Koffie servies en accessoires

4 Boeken over Koffie

Er gaat niets boven het genot van een lekker kopje cappuccino of espresso, maar soms is bijna net zo heerlijk als het drinken van deze dranken het lezen over deze dranken. 
Gelukkig zijn er meer dan genoeg boeken geschreven over de kunst van het koffie zetten en het bereiden van het perfecte kopje espresso.

Om helemaal in de koffie stemming te komen en te blijven gingen wij op zoek naar vijf koffie boeken titels die niet binnen de koffie collectie mogen ontbreken.


Hoe Starbucks Mijn Redding Werd

Wij trappen af met een boek die misschien niet volledig te maken heeft met espresso of koffie in het algemeen. “Hoe Starbucks Mijn Redding Werd” is namelijk geen boek over het bereiden of genieten van koffie.

In het kort verteld dit boek het verhaal van een succesvolle man die alles kwijt raakt en (opnieuw) geluk vind door zijn baan bij Starbucks – en tijdens het lezen van zijn verhaal krijgen wij als lezer een kijkje achter de schermen van een van de meest toonaangevende koffieketens ter wereld.
Een verhaal wat heerlijk weg leest en ideaal geschikt is om even bij weg te dromen.

Dit boek leest het beste weg bij een bijzondere koffie traktatie als bijvoorbeeld een latte macchiato.

Opmerking KoffieDuo Hoe Starbucks Mijn Redding Werd is onder anderen verkrijgbaar bij bol.com

 


No nonsense espresso

Hoe maak je thuis de perfecte espresso?, Hoe bereid je melkschuim zoals de barista’s dat doen? En waar moet je op letten bij het kopen van een espresso apparaat? Zijn een aantal vragen die beantwoord worden in het boek “No nonsense espresso”.

Naast praktische informatie en tips bevat dit boek ook interviews met mensen uit de koffie industrie.

Een praktisch boek wat perfect kan dienen als handleiding voor de startende thuis barista – uiteraard het beste vergezeld met een vers kopje espresso.

Opmerking KoffieDuoNo nonsense espresso is onder anderen verkrijgbaar bij bol.com


Thuis barista – kwaliteitskoffie uit eigen keuken

Thuis Barista is een boek die je eerst helemaal leest, en vervolgens steeds ‘weer’ even erbij pakt – om even iets op te zoeken, maar vaak ook gewoon even voor de mooie foto’s.

In Thuisbarista legt tweevoudig Nederlands kampioen barista Sander Schat de do’s en dont’s van het zetten van een uitgebalanceerde kop koffie uit. Van espresso tot cappuccino, van latte macchiato tot filterkoffie in een modern jasje.

De heldere uitleg en de bijzonder mooie foto’s maken dit boek een echte aanwinst voor op de koffietafel.

Opmerking KoffieDuoThuis Barista is onder anderen verkrijgbaar bij bol.com


Koffie

Deze ’feuilletons, reportages, quizvragen, gedichten en illustraties’ bevatten een informatieve rondreis door de wereld van koffie, koffieboeren, koffiegrutters, (koffie)literatuur, politiek, filosofie en bedrijfsleven. Het boek staat boordevol nuttige en onnutte weetjes over de invloed van de meest geconsumeerde drug op/in het leven van (beroemde) gebruikers.

Interessant zijn de essays (zoals over Chantal Mouffes ’Over politiek’, Nijhoffs gedicht ’Impasse’, Nescio’s ’Natuurdagboek’, Starbuck’s bedrijfsfilosofie), de feuilletons (de hoofdpersoon Otto reageert op alles wat met koffie en (bedrijfs)politiek te maken heeft) en de zogenaamde ’lezersreacties’.

De schrijver dronk tijdens het schrijven van dit boek 10 kopen zwarte koffie per dag. Wellicht is tien kopjes per dag iets wat veel, maar is dit een boek wat goed weg leest met een zwart bakje koffie.

Opmerking KoffieDuoKoffie is onder anderen verkrijgbaar bij bol.com

 


 

Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden