KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Blog

Review Sage Barista Express

Review Sage Barista Express

Sage Barista Express

Ben jij opzoek naar een gebruiksvriendelijke piston espressomachine? En zoek jij een ‘betaalbare’ machine met een uitstraling die prima past in een professionele koffiebar? Dan is de Sage Barista Express zeker het bekijken waard.

Enkele belangrijke pluspunten van de Sage Barista Express zijn de meegeleverde RVS melkkan met temperatuurcontrole en de ingebouwde koffiemolen.

Daarnaast is deze pistonmachine uitgerust met de functionaliteiten die jij bij een espressomachine, van deze prijs, verwacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ingebouwde kopjesverwarmer.

Lees verder...

Zwarte Roes: Bijzondere koffie met een goed verhaal

ZwarteRoesOnlangs maakte wij kennis met koffiebranderij Zwarte Roes. Deze kleine, en relatief nieuwe, koffiebranderij heeft de focus gelegd op specialty coffee.

Deze speciale koffie is niet alleen speciaal, maar ook nog eens verantwoord - Zwarte Roes betaald de koffieboer namelijk altijd minimaal 125% van de Fairtrade prijs.


Wil jij meer informatie? Lees dan snel verder.

Direct een proefpakket bestellen? Klik dan hier.


Lees verder...

5 Leuke Koffie Cadeautjes - onder de € 25 euro (2020)

Kerst2020

Ben jij opzoek naar een (kerst)cadeau voor een koffieliefhebber? Maar ontbreekt het jou aan inspiratie? Dan hopen wij jou met dit (jaarlijks terugkerende) lijstje vol koffie cadeautjes op weg te kunnen helpen.

Zoals ieder jaar bevat dit lijstje geen 'enorme' of enorm dure cadeaus. Een leuk cadeau hoeft immers niet perse een duur cadeau te zijn. Vanuit die gedachte vulden wij ook dit jaar dit kleine lijstje uitsluitend met cadeautjes die minder kosten als € 25,-

Anders dan in andere jaren staan er geen coffee-to-go bekers in de lijst - dit jaar staat ons lijstje namelijk in het teken van het thuis genieten van koffie.

Lees verder...

Nespresso Variations 2020 Limited Edition

- Feestelijk Italiaans -

Nespresso Variations 2019

Hoewel de feestdagen dit jaar iets anders (en wellicht iets minder feestelijk) zullen verlopen als andere jaren is het nog steeds een tijd van tradities, feestelijkheid en gezelligheid. De nieuwe limited edition Nespresso capsules sluiten hier perfect op aan.

Het thema van de capsules is dit jaar Italian Festive - en de collectie bestaat dit jaar opnieuw uit drie capsules. Drie koffies waarbij een rijke traditie aan zoete lekkernijen karakteristiek voor Italië worden gecombineerd.

Lees verder...

De Nieuwe Nespresso Vertuo - koffiemachine

Nespresso Vertuo - Nu ook in Nederland

nespresso-VertuoLineNespresso introduceerde deze week de nieuwe Vertuo koffiemachine in Nederland. Helemaal nieuw is het systeem niet (in 2014 schreven wij voor het eerst een bericht over dit systeem), maar nieuw in Nederland is het systeem wel.

Bij een nieuw systeem horen nieuwe capsules - en in dit geval zijn dat er direct een hele hoop. Het assortiment bestaat uit 29 verschillende smaken en vijf verschillende capsule maten.

Wat deze nieuwe Nespresso machine anders maakt dan de, door Nespresso tot original omgedoopte, Nespresso Machines? Dat vertellen wij graag in dit bericht.

Lees verder...

Review Sage Barista Pro

Review Sage Barista Pro

Sage Barista Pro

Door de komst van cup, pad en volautomatische espresso machines is het voor bijna iedereen mogelijk om snel een perfecte espresso te bereiden. Deze machines hebben een hoop voordelen, maar ook enkele nadelen.

Een belangrijk nadeel? Dat is dat je bij deze machines het plezier mist wat je krijgt wanneer jij zelf, met een klein beetje inspanning, een perfecte espresso bereid.

Bij de Sage Barista Pro ervaar jij dit gevoel wel. Met de Sage Barista Pro bereid je namelijk zelf, na enige oefening, een kopje espresso of cappuccino van koffiebar kwaliteit.

Lees verder...

Westinghouse Koffiecupmachine 3 in 1

Capsule keuze stress? Dit apparaat biedt volledige 'capsule vrijheid.' 

Westinghouse Cupmachine

Ben jij opzoek naar een koffie(cup)machine? Maar wil jij je liever niet vastleggen aan één type koffie capsule? Dan hoeft dit vanaf nu geen probleem meer te zijn.

De Westinghouse Koffiecupmachine beloofd namelijk geschikt te zijn voor alle cups die gemaakt zijn voor Nespresso en Dolce Gusto machines (waaronder alle supermarkt huismerk capsules). Het aanbod capsules voor deze machine is daardoor ontzettend groot. 

Drink jij liever espresso van gemalen koffiebonen? Ook dat is volgens Westinghouse geen probleem voor deze 3 in 1 koffiecupmachine. 

Lees verder...

MOA Koffiecupmachine

Een alternatieve koffiecupmachine voor (N)espresso capsules

MOA KoffieCupMachine

De MOA Koffiecupmachine is een koffiemachine die gemaakt is voor het bereiden van (N)espresso capsules. Deze machine kent geen merkgebonden capsules maar beloofd geschikt te zijn voor vrijwel alle supermarkt capsules.

Het bereiden van Perla (AH), Gwoon (Boni, Deen en anderen) en de Bellarom (Lidl) capsules zouden voor deze machine dus geen enkel probleem moeten zijn.  

De prijs van de MOA koffiecupmachine is (iets) lager dan de prijs van de concurrentie. Om die reden leek het ons interessant om de voor en nadelen van deze machine op een rijtje te zetten.

Lees verder...

Drie Zomerse Koffie Recepten

3 (alcoholische) koffierecepten voor een instant vakantiegevoel

Vakantie Koffie Recept 01Ga jij dit jaar niet (of niet ver) op vakantie? Maar wil jij wel graag genieten van 'het' vakantiegevoel? Dan weten wij zeker dat jij dit gevoel direct zult ervaren wanneer jij jezelf op een van de drie koffierecepten uit dit bericht trakteert. 

Ieder recept uit dit bericht staat in het teken van een bekend vakantieland. Hierdoor wordt het extra gemakkelijk om, tijdens het drinken van een kopje koffie, jouw vakantiegevoel tot leven te wekken.

Lees verder...