Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2017)

De afgelopen jaren plaatsten wij, een beetje per toeval, ieder jaar in november onze persoonlijke ‘top 4 van leuke espressokopjes’. Ondanks dat 2017 pas net van start is gegaan, zijn wij inmiddels zoveel leuke kopjes tegengekomen, dat wij het besluit hebben genomen deze traditie te doorbreken.

Op de eerste plaats omdat wij de kopjes uit deze lijst te leuk vonden om niet direct te delen, maar ook omdat de espressokopjes uit deze lijst ‘net’ even iets aparter/bijzonderder zijn dan normaal. De kopjes uit deze lijst hebben namelijk allemaal iets geks, bijzonders of opvallends.

Onderstaande lijst bevat een overzicht van onze, tot nu toe, persoonlijke favoriete espresso kopjes van 2017. Benieuwd naar ons espresso kopjes overzicht uit 2014, 2015 – of de lijst uit 2016? Ook deze zijn onlangs bijgewerkt waardoor (ook) deze zijn voorzien van actuele prijzen en beschikbaarheid.


4) Viva Scandinavia Papercup Anna Espressokop.

Op de vierde plaats in onze persoonlijke “top vier espresso kopjes van dit moment” is geëindigd de, op een papieren beker geïnspireerde, Anna espressokop. Deze kop is, anders dan het uiterlijk doet vermoeden, gemaakt van keramiek en geschikt om met een krijtje te worden beschreven.

Volgens ons sluit dit kopje erg leuk aan bij de huidige industriële woontrend – en past dit kopje erg goed bij een modern (RVS) espresso apparaat. Doordat het kopje in 6 verschillende kleuren is uitgebracht is de kans groot dat er, ook, een variant te vinden is die perfect bij jouw keuken past. Wat ook leuk is om te weten is dat er naast een espresso variant ook vergelijkbare kopjes zijn gemaakt voor koffie, lungo en zelfs voor thee.

De Viva Scandinavia Papercup Anna Espressokop is op dit moment (zonder krijtje) verkrijgbaar voor € 5,95 –

*De Viva Scandinavia Papercup Anna Espressokop vonden wij bij Fonq.nl


3) Terres de Rêves Beker Smokey Blue

Ook onze nummer 3 past erg goed bij de huidige woontrend . Waar de nr 4 echter nog ‘subtiel’ paste bij deze trend – is de nummer 3 wellicht iets minder onopvallend te noemen. Wij vinden dit persoonlijk wel bijzonder, maar kunnen ons voorstellen dat dit kopje niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Deze beker is uitgevoerd in stoneware (een hard soort aardewerk) wat het kopje duurzamer maakt als aardewerk. Bijkomend voordeel van dit materiaal is dat deze het kopje vaatwasservriendelijk maakt.

De prijs van € 8,35 per kopje (zonder schotel) vonden wij even schrikken, maar is wellicht iets beter te behappen door de unieke uitstraling van het kopje.

Deze Serax Terres de Rêves Beker in Smokey Blue vonden wij bij Fonq.nl


2) Espressokop Happy

Deze Happy espressokop, van het merk Tassen, maakt onderdeel uit van een compleet (op emoties geinspireerd) servies. Hierdoor is het mogelijk om iedere dag een kopje te gebruiken welke past bij de emotie die jij op dat moment voelt. De verkrijbare emoties gaan van vrolijk tot chagerijnig en van lachend tot bedroefd.

Dit bijzondere kopje is, vinden wij persoonlijk, opvallend, grappig en ook nog eens oprecht mooi uitgevoerd. Wat dit kopje (naast zijn vrolijke uitstraling) nog meer leuk maakt is dat de complete collectie ook bestaat uit koffie kopjes, schaaltjes en zelfs bijpassende eierdopjes.

Ook deze espresso kop en schotel zijn helaas, door de prijs van € 19,90 per set, niet goedkoop te noemen. Toch vergeet je deze prijs (hopelijk) weer snel wanneer je kijkt naar zijn vrolijke (happy) uitstraling.

* De Espressokop Happy van het merk Tassen vonden wij bij Bol.com


1) Espresso kopjes bloempot (Helaas niet langer leverbaar)

In tegenstelling tot de nummers 3 en 4 uit deze lijst, past de nummer 1 uit deze lijst (vermoeden wij) niet erg goed bij de huidige interieur trends. Toch denken wij dat er meer mensen, net als wij, zullen vallen voor het unieke en opvallende uiterlijk van deze espresso kopjes set.

De kop en schotel vielen bij ons op, en in de smaak, juist door zijn opvallende verschijning. Hoewel het ontwerp van deze set niet onder de noemer “vintage of retro” valt, passen deze kopjes volgens ons wel erg goed bij een espressomachine met een retro of vintage design.

Naast het gezellige, knusse, opvallende en misschien zelf ook iets wat “kitscherige” ontwerp viel ook de prijs bij ons nog redelijk in de smaak – voor € 19,95 ontvang je namelijk niet alleen een set van 2 kopjes, maar ook 2 bijpassende lepeltjes.

Opmerking KoffieDuoHelaas is deze set niet langer leverbaar. Meestal proberen wij tijdens het bijwerken van deze pagina een leuk vergelijkbaar alternatief te vermelden. Helaas was dat in dit geval niet mogelijk aangezien deze set wel heel erg eigen en uniek was.


Opmerking KoffieDuo Een goede tip? Dan nodigen wij jou uiteraard graag uit deze met ons te delen.

 


Gerelateerde berichten

Koffie servies en accessoires

Bijzondere Espresso Beker

Espresso is een bijzonder (lekker) drankje, om die reden zijn wij dan ook vaak opzoek naar een bijpassend bijzonder espressokopje. 
Koffie servies en accessoires

4 Leuke Espresso Kopjes (2014)

*Onderstaande lijst stelden wij december 2014 samen – deze lijst is dus niet de nieuwste – aanbod en prijswijzigen worden