden wij de capsules die wij in de plaatselijke supermarkten konden vinden (Lelystad). Hieronder volgt allereerst een overzicht van het complete Illy Nespresso cup aanbod.

De capsules die wij geproefd hebben zijn gemarkeerd met een dubbel * teken. Wij streven erna het complete aanbod te proeven. Eventuele wijzigingen zullen wij zo snel mogelijk in dit bericht verwerken:

De Nespresso capsule lijn van Illy bestaat op dit moment uit:

  • Illy espresso Classico **
  • Illy espresso Forte **
  • Illy espresso Intenso
  • Illy lungo Classico **

Review Illy (N)espresso capsules

Illy heeft voor de productie en levering van de (N)espresso capsules een samenwerkingsverband gesloten met JAB (het moederbedrijf van onder meer Jacob Douwe Egberts en L’or espresso).

Wat ons betreft een slimme keuze doordat dit een partner is met jarenlange espresso capsule ervaring. De L’or en Douwe Egberts cups behoorden zelfs bij de eerste groep die overstapte op aluminium capsules. Een groot voordeel aangezien Illy hierdoor direct van deze, door JAB opgebouwde, ervaring gebruik kon maken.

Waarom is dit belangrijk? En wat heeft het te maken met de smaak? De reden waarom wij deze informatie belangrijk vinden om te delen is omdat (in onze ervaring) aluminium capsules net iets beter lijken te presteren in de door ons gebruikte Nespresso apparaten. De capsules lopen vrijwel altijd goed door en passen net iets beter in de machine.

“Een goede doorloop en pasvorm komt de smaak ten goede”

Doorloop en pasvorm hebben invloed op de smaak van de koffie. Dit merk je direct doordat de smaak en kwaliteit van de capsules erg stabiel is. Dit is in het geval van deze cups ook zeker van toepassing.

“Past de smaak van Illy koffie(bonen) goed bij jou? Dan stellen deze cups zeker niet teleur.”

Persoonlijk vinden wij de Illy capsules die wij getest hebben echt bijzonder goed smaken. De smaak is precies wat wij van Illy gewend zijn.

Opvallend vonden wij persoonlijk wel dat wij meestal kiezen voor de cups met de hoogste intensiteit. In het geval van de Illy capsules bleek echter juist de mildere Lungo Classico direct erg goed in de smaak te vallen.


De Nespresso capsules van Illy niet in iedere supermarkt verkrijgbaar.

Een van de grootste voordelen van ‘supermarkt capsules’? Dat is volgens ons dat ze makkelijk verkrijgbaar zijn. Je kunt de cups tijdens het winkelen direct in je mandje stoppen. Je hoeft hierdoor geen rekening te houden met een minimum aantal of verzendkosten.

Opvallend genoeg ontdekten wij echter al snel dat de Nespresso capsules van Illy en niet in iedere supermarkt verkrijgbaar zijn. In eerste instantie leek dit ‘logisch’. Iedere supermarktketen heeft immers zijn eigen assortiment. Maar dit argument viel weg toen wij ontdekten dat het wel/niet verkopen van de cups ook binnen winkels uit dezelfde keten verschilt. De exacte gedachte hierachter is voor ons niet helder en vinden wij iets minder verklaarbaar.

Hoewel niet iedere fysieke supermarkt deze capsules verkoopt, zijn in de online webshops van de meeste supermarkten deze capsules wel te vinden. Je kunt ze dus online dus vrijwel altijd bestellen. Prettig dat het kan, maar praktisch gezien vervalt hiermee een van de grootste voordelen ten opzichte van de originele capsules.

Opmerking KoffieDuoDe Illy Capsules zijn online ondermeer verkrijgbaar bij de Jumbo en via Bol.com


Tot slot: onze conclusie en oproep

Onze ervaringen met deze capsules zijn zeer positief. Wij hopen dan ook snel de andere varianten te kunnen proberen. Eerlijkheidshalve is ons enthousiasme wel iets getemperd door de prijs. Ondanks onze zeer positieve ervaringen moeten wij toegeven dat de prijs (zeker in vergelijking tot de originele capsules) als gevolg heeft dat wij deze cups niet als onze dagelijks variant zullen gebruiken.

Persoonlijk zien wij deze cups eerder als een ‘luxe uitstapje’ voor een ‘feest of verwen moment’. De cups geven ons een vergelijkbaar gevoel als het gevoel dat wij ervaren bij limited edition capsules. De smaak is perfect, maar de prijs voorkomt dagelijks gebruik.


Opmerking KoffieDuoZoals altijd zijn wij erg benieuwd naar jouw persoonlijke mening. Heb jij bijzonder goede ervaringen van met deze (N)espresso capsules? Of is jouw beeld over deze capsules minder positief? Dan hopen wij dat jij jouw mening met ons wilt delen. Wij zullen jouw mening (indien gewenst anoniem) zo snel mogelijk in dit bericht verwerken.


 

Gerelateerde berichten

Illy

Illy MIE capsules

Wie van espresso of cappuccino houdt heeft vast in een restaurant of coffee-corner wel eens de espresso van het merk
Illy Iperespresso Machines
Illy Illy Iperespresso Machines

Illy Iperespresso voor en nadelen

De Iperespresso espresso machines van Illy zijn ware Eyecatchers en zijn direct herkenbaar en uniek wat betreft design. Liefhebbers van