KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Blog

Drie Zomerse Koffie Recepten

3 (alcoholische) koffierecepten voor een instant vakantiegevoel

Vakantie Koffie Recept 01Ga jij dit jaar niet (of niet ver) op vakantie? Maar wil jij wel graag genieten van 'het' vakantiegevoel? Dan weten wij zeker dat jij dit gevoel direct zult ervaren wanneer jij jezelf op een van de drie koffierecepten uit dit bericht trakteert. 

Ieder recept uit dit bericht staat in het teken van een bekend vakantieland. Hierdoor wordt het extra gemakkelijk om, tijdens het drinken van een kopje koffie, jouw vakantiegevoel tot leven te wekken.

Lees verder...

Nespresso on Ice - Freddo Intenso & Delicato

Nespresso Barista Creations Freddo Intenso en Delicato - Nieuw maar niet (helemaal) tijdelijk.

Nespresso Ispirazione Shakerato

De zomer staat voor de deur. En zomer betekend, naast vakantie en mooi weer, een periode die gevuld is met ijskoude ijskoffie.

De afgelopen jaren hoefde Nespresso drinkers weinig moeite te doen om thuis zelf ijskoffie te bereiden. De afgelopen drie jaar voegde Nespresso net voor de zomer namelijk twee koffiecapsules aan haar assortiment toe die speciaal gemaakt waren voor de bereiding van ijskoude koffie. 

2020 is gelukkig geen uitzondering op deze regel. Hoewel... Het is toch net even anders als in voorgaande jaren.

Lees verder...

Top 4 Melkopschuimers (2020)

Melkopschuimers2020Een goede melkopschuimer is niet perse een dure melkopschuimer. Een automatische melkopschuimer die perfect warm - en vaak ook koud - melk schuimt is namelijk al verkrijgbaar rond de € 40,- Ben jij opzoek naar een losse melkopschuimer, maar raak jij verdwaald in het (inmiddels) enorme aanbod? Dan hopen wij je via deze weg een klein beetje op weg te kunnen helpen. 

In dit bericht delen wij namelijk graag onze persoonlijke 'top vier favoriete melkopschuimers' die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Lees verder...

Minder cups tijdens Corona

L'Or espresso sluit webshop - Nespresso beperkt aanbod

Nespresso Niet LeverbaarWie een Nespresso machine bezit en graag koffie capsules online besteld krijgt (steeds meer) te maken met een 'koffie obstakel'. Het aanbod capsules op de officiële Nespresso site is, in verband met de pandemie, namelijk tijdelijk drastisch verlaagd.

Uitwijken naar de site van capsule concurrent L'OR espresso was korte tijd een optie, maar helaas, ook deze optie komt te vervallen. De (Nederlandse) L'OR espresso webshop sluit namelijk op 14 mei haar digitale deuren. 

Zijn jouw (N)espresso capsules bijna verbruikt? En vindt jij de supermarkt op dit moment geen prettige plek?

Via deze 4 webwinkels kun jij alsnog vanuit huis jouw (N)espresso capsule voorraad aanvullen:

Lees verder...

Drie Dalgona alternatieven

Dalgona koffie moe? Maak kennis met deze drie alternatieven

Dalgona KoffieOndanks dat Dalgona-koffie in geen enkele 2020 koffietrend lijst werd voorspeld is het toch echt 'de' koffiesensatie van dit moment.

En dat is niet zo gek. Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met deze ultra-romige latte - die er op Instagram heerlijk uitziet en smaakt alsof een barista het gemaakt heeft - snapt precies waarom menig persoon verslaafd is geraakt aan deze wereldwijde koffie hit.

Lees verder...

Nespresso O - Ontmoet de nieuwe superslimme koffiemachine van Nespresso

Nespresso ONespresso heeft de afgelopen jaren bewezen dat 'design' en 'koffie' prima te combineren zijn. Tot nu toe zagen wij het resultaat van de combinatie 'Nespresso en Design' met name terug in het ontwerp van de limited edition capsules.  Zo ging Nespresso voor deze collectie in 2018 de samenwerking aan met de franse ontwerpster India Mahdavi en in 2019 met de bekende Deense designer Louise Campbell. 

Met de Nespresso O gaat Nespresso een stapje verder. Samen met design studio NONOBJECT heeft Nespresso namelijk een unieke en innovatieve conceptmachine ontwikkeld die klaar is voor de koffiemarkt van de toekomst. Deze hypermoderne koffie capsulemachine is niet alleen mooi, maar ook nog eens bijzonder slim.

Lees verder...

Nespresso Variations 2019 Limited Edition - Review

- Bijzonder en bijzonder lekker -

Koffie Variations 2019 ReviewGoed nieuws; Na black friday en cyber monday waren wij bezorgd dat de Nespresso limited edition variations Nordic niet meer leverbaar zouden zijn. Gelukkig blijkt onze angst onterecht.

Op de site van Nespresso zijn (tijdens het schrijven van dit bericht) alle drie de varianten namelijk nog leverbaar.

Heb jij de capsules nog niet besteld of geproefd?

Wacht dan niet te lang. De capsules zijn tijdelijk en - volgens ons - bijzonder smaakvol, feestelijk en niet te missen. Wat ons zo enthousiast heeft gemaakt? Dat vertellen wij je graag in deze korte smaak review.

Lees verder...

5 Leuke Koffie Cadeautjes - onder de € 25 euro (2019)

Koffie Cadeautje 2019

Ben jij nog snel op zoek naar een leuk sinterklaas geschenk? Of ben jij nog niet helemaal klaar met het inslaan van kerstcadeautjes? En ben jij nog opzoek naar een cadeau voor een koffieliefhebber? Dan hopen wij jou met dit (inmiddels jaarlijks terugkerende) lijstje met koffie cadeautjes op weg te kunnen helpen.

Zoals ieder jaar bevat dit lijstje geen 'enorme' of enorm dure cadeaus. Een leuk cadeau hoeft immers niet perse een duur cadeau te zijn. Vanuit die gedachte vulden wij ook dit jaar dit kleine lijstje uitsluitend met cadeautjes die minder kosten als € 25,-

Lees verder...

Koffie Trends 2020

KoffieTrends 2020Koffietrends 2020: Het online ontdekken van de koffietrends die voor het komende jaar verwacht worden is inmiddels een van onze 'december' tradities. Dit jaar zijn wij iets sneller in de feestmaand stemming gekomen en delen wij ons lijstje iets eerder dan gebruikelijk. 

Benieuwd welke koffietrends de trendwatchers verwachten voor 2020? Wij gingen op onderzoek uit en delen via dit bericht graag de 5 meest genoemde koffietrends voor het jaar 2020.  

Lees verder...